If I had a world of my own, everything would be nonsense

• Začetnik teme Začetnik teme Shojo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Shojo

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.775
Da li volite da sanjarite o nekim naizgled malim simpatičnim ljubavnim besmislicama koje bi mogli da uradite eto tek tako?
Nema cilja do koga se stiže već su same po sebi cilj. unapred osudjene na kratkotrajni bljesak u vašem umu.

Medjutim dok traju, osećate neopisivu dečiju razdraganost, ozarenost, čistu sreću koju prati misao kako bi bilo dobro da to uradite.
Kako bi bilo ludasto i baš zato dobro. :mrgreen:

Dugo maštam o ljuljanju na jednoj ljljašci, jer ona ima za mene posebnu emotivnu vrednost, a nikad je nisam videla. Delovalo je nemoguće da bih je ikad našla sve i da sam htela , ali jesam spletom čudnovatih okolnosti. Prosto ne mogu da odolim a da se ne ljuljam na njoj bar malo. Zamišljam njegov izraz lica kad bi to sve znao, ali neće znati. :rotf:

Da li obraćate pažnju na te male radosti i da li ih sebi ispunjavate koliko god delovale besmisleno na prvi pogled?
Da li umete svoj svakodnevni život da pretvarate u minijaturne avanture? :D

Da li volite da sanjarite o nekim naizgled malim simpatičnim ljubavnim besmislicama koje bi mogli da uradite eto tek tako?
Nema cilja do koga se stiže već su same po sebi cilj. unapred osudjene na kratkotrajni bljesak u vašem umu.

Medjutim dok traju, osećate neopisivu dečiju razdraganost, ozarenost, čistu sreću koju prati misao kako bi bilo dobro da to uradite.

Dugo maštam o ljuljanju na jednoj ljljašci, jer ona ima za mene posebnu emotivnu vrednost, a nikad je nisam videla. Delovalo je nemoguće da bih je ikad našla sve i da sam htela , ali jesam spletom čudnovatih okolnosti. Prosto ne mogu da odolim a da se ne ljuljam na njoj bar malo. Zamišljam njegov izraz lica kad bi to sve znao, ali neće znati. :rotf:

Da li obraćate pažnju na te male radosti i da li ih sebi ispunjavate koliko god delovale besmisleno na prvi pogled?

Kapiram te .... Radim cesto - skoro svaki dan.

Imam utisak da se tada osecam kao covek, sa tim, i jedino sto ima smisla ... raditi :lol:

ko nema u životu mora da sanjari. to je tako.... tužno
Greška, upravo onaj ko pušta i dete u sebi da i dalje živi, ima život i obrnuto.
Okoštali, praktični umovi ga ne žive, zadovoljavaju čiste nagonske potrebe od danas do sutra.
A život je predivan i pun malih značenja, lepota i smisla svakog dana ako umeš da ih vidiš.
Mislim da svi imaju taj smarački glas u svojoj glavi nalik ovom tvom postu koji guši svaku bebriznosti i sreću.
Ljudi očekuju čudesa iza sledečeg ugla ozbiljni i utučeni čekajući sudnji dan a milioni malih radosti su prošli pored njih.

Poslednja izmena:
Greška, upravo onaj ko pušta i dete u sebi da i dalje živi, ima život i obrnuto.
Okoštali, praktični umovi ga ne žive, zadovoljavaju čiste nagonske potrebe od danas do sutra.
A život je predivan i pun malih značenja, lepota i smisla svakog dana ako umeš da ih vidiš.
Mislim da svi imaju taj smarački glas u svojoj glavi nalik ovom tvom postu koji guši svaku bebriznosti i sreću.
Ljudi očekuju čudesa iza sledečeg ugla ozbiljni i utučeni čekajući sudnji dan a milioni malih radosti su prošli pored njih.

da, prošli pored njih dok su oni sanjarili ko goveda

Kakve glupe predrasude. Za nekog ko površno razmišlja a i svet vidi tako prosto kao ti moguće je samo crno i belo,
Za neku drugu vrstu ljudi moguće je da umeju da odvoje ozbiljan deo života, svakodnevni gde je potrebna odgovornost od onog koji ih ispunjava na nekim drugim nivoima.
Mada mislim da je tebi teško da shvatiš o čemu ja uopšte pričam i na ovoj i na drugim temama.

