Ignorisati ili........?

pa...
imam dugogodisnje prijateljstvo koje je skoro prekinuto...ebi ga sticaj okolnosti je takav da ne mozemo da prestanemo da se vidjamo, mada se od svadje jos nismo srele...ali godine staza, zajednicki prijatelji, poznanici, skola, faks...elem..ja sma pokusavala da slazem sebe da ta osoba nije tako mislila vise puta u poslednjih par godina..i na kraju sam skontala da jeste...

tako da...ako se ne osecas sa nekim dobro...aj zdravo, nema sta ti njemu da se pravdas..iako ti je nesto ucinila nisi joj se zkalela do kraja zivota na vernost...

bolje da se takvi sado mazo odnosi na vreme registruju i prekinu...

a nacin...

nisam imala vremena, lakirala sma nokte itd...
u pocetku ce da ti se smeje zbog toga i da trazi dalja objasnjenja i izvinejnja...ali vremenom ce prestati i taj odnos ce da dobije jednu povrsnu dimenziju kakvu ocigledno zasluzuje...samo ne odustaj...
;)

ih bre, kakva si samanta?!?!

:D

Sigurno je sama po malo frustriranma pa kroz tebe izbacuje negativnu energiju.
Peckajuci tebe na trenutke se oseca bolje.Prica samo da bi pricala.
A nije ni svesna da sve sto kaze ti itekako registrujes,ostavi otisak.
Ako je od pocetka sa tobom takva ili dugi niz godina,takav vam je odnos,ja bih na tvom mestu,zauvek zavrsila sa njom.
Bez velikih svadja,ne vredi trositi energiju.
Ali mozda joj je ovo period,los...u tom slucaju bih je malo drzala na ignor :lol: dok se ne sabere,ako nastavi posle odredjenog vremena,objasnila bih joj sta me muci i ako moze nek' promeni,ako ne dovidjenja.

Pa ja sam primetila da ona sve nesto kao i ja...mislim navescu banalan primer koji jeste glup ali...

Ona je na Facebooku dodala sve moje prijatelje (muske) sa kojima sam ja ili imala nesto ili cu da imam
IAKO ih ne poznaje licno!? eto...

to je jedan od primera i onda kao "jaooooo zamisli eto stavio me na listu" :neutra:

E ovako,...

odlucih se da otvorim ovde temu,..savetovali me moji pirjatelji Smizla i Felix maca sa LJiS-a

Pa ovako,..

sta vi radite kada ste u situaciji u kojoj vas vasa prijateljica (ne najbolja, ona sa kojom ste u kontaktu cesto i vidjate se cesto)
pocne da vas nervira, da vas smara, gnjavi, davi, malo vas podhebava onako zlobno, provocira ponekad,...

ali eto zbog nekih razloga i dela koje je ucinila za vas vi se i dalje druzite sa njom???

STa je resenje takvih osoba? Da li Ignorisati ili licno fljusnuti sve u facu ili....?

Reci joj sve u face sta mislis....sta ti smeta....ako joj se ne dopadne tvoje iskreno misljenje i ne zeli da se promeni,ne uvidi da gresi...onda je verovatno ili ljubomorna na tebe ili je nesto drugo u pitanju....Mozda ima nekih licnih problema....Porazgovaraj sa njom-svakako.Ako je pravi friend stalo joj je do tebe,ne zeli te izgubiti,pa ce i poslusati tvoju primedbu.

Ej ako ti pravi bas problema-sredi je! :)
Ma ja bih joj u face sve sta je zasluzila!Ako je to tacno sve sto si napisdala...Riba nema svoj zivot,pa hoce da zivi tvoj...Pravi parazit koji ide na zivac!
Uplasis je malo i smirice se.....

Ej ako ti pravi bas problema-sredi je! :)
Ma ja bih joj u face sve sta je zasluzila!Ako je to tacno sve sto si napisdala...Riba nema svoj zivot,pa hoce da zivi tvoj...Pravi parazit koji ide na zivac!
Uplasis je malo i smirice se.....

