iGENEA , ДНК резултати

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovu temu vise necu da pratim jer se ovde javno promovisu rasisticke ideje i u tu svrhu zloupotrebljavaju nepotpuni rezultati genetskih istrazivanja. Ovako je nacije zamisljao samo Hitler.

Kao da svim normalnim ljudima nije jasno da je covek dosao na Balkan preko Bosfora i Dardanela (koji su tada bili suvi) i da su se najstariji stanovnici Balkana naselili prvo u okolini tih, danas moreuza, pa tek posle su se sirili ka Dunavu, gde su stvorili najstariju civilizaciju u Evropi, a onda dalje na sever i zapad. Dakle nisu sa neba pali u bosanske planine.

Svakom je opet jasno da su geni prvih doseljenika na Balkan u najvecem procentu sacubvani van svih puteva u raznim gudurama. Pa isti je slucaj u okolini Ivanjice, ali nikom ne pada napamet da kaze da su oni najstariji na Balkanu. Svi koji nose taj najstariji gen znaci da poticu od prvih stanovnika Balkana i sta je tu vazna razlika od nekoliko procenata. Insistiranje na tome je cisti fasizam u najgorem obliku.

Ovako nesto na ES ne bi trebalo da bude dozvoljeno.

Naravno, ali ko će u njihovim mozgovima da napravi razliku između stanovnika Hercegovine i Starog Vlaha od stanovnika centralne Bosne. Oni misle da je to isto jer im je uvrten u glavu mit o jedinstvenoj Bosni, a dalje od toga ne vide, čak ni činjenicu da je stanovništvo Hercegovine potpuno isto kao i stanovništvo Nikšića i Ivanjice a da se mnogo razlikuje od stanovništva Tuzle i Busovače.

untitled.jpg

Lijepo ti piše da ste vi 30% Slaveni a mi 15%.

Edit by ljuba miljkovic
Obrisani neprimereni odgovori na neprimerene kvalifikacije.

Znas sta ovo je totalna glupost a ovi ANTICKI LIKOVI su cisti SRBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Svi postovi u kojima se ne razmatra problematika koja je u vezi sa nazivom ove teme premešteni su na temu Nacije balkanske.

Molim vas bez digresija koje skreću osnovni tok priče.

Ako je, pak, u temi iGENEA , DNA резултати! iscrpena rasprava, ako nema interesovanja, već se rezultati iGENEA koriste samo kao povod da se razvijaju neke druge priče...

... onda da ovu temu zatvorimo.

Ja sam vec jednom predlagao da se tema zakljuca posto je sama IGENEA osporila navode iz novinskih clanaka koji su bili motiv za otvaranje ove teme.

A onda je Ljuba na nagvor coveka koji sam sebi skace u usta ponovo otvorio temu da bi je taj isti lik ponovo uprskao sa svojim nebulozama.

takva diskusija nam nije potrebna. Bice drugih tema.
Sto ze mene tice, katanac.

Ja sam vec jednom predlagao da se tema zakljuca posto je sama IGENEA osporila navode iz novinskih clanaka koji su bili motiv za otvaranje ove teme.

A onda je Ljuba na nagvor coveka koji sam sebi skace u usta ponovo otvorio temu da bi je taj isti lik ponovo uprskao sa svojim nebulozama.

takva diskusija nam nije potrebna. Bice drugih tema.
Sto ze mene tice, katanac.

Sad će doći panilčar da ti priča kako želiš da se tema zaključa jer ne možeš njemu da "pariraš" i jer si "pokleknuo pred silnim naučnim podacima". :hahaha:

Ovo dovoljno govori: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14996857&postcount=1673

Ako je, pak, u temi iGENEA , DNA резултати! iscrpena rasprava, ako nema interesovanja, već se rezultati iGENEA koriste samo kao povod da se razvijaju neke druge priče...

Ovo stoji. Mnogo je rečeno na ovoj temi - i to daleko van njenih "granica".
Možda priču nastaviti na "Nacije balkanske" ili otvoriti novu, zasebnu temu, koja bi se bavili genetikom i imala široko područje o kojem bi se diskutovalo,ovde na Istoriji.

Poslednja izmena:
Sad će doći panilčar da ti priča kako želiš da se tema zaključa jer ne možeš njemu da "pariraš" i jer si "pokleknuo pred silnim naučnim podacima". :hahaha:

Ovo dovoljno govori: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14996857&postcount=1673

Па пошто ће тема да се затвара да дам мало одушка:

У Бошњана питомих
питомаца Титових
кренула је потрага
за гомилом доказа.

Семир главу не вади
из тунела Височких,
можеш купит` разне трице
са мотивом арабице.

Богумили, Кутригури
Манихеји, Патарени,
Сад Илири сутра Турци
чак и Неопредељени.

Али чекај, још је рано
да дође до свирке
никад неће доказе
да пронађе Пирке.

dont_panic_Im_muslim:
Jesil' ti ćorav momak ?
Ko je mogao od koga nastati šta misliš ?

Piše li ti lijepo da u Bosni I2a imaš 44% dok u Srbiji imaš 38% ?
Znači, vi imate procentualno manje ove grupe a mi nastali od vas
Piše li ti lijepo da u Bosni R1a imaš 30% dok u Srbiji imaš 19% ?
Sad ispadoste manje Slaveni od nas
Dakle, u obje ove grupe (I2a-Ilirska i R1a-Slavenska) mi procentualno bolje stojimo.
Pa ko je onda od koga nast'o momak ?
Haj malo uključi mozak za promjenu

Ovo treba da bude školski primer nerazumevanja genetike i stavljanje iste nauke u neke političke vode i kafanske priče (koje ni nemaju logike).

Dalje,ovo treba da bude školski primer kako se ne vodi diskusija (u krajnjem slučaju ne o genetici).

Па пошто ће тема да се затвара да дам мало одушка:

У Бошњана питомих
питомаца Титових
кренула је потрага
за гомилом доказа.

Семир главу не вади
из тунела Височких,
можеш купит` разне трице
са мотивом арабице.

Богумили, Кутригури
Манихеји, Патарени,
Сад Илири сутра Турци
чак и Неопредељени.

Али чекај, још је рано
да дође до свирке
никад неће доказе
да пронађе Пирке.

Ojha! :klap:

Ko li je autor ? :)

Ovo stoji. Mnogo je rečeno na ovoj temi - i to daleko van njenih "granica".
Možda priču nastaviti na "Nacije balkanske" ili otvoriti novu,zasebnu temu,koja bi se bavili genetikom i imala široko područje o kojem bi se diskutovalo,ovde na Istoriji.

Ja uskoro nameravam da pokrenem topik o genetickoj genealogiji koji ce se njom baviti na mnogo ozbiljniji nacin. Objasnicu neke osnovne termine i principe kao i metodologiju raada i prakticne primene, na primer, kako se izracunava starost zajednickog pretka u dva coveka iste haplogrupe.

Na zalost, geneticka genealogija je kod nas slabo objasnjena i zadivljuje cinjenica da se MNOGO kvalitetnije teme vezane za genetiku mogu naci kod bolesnika sa Stormfronta. I sam tamo cesto odem da po nesto procitam.

Panicar je ipak u jednom u pravu. Temu moramo zatvoriti posto smo potuceni znanstvenim dokazima. Jos nekoliko intelektualno--nuklearnih udara bosnjackih znanstvenika i svi cemo pohrliti da prelazimo u Islam.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back