ko se bre tebi obratio? :lol:

Koga briga, iznosim svoje mišljenje na tvoje glupe predrasude i sveopštu pljuvačinu povodom bilo čega što nije disati, jesti i tucati.

pa šta da ti kažem... sanjariti je za ograničene nolajfere koji povodom toga ne nameravaju/ne mogu ništa da preduzmu. oni koji mogu oni žive.
to ti je ko kad igraš igrice. sirotinja drnda soniplejstejšn, vozi ferari a onaj ko ima ferari ne pada mu na pamet to da radi.

vidiš šojle, ja imam ferari a ti stiskaš dugmiće na džojpedu. iz moje perspektive ti i slični tebi ste tužni, iz vaše perspektive vaše stanje vam izgleda ok. tu leži tvoja nesvest, što ti i slični tebi mislite da vam je ok.

pa šta da ti kažem... sanjariti je za ograničene nolajfere koji povodom toga ne nameravaju/ne mogu ništa da preduzmu. oni koji mogu oni žive.
to ti je ko kad igraš igrice. sirotinja drnda soniplejstejšn, vozi ferari a onaj ko ima ferari ne pada mu na pamet to da radi.

vidiš šojle, ja imam ferari a ti stiskaš dugmiće na džojpedu. iz moje perspektive ti i slični tebi ste tužni, iz vaše perspektive vaše stanje vam izgleda ok. tu leži tvoja nesvest, što ti i slični tebi mislite da vam je ok.
Ma to su tvoje glupe primtivine predrasude da ljudi koji posvećuju pažnju i svom unutrašnjem svetu, svojim mislima, emocijama i svemu šta ih čini, nisu odgovorni i ozbiljni tamo gde treba nego plutaju u nekom balončiću od sapunice od jutra do večeri 24 časa.
Ali ima istine, ta dva tipa ljudi se neće skapirati nikad, i ako i jedni i drugi i dišu, i rade i tucaju, to što si ti umislio da je realnnost i življenje života punim plućima prevnuti što veći broj riba po wc -ima diskaća i bildovati triceps, je tvoja percepcija kvalitetnog življenja.

Poslednja izmena:
Koga briga, iznosim svoje mišljenje na tvoje glupe predrasude i sveopštu pljuvačinu povodom bilo čega što nije disati, jesti i tucati.

:lol:

- - - - - - - - - -

To se zove - duhovno siromastvo .

:lol:

- - - - - - - - - -

To se zove - duhovno siromastvo .

to se sine zove materijalno siromaštvo, sirotinja :lol:

šta ti treba da uradiš? treba da prioneš otvaranju tema na religiji umesto što ovde pokušavaš meni da se svidiš (sizifov poso u tvom slučaju veruj mi) pa će tvoji iz sekte da ti daju parice koje ćeš moći da iskoristiš da malo živneš, eventualno skineš sebi mrak

- - - - - - - - - -

Ma to su tvoje glupe primtivine predrasude da ljudi koji posvećuju pažnju i svom unutrašnjem svetu, svojim mislima, emocijama i svemu šta ih čini, nisu odgovorni i ozbiljni tamo gde treba nego plutaju u nekom balončiću od sapunice od jutra do večeri 24 časa.
Ali ima istine, ta dva tipa ljudi se neće skapirati nikad, i ako i jedni i drugi i dišu, i rade i tucaju, to što si ti umislio da je realnnost i življenje života punim plućima prevnuti što veći broj riba po wc -ima diskaća i bildovati triceps, je tvoja percepcija kvalitetnog življenja.

da ali ti samo sanjariš

šta ti treba da uradiš? treba da prioneš otvaranju tema na religiji umesto što ovde pokušavaš meni da se svidiš (sizifov poso u tvom slučaju veruj mi) pa će tvoji iz sekte da ti daju parice koje ćeš moći da iskoristiš da malo živneš, eventualno skineš sebi mrak

