Igra - sastavi priču

Лето
Маслина
Месец
Прстен
Недостајање

Другари навратили са одмора из Грчке. И тако мезимо суву јаретину са маслинама, нека чудна, крупна, плаво-црна маслина.
Развукли причу о пожарима, скупоћи и прљавој води, једино што им се допало, послуга и згодне собарице у хотелу.
Мало захладило, сунце замакло иза брда, јавио се месец , свој жути прстен окачио на врх чемпреса.
Сјетих се оне јужнјачке: «Месец сија ко тепсија а Морава тркалја каменчићи, а куде си драга да се *гребемо»
Тотално пошандрцало лето, ипак, вјетрић мало пропирује па се уз темперирано црвено и хвалисаве приче заборави на жегу и спарину.
Из комшилука трешти музика што је другару запарало у ушима.
Зови комшију да гаси Тв.!
Не подносим тога блејатора са жвалавим брковима, шеширом и разјареним грлом.
То нјегово недостајанје попело ми се на...
Као да су чули, пребацили, и чу се још један блејатор, онај «еколог» Тупавко. Идемо кући, рече!
Ма пусти, рекох, да наздравимо, живели и пријатна јаретина – старачка виагра...:D

Капа
Стока
Ћилибар
Вотка
Удица

bila jednom jedna stoka koja je vosila da nosi jednu malu,vunenu,ogromnu kapu. slobodno možemo reći-kapetinu. ipak nećemo-kapa. ta stoka se zvala surutka janićijević i bila je krmača po profesiji a honorarno nazimica. jednoga dana,naša mlada surutka nalete na zlog čarobnjaka gliborada koji je pretvori u lepu princezu na zrnu graška i daje joj posve novo ime: živadinka bošković. živadinka (bivša surutka) bi nadasve dirnuta ovim plemenitim,vanvremenskim i vanparlamentarnim gestom,te zaplaka i poče da se histerično valja u blatu.
''živadinka!živadinka! šta ti je lepotice?!'' zavapiše njeni poznanici,na čelu sa vavrinkom. avaj,mlada i poletna živadinka ubrzo preminu a potom i izgubi svest.
uto se pojaviše ćilibar,votka i udica i rekoše svi uglas: ''brt šta je bre ovo?! našta ovo liči breee alooo bre miševiii :rtfm: ''
a đoša se na to šeretski nasmeši i odgovori: ''evo neznam ni ja z:D ''

buksna
baba
bejrut
berlin
bostan

buksna
baba
bejrut
berlin
bostan

Ovde pada kiša. Ne znam kako izgleda Bejrut i kakvo je vreme sada tamo.No, to je poslednje što me sada zanima.
Opštena sam, kao. I slušam muziku ove kišne večeri. Sa radija se čuje Berlin i 'Take me breath away'.Volim ovu pesmu a skroz sam zaboravila na nju.

Na stolu je umotana buksna zaboravljena ko zna kada, i ko zna ko je zaboravio.
Ne bih je ni sada primetila da me baba - Staka, slučajno naišla po šoljicu šećera, nije pitala kakva je to neobična cigara.

Voli tako komšinca da malo popriča. Sve mislim da joj šećer nije ni zafalio, da je samo izgovor za posetu.

I priča komšinica, i pita, i savetuje, i komentariše.

Ćutim, slušam muziku, misli mi vrludaju. Komšinica misli da sam udubljena u njenu priču.Naravno da nisam bila sve do trenutka kada započe priču o lubenicama, letu, sočnosti lubenica.
Svi, pa i baba - Staka, znaju koliko obožavam lubenice.
Rastužih se na baba - Stakine reči: 'Sve je prolazno, komšinice moja, evo, i bostan nestade za tili čas!

I završi se Berlin, i poče 'Only the lonely'

Noć
Kiša
Muzika
Misli
Šećer

Poslednja izmena:
patišpanj
đoša
šnenokle
parfem
ananas

Tog kišnog jesenjeg dana morala sam da odem do Tržnog centra kako bih u jednoj parfimeriji kupila parfem. Parfem je, posle knjige, najbolji rođendanski poklon za moju sestru. Voli dobre parfeme, zanimljive knjige i dobre satove :) pravi kolekciju od tih stvari.

Izašla sam iz parfimerije i videla da u obližnjem kafiću sedi čovek koji je mnogo ličio na jednog glumca. Na koga liči, na koga liči, postavljala sam u sebi pitanje. I setila sam se.. Đoša, brat Tike Špica u nekada popularnoj TV seriji. Čovek je baš ličio na pokojnog glumca.

U velikoj "Rodi" kupila sam jaja za ananas tortu, ananas u konzervi i još nekoliko potrebnih namirnica. Rešila sam da obradujem sestru sa tom voćnom tortom. Vrlo se jednostavno pravi. Patišpanj, puding od vanile, ananas, od gore ide šlag i ukrašava se sa kockicama ananasa.
Kupila sam ceo karton jaja jer sam planirala da napravim i šnenokle. Šnenokle više volim od voćnih torti.

Ispred Tržnog centra spustila sam nekoliko velikih kesa i odlučila da pozovem taksi. Tek posle 15 minuta stigao mi je taksi.
Naravno, kad pada kiša nigde nema taksija..kao u nekom Marfijevom zakonu.

Sat, dva kasnije, u dobro ugrejanoj dnevnoj sobi, jela sam šnenokle i gledala omiljenu seriju.

Mačka
Zagreb
Avion
Torta
Muzički CD

Bila je već noč kad se na Zagreb spustio avion sa mačkom, koja je imala rođen dan.
Mačka je bila crno bijela poput torte koja ju je očekivala kod kuće.
Sve je bilo ok kad je stigla u svoj dom a tamo su ji u znak rođendana na radiu zasvirali muzički cd koji je igrao i tog dana kad je mačka prvi put došla na svijet.

Kuća
Posao
Pare
Doktor
Vrijeme

Poslednja izmena:
Vrijeme je bilo loše, a morala sam da idem u Dom zdravlja. Doktor mi je rekao da imam stresan posao i dao mi je kratko bolovanje.

Iako sam išla u privatni Dom zdravlja niko mi nije tražio pare. To mi se učinilo neobično..i pitala sam jednu medicinsku sestru zašto nisam platila pregled.

" Vi nemate težak zdravstveni problem. Ponekad morate da odmorite" odgovorila mi je sa osmehom. Došla sam kući i uključila kuvalo za kafu. Čuo se neobičan zvuk.

Pogledala sam malo bolje kuhinju. Neko je menjao raspored, a isto je bilo i u dnevnom boravku. Pitala sam se, šta mi se to dešava.

Čula sam zvuk da je kuvalo ugrejalo vodu. Zvuk se ponavljao..

Trgla sam se..Ležala sam u krevetu i probudila se...Dobro je što je sve bio san. Pogledala sam na sat. Nedelja je, pola osam ujutru. Nastavila sam da spavam.

Voz

Pesma

Ljubav

Čokolada

Devojka

Back