Pa i to je tacno ali ona je udata, u losem je braku, ima sina i svaki put kada izadje sa nama u grad (srugarica i ja smo isto single)
ona se ponasa kao pustena s lanca sto mene zabole, i muva se sa vsima, i tako to.. i onda sutra dan meni prica o moralu i kako to sto ja radi nije u redu,... :roll:

*** misim ono...

Pa i to je tacno ali ona je udata, u losem je braku, ima sina i svaki put kada izadje sa nama u grad (srugarica i ja smo isto single)
ona se ponasa kao pustena s lanca sto mene zabole, i muva se sa vsima, i tako to.. i onda sutra dan meni prica o moralu i kako to sto ja radi nije u redu,... :roll:

*** misim ono...
Ima problema sama sa sobom i sa svojim zivotom.To su ti ljudi koji vredjaju druge a ne vide svoje greske.....
Mani je ne sekiraj se nista....Pukla je na zivcima verovatno.
Sve dodje na svoje.....
Nemoj joj pridavati znacaj ni pokazivati joj da te je povredila.....mozda joj je to i namera-ljubomora ....ko zna

Poslednja izmena:
E ovako,...

odlucih se da otvorim ovde temu,..savetovali me moji pirjatelji Smizla i Felix maca sa LJiS-a

Pa ovako,..

sta vi radite kada ste u situaciji u kojoj vas vasa prijateljica (ne najbolja, ona sa kojom ste u kontaktu cesto i vidjate se cesto)
pocne da vas nervira, da vas smara, gnjavi, davi, malo vas podhebava onako zlobno, provocira ponekad,...

ali eto zbog nekih razloga i dela koje je ucinila za vas vi se i dalje druzite sa njom???

STa je resenje takvih osoba? Da li Ignorisati ili licno fljusnuti sve u facu ili....?

...dam joj po pi*ci (verbalno, naravno)pa neka mi je sto puta drugarica...I idemo dalje...dok možemo...

*** misim ono...

Vas dve niste isto - to treba da joj kazes. Ti si slobodna, nemas porodicu i mozes da radis sta hoces. Ona moze samo da se pravi. :D
A to sto ti prica o moralu, ustvari prica samoj sebi.

Cini mi se da te koristi i za tipove a i pokusava da mazne malo tvog zivota koji zarko zeli.

E ovako,...

Pa ovako,..

evo kako ja...iskreno otvoreno kazem sta osecam i mislim...ako me negira kao u stilu da ja umisljam...odustajem...ako saradjuje...to moze biti obostrano korisno...ako sve prihvata...mozda ne razume sta joj govoris...

u svakom slucaju-razgovor

Ovu ako pocnem da ignorisem onda ce me zvati po milion puta na dan i slati 10000 sms-ova
i pitati "Zasto me ignorises"

u (donekle) slicnoj situaciji, kada je osoba prestala da se ponasa prijateljski a pretendovala je da budemo prijateljice

prvo sam joj rekla sta/kako/kada mi smeta
a zatim sam joj rekla da me vise ne kontaktira pokusavajuci da ocisti sopstvenu savest ,

jer je upravo, i ona, imala svoja `objasnjena` sitaucije koja je nastala i bila je ( i ranije do tada) spremna da smara svim sredstvima dok se to prividno `uglacavanje` sitacije ne dogodi.

(cak je isla dotle da se nenajavljena pojavljuje kod mene igrajuci na kartu da je necu oterati sa vrata )

dakle, savet je:
-reci joj sta ti smeta i zasto (sta god da je imas pravo da ti smeta i da je ne zelis u svom zivotu)
- i reci da te ne cima pokusavajuci da ocisti svoju savest
(jer je to njen problem a ne tvoj, trebala je ranije da misli kako se ponasa)

:)

Back