- - - - - - - - - -

da ali ti samo sanjariš

Kako ti možeš da znaš šta ja radim? Ovde iznosim svoj unutrašnji svet, to ne znači da ujutru ne ustanem i ne obavljam milion sasvim prizemnih odgovornih stvari i lepih i onih koje moram a smaraju ali postoji i ona druga strana u meni, nekima mozak i srce zahtevaju hranu nekima ne.
Tebi ta vrsta hrane nije potrebna i zato ne shvataš.
i sanjarenja daju jednu finu energiju, ne znači da svako pojedinačno treba da se ostvaruje, daju jedan polet koji te obuzima pa je sve lepše u tebi i oko tebe, ne moraju da budu sama sebi cilj, ali mogu da budu okidač za mnoge lepe stvari koje ćeš uraditi.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

da ali ti samo sanjariš

Pljasu, moja profesija nema veze sa religijom, i prestani da vredjas :evil:
Moja egzistencija zavisi upravo od ovoga - mastanja :)
Koliko mastovito izmastam - toliko parica dobijem :hvala:

i ne samo materijalna egzistencija, vec i ona druga ~~~~

Jel spansko selo, a ? :eek:

Kako ti možeš da znaš šta ja radim? Ovde iznosim svoj unutrašnji svet, to ne znači da ujutru ne ustanem i ne obavljam milion sasvim prizemnih odgovornih stvari i lepih i onih koje moram a smaraju ali postoji i ona druga strana u meni, nekima mozak i srce zahtevaju hranu nekima ne.
Tebi ta vrsta hrane nije potrebna i zato ne shvataš.

pa zato što tvoj unutrašnji svet koji ovde iznosiš veze nema sa spoljašnjim.

Pljasu, moja profesija nema veze sa religijom, i prestani da vredjas :evil:
Moja egzistencija zavisi upravo od ovoga - mastanja :)
Koliko mastovito izmastam - toliko parica dobijem :hvala:

i ne samo materijalna egzistencija, vec i ona druga ~~~~

Jel spansko selo, a ? :eek:

nije špansko, pre bih rekao neko s moravu. tako mi zvučiš.
a ako ti egzistencija zavisi od umnih mogućnosti onda bolje odma menjaj zanimanje jerbo se izlažeš opasnosti da crkneš od gladi :lol:

pa zato što tvoj unutrašnji svet koji ovde iznosiš veze nema sa spoljašnjim.

To ne možeš da znaš jer me ne poznaješ. Unutrašnji svet se preliva u spoljašnji hteo ti to ili ne.
Ako neko ima neki stav,razmišljanje, osećaje zašto se ne bi tako ponašao i u spoljašnjem svetu?
Naravno podrazumeva se da je to u skladu sa mestom,prilikom i osobama sa kojima su u datom trenutku.

To ne možeš da znaš jer me ne poznaješ. Unutrašnji svet se preliva u spoljašnji hteo ti to ili ne.
Ako neko ima neki stav,razmišljanje, osećaje zašto se ne bi tako ponašao i u spoljašnjem svetu?
Naravno podrazumeva se da je to u skladu sa mestom,prilikom i osobama sa kojima su u datom trenutku.

zato što mu recimo ambicije pretiču predispozicije. zato jelte i mašta

zato što mu recimo ambicije pretiču predispozicije. zato jelte i mašta

To ne možeš da znaš.
Tema je upravo o malim maštarijama koje je tako lako ostvariti a čine ti život veselim, zanimljivim lepim, dodatno ispunjenijim još.
To ne znači da sa druge strane nisu ljudi i odgovorni i ozbiljni za šta je potrebno da budu.

jao kako divno opisano bas sam se raznezio i pomislio na neostvaren decacki san dve pohotne teen svedjanke all inclusive:zaljubljena:

Kako je meni tvoje pisanje pufnasto, penasto, nezno ali ne i razmazeno,... Ti imas hrabrosti da ispoljis ono sto drzim u sebi da se ne bih odala, da samoj sebi ne bih delovala mekse...

Bas ta ljuljaska, sunce, vocnjak, miris kajsija i... masta :aha:

Idem! Da se ne raspilavim... :kiss:

jao kako divno opisano bas sam se raznezio i pomislio na neostvaren decacki san dve pohotne teen svedjanke all inclusive:zaljubljena:

E pa ti sanjariš o nečem nemogućem, mada i ne ali nije ti ni lako da ostvariš, tema je o onim malim sanjarenjima koja su ostvariva lako i koja nam razgale dušu ali onda to odbacimo kao gubiljenje vremena i besmislicu bez svrhe i cilja.
Ako nema konkretnog cilja, dobitka što bi smo se time bavili, tako razmišlja taj smarač u ljudima.

Prema tome ljuljaću se na toj ljulji :heart:
:zcepanje:

Back