Pozdrav, vratili smo se s godisnjeg odmora i nastavljamo spremati se za test. Moze li mi iko reci koliko je bitan broj rijeci u esejima, koji bi bio optimalan? Mislim na odstupanje u odnosu na onoliko koliko traze, 150 i 250.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav, vratili smo se s godisnjeg odmora i nastavljamo spremati se za test. Moze li mi iko reci koliko je bitan broj rijeci u esejima, koji bi bio optimalan? Mislim na odstupanje u odnosu na onoliko koliko traze, 150 i 250.
pa to zavisi od koncepcije letter-a i eseja, ali neke generalne smernice: letter 150-165 (sve preko sigurno moze da se skrati), a esej 250-270 reci... obratite paznju da problem moze da bude 149 ili 249 reci, tako da se mora brojati... srecno na ispitu...
pratili smo i vas na EE i vidimo da vam je prosao remark. Cestitamo na uspjesno poslatoj aplikaciji 
Posle skoro 8 nedelja cekanja na remark od strane British Council-a, stigli su i rezultati...
Writing: 6.0 -> 7.0
Speaking: 7.0 -> 8.0
Za suprugu, koja se takodje zalila:
Writing: 6.5 -> 6.5 (nepromenjeno)
Speaking: 6.5 -> 7.5
Dakle - remark radi... i dakle - sva ona negativna energija koju sam imao posle objave rezultata je bila sa pravom, jer BC u Beogradu zaista nije objektivan.
Odoh da pravim EE profil...
Ukupne ocene za mene su sada:
Listening 8.5
Reading 8.0
Writing 7.0
Speaking 8.0
OVERALL BAND SCORE: 8.0
Pozdrav svima,
prvi put sam ovde na forumu pa imam jedno pitanje.
prijavio sam polaganje IELTS General Training za 26.09.2015.
Obzirom da planiram da apliciram za skolsku vizu za Australiju potrebna mi je ocena 5.5 da bih upao direktno na kurs koji zelim da upisem,stoga zelim da pitam
da li moram na sva 4 dela testa da imam ocenu 5.5 ili je samo potrebno da zbirna ocena bude 5.5?
Ako je neko imao neko iskustvo bilo bi lepo da mi se javi.
Unapred hvala na brzom odgovoru
Pozdrav!
Pozdrav svima,
prvi put sam ovde na forumu pa imam jedno pitanje.
prijavio sam polaganje IELTS General Training za 26.09.2015.
Obzirom da planiram da apliciram za skolsku vizu za Australiju potrebna mi je ocena 5.5 da bih upao direktno na kurs koji zelim da upisem,stoga zelim da pitam
da li moram na sva 4 dela testa da imam ocenu 5.5 ili je samo potrebno da zbirna ocena bude 5.5?
Ako je neko imao neko iskustvo bilo bi lepo da mi se javi.
Unapred hvala na brzom odgovoru
Pozdrav!
Da li je neko polagao General na ovom prvom septembarskom roku da prenese iskustvo?
Bili smo danas na pismenom dijelu IELTS General ... Pokazalo se ono sto su svi govorili da je istina ... sto ti najbolje ide dok vjezbas to ce ti na testu biti nagore ... listening mi je uvijek dobro isao, danas kad sam na pola izgubila jednu nit, ode sve ... trebalo mi je sigurno dva tri pitanja da skontam gdje sam ... dok sam kod kuce vjezbala one cambridge testove nikad nisam imala ispod 30 od 40 a cesto npr 38, 39 i sl. Oko 40 min traje liestening, super je zvuk, moze se pisati sve velikim slovima.
Reading meni licno toliko lagan da cu se iznenaditi ako budem imala ijednu gresku. Nekih pola god sam vjezbala intenzivno one cambridge testove i to sve academic tekstove, da sam danas zavrsila reading za 20 min, otisla u toalet, vratila se prepisala odgovore u answer sheet i jos 15 min odmarala prije writing. Cetiri teksta, sa pitanjima svih vrsta, zaokruzivanje, true false ng, dopunjavanje i sl. Samo poslednji tekst malo duzi na dvije strane.
Writing isto ok, pismo bilo da se napise treneru zasto prestajes da treniras neki sport ... esej, moderan zivot otezava balans izmedju porodicnog i poslovnog zivota, koji su problemi koji se mogu javiti, koja su rjesenja.
Sutra idemo na speaking.
Zanimljiv odgovor... A toliko je rasprave bilo kako se ne stignu prepisati odgovori na Reading-u, a neko se stigne i prošetati...
