M
mjovo
Gost
Ста мислите о делима Хермана Хесеа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mjovo:??? ??????? ? ?????? ??????? ??????
Budizma ima u svim njegovi knjigama,ali mislim,da Hese u svim svojim knjigama salje istu poruku da covek moze da sagleda svoje JA i da ga upozna,jedino ako se udalji od sebe samog...A sama Igra Staklenih Perli je i zakljucak na sve ostale knjige skupa...anakin:ja ga volim zbog njegove humanosti! i divnih i velikih ideja!
na mene je Hese strasno uticao....pocetak Demijana ("...ja nisam hteo nista drugo...") je prilicno oblikovalo moj unutrasnji svet (citala sam ga jako, jako mlada). tamo sam nalazila neke odgovore koje nisam mogla ovako da nadjem.
sto se tice Igre staklenih perli, mislim da sam je ukapirala.....ali ko zna da li sam je stvarno ukapirala. meni se cini da je ideja u sukobu akademskog zivota koji je dovoljan sam sebi, kao simbola vestackog i iskonstruisanog zivota i zivota uopste, gde covek jedino moze da dodje do samog sebe.
naravno, to je deo ideje......kod Hesea je uvek prisutna ta vrsta dualizma. podvojenost izmedju coveka i njegovih starnih potreba i institucija (pogotovo obrazovanja).
ima i prilicno budizma u toj knjizi.....velicanje cerebralnosti od strane zapadnog sveta koje samo udaljuje coveka od njega samog!