ignorisanje linkova

Ja klikćem.

Da vidim o čemu se radi, da povežem smisao diskusije ili otkrijem eureku. :)

Ja zaobiđem preobimne diskusije i prepucavanja, nije vredno moje pažnje. Ako su pitanje i diskusija na mestu, onda odgovaram kako umem i znam. :D

čudan phenomen primetih ovuda..

neko postavi pitanje, neko drugi okači link (filmić, tekst) sa odgovorom..ali, diskusija se nastavlja

zašto?

na linku su obilno naučna objašnjenja, proverena, dokazana, mđtm ne - forumaši nastavljaju da traže odgovore, premišljaju se, očigledno je da link nisu ni otvorili.

E sad, živimo u vremenu kada ljude mrzi da "klikću" više nego što su raspoloženi

To što bi za tu informaciju nekada morali da se učlane u biblioteku, obuku za grad, sednu na bus, odu do iste sa sve članskom kartom, kažu bibliotekraki šta ih zanima, sačekali da se ona ispentra po policama i vrati sa dve tri knjige, odu u čitaonicu i provedu tamo dva tri sata prevrćući strane, pazeći da drugi čitaoci u biblitoeci ne čuju krčanje njihovih creva, beležeći ponešto i što bi na kraju morali da se vrate kući sa nekom knjigom i da je bistre danima..to više nije bitno

danas ljude mrzi da kliknu.

to je pod jedan

pod dva je da im je izgleda draže da ćaskaju, ćakulaju, kuckaju nego da saznaju ono što ih interesuje.

Po sistemu, daj da okačim temu, pa da se zezamo. (temu kao temu, ko iebe..)

ima li istine u ovome, šta mislite?

Za ozbiljne informacije idem da pretrazujem Google i Thomson Reuters Web of Science (ili nesto slicno). Forum je valjda za neobavezno caskanje :confused: Ne ocekujes valjda da se ljudi opterecuju i uzimaju stvari sa foruma ozbiljno?

neko postavi pitanje, neko drugi okači link (filmić, tekst) sa odgovorom..ali, diskusija se nastavlja

zašto?

na linku su obilno naučna objašnjenja, proverena, dokazana, mđtm ne - forumaši nastavljaju da traže odgovore, premišljaju se, očigledno je da link nisu ni otvorili.

E sad, živimo u vremenu kada ljude mrzi da "klikću" više nego što su raspoloženi

To što bi za tu informaciju nekada morali da se učlane u biblioteku, obuku za grad, sednu na bus, odu do iste sa sve članskom kartom, kažu bibliotekraki šta ih zanima, sačekali da se ona ispentra po policama i vrati sa dve tri knjige, odu u čitaonicu i provedu tamo dva tri sata prevrćući strane, pazeći da drugi čitaoci u biblitoeci ne čuju krčanje njihovih creva, beležeći ponešto i što bi na kraju morali da se vrate kući sa nekom knjigom i da je bistre danima..to više nije bitno

to je pod jedan

pod dva je da im je izgleda draže da ćaskaju, ćakulaju, kuckaju nego da saznaju ono što ih interesuje.

Svaku temu pretvore u chatovanje kad -tad. I ovde se dolazi da se ubije vreme, a ne da se nesto sazna.
U principu ako me neka tema interesuje, ili neko iznosi interesantan problem, procitam pazljivo sve bez obzira na duzinu ili pogledam klip ako je postavljen. Ali ruku na srce ima korisnika koji pisu kilometarske postove bez ikakvog smisla. Cim vidim nick samo preletim i palim dalje.

zar nije postavljanje linka sa temeljnim objašnjenjima (sa što dužim trajanjem) uvažavanje tvog pitanja, i želja da ti se što bolje nešto objasni, umesto da ti ga skarabudži bilo kako?

U rl ti ne trebaju linkovi. Ali kako svi sedimo ovde i trošimo svoje dragoceno smrtničko vreme na virtuelne budalaštine, koji je uopšte smisao tvog pitanja? Kojeg normalnog čoveka smaraju takve gluposti? Neko tamo neće da čita neki link, pa šta? Neko tamo sedi s ljudima licem u lice i objašnjava se uživo.

Linkovi su ko i sve ostalo ovde, sviranje onoj stvari. Izgovor da s nekim ne govoriš u živo, zato što si socijalno fobičan, ili si prevše blaziran - svi smo blazirani ionako - ili zato što se umeš lepše (od)raziti pisanom no živom rečju. U principu, čučiš ovde zato što ovde lepše zglediš. Zato što veruješ da je ovo lakši poso, luk i voda.

Ko bi se ovde smarao linkovima, osim ako si nekom baš za srce prirastao, a što može značiti jedino da si ga zgotivio jer misli ko i ti, i u potaji bi ga rado kresnuo? Svi ostali, indiferentni, ili/odnosno oni koji nisu našli da si dovoljno intrigantan; zaobiće linkove ko kugu. Ko i tebe samog.

Ne kažem da intelektualno podudaranje ne postoji, i ja sam sama naišla na par takvih, ovde i koegde. Ali to je izuzetak, ne pravilo; i ponekad mislim, kad bi se sreli uživo, i kad bi videli ko stvarno ima plave oči a čija majka crnu vunu prede; možda bi naš intelektualni spoj bio prdež ko i svi ostali.

Ispada da se ljudi ne lože na intelektualne spojeve, ali ja to mislim ionako. Mada, u isto vreme, ne mislim da je u redu da idem da pljujem ljude kojima sam čisto akademski interesantna, ko što sam čitala da neki pljuju. Ljudi su klot jednostavni, ali ljudska priroda je čudo. Svakom svoje.

Što je sve što imam za reći o linkovima. :mrgreen:

zašto?

to je pod jedan

Si lud? Pa ako otvori link i nesto procita, drugi ce nastaviti besedu bez njega, pa ce opet da se proglasi odbacenim.

Sta ce onda?

kakav bre rl..o čemu ti to

ovo je način komunikacije koji ima svoje alatke

linkovi su jedna od njih

nepoštovanje njih je kao kada bih ti ja uživo rekao "pričaj ti, saću ja doći.."

Pa ja to skoro i radim u rl. Dobro, ne kazem bas "pricaj ti, sad cu ja doci", ali se vrlo cesto iskljucim i ne slusam ko sta kaze, odlutaju mi misli, pa tek posle par minuta malo obratim paznju o cemu se prica, i tako...

zašto?

to je pod jedan

a sto prosto kad moze komplikovano
nije ti palo na pamet da ljudi nece da klikcu na razne linkove jer iskacu virusi i kojekakve gluposti

ja od kad nisam na flet netu nemam antivirus pa mi ne pada na pamet da klikcem na razne linkove
dok sam imala sve normalno kliktala sam

Pa ja to skoro i radim u rl. Dobro, ne kazem bas "pricaj ti, sad cu ja doci", ali se vrlo cesto iskljucim i ne slusam ko sta kaze, odlutaju mi misli, pa tek posle par minuta malo obratim paznju o cemu se prica, i tako...

pa dobro..ti se svuda vidim redije isključuješ nego što se uključuješ. Za 5 godina imaš samo 630 postova..što je ok

a sto prosto kad moze komplikovano
nije ti palo na pamet da ljudi nece da klikcu na razne linkove jer iskacu virusi i kojekakve gluposti

nije.

ja od kad nisam na flet netu nemam antivirus pa mi ne pada na pamet da klikcem na razne linkove
dok sam imala sve normalno kliktala sam

sretao sam tu i tamo dve posebne i donekle slične vrste ljudi, za koje sam mislio da ne postoje. Jedni nikada ne nose gaće, drugi nikada nemaju av program..Šta reći, šta..

...............

Back