Hvala. Sigurno da ne može biti kao kod kuce kad se vježba. Dosta dugo ste se spremali, mi smo relativno skoro krenuli, pa ne ocekujemo mnogo od prvog polaganja. S obzirom da su se uhvatili ovih magičnih 450 bodova na EE i ne žuri nam se
Što se tiče Listeninga i mi smo znali neke testove dobro uraditi dok druge ne čujemo po pola sekcije, posebno kad je dijalog a treba zaokruživati A, B, C... Da li je i na testu po sekcijama, da se stignu pogledati sledeća pitanja? Nadaćemo se samo da i nama Reading bude 
Zašto muka? Jeste li polagali? Biće bolje...Cao svima vama koji ste osetili ovu muku zvanu IELTS
Zanimljiv odgovor... A toliko je rasprave bilo kako se ne stignu prepisati odgovori na Reading-u, a neko se stigne i prošetati...
Hvala. Sigurno da ne može biti kao kod kuce kad se vježba. Dosta dugo ste se spremali, mi smo relativno skoro krenuli, pa ne ocekujemo mnogo od prvog polaganja. S obzirom da su se uhvatili ovih magičnih 450 bodova na EE i ne žuri nam se
Što se tiče Listeninga i mi smo znali neke testove dobro uraditi dok druge ne čujemo po pola sekcije, posebno kad je dijalog a treba zaokruživati A, B, C... Da li je i na testu po sekcijama, da se stignu pogledati sledeća pitanja? Nadaćemo se samo da i nama Reading bude
lakši, baš neobično sto su tako kratki tekstovi bili. Zanima me da li je to bio esej Problem i Rješenje, bez mišljenja? Srećno na Speakingu... Break a leg
- - - - - - - - - -
Zašto muka? Jeste li polagali? Biće bolje...
Hoću ja! Poslala sam ti i pp, nadam se da ćeš videti ovu poruku.Veliki pozdrav svima,
Polagala sam IELTS pre 2 nedelje i prosecna ocena mi je 6. Posto mi je potrebno da dobijem 7 u svim oblastima planiram da idem na privatne casove. Imam super profesorku ali posto sam kratka sa novcem znacilo bi mi ukoliko bi jos neko zeleo da ide na casove-da idemo zajedno i tako dobijemo popust. Inace sam u Beogradu i u pitanju je Academic test.
![]()
Ne smijes imati sa sobom sat na ruci to uzmu kad se ulazi ... ali imaju dva velika sata u prostoriji ... nista se ne smije unijeti osim identifikacije, oni pripreme olovke i gumice ... Writing smo mi isli na casove, tj. imali smo djevojku koja nam je ocjenjivala eseje. Kad smo poceli imali smo puno gresaka sa vremenima i sa slaganjem recenice, sa spelingom ... posle npr. tri mjeseca smo bili sposobni napisati esej sa par greskica. Popamtili smo napamet sve predlozeno u ace the ielts pa nam je trebalo za pismo ne vise od 10 min da napisemo, dok iskoristis njihove primjere imas vec 50 rijeci. Speaking smo isto ja mislim ok, ali to bas covjek ne moze imati osjecaj dok ne dodju ocjene. Meni je jako brzo proslo, traje izmedju 10 i 15 min. Divna je zena bila, nasmijana, bas onako opusti te da pricas kao da si s nekim na kafi. Nekoliko pitanja, razne teme, gdje si se rodila, gdje zivis, gdje bi voljela da zivis, onda ona diskusija ... ja sam dobila temu kada me je poslednji put dijete nasmijalo da prepricam (meni doslo vrh s obzirom da radim s djecom kao psiholog pricala o djeci koja dolaze na tretman frljatala se nekim strucnim izrazima) i muza ubolo da prica o sportu ... Za speaking smo se isto pripremali kod jedne djevojke iz juzne afrike, doslovno smo isli na cas da samo pricamo kao na testu, ona nam je pripremala teme a inace je i ona examiner tako da nam je zlata vrijedna bila. Ako nekome iz Sarajeva treba preporuka javite se.
Pozdrav svima...nesto je utihnuo forum. Sta se desava? Ako moze neko da mi odgovori ko je polagao u Bg, da li ima sat unutra ili upozoravaju na vrijeme? Ionako tesko stizemo napisati pismo i esej za sat vremena, pa bi nam znacilo da mozemo pratiti vrijeme da se ne opustamo i da nas bar podstice da pisemo pa kako god...
Ako imate sluha za pisanje moguce je dobiti dobru ocenu i bez dovoljnog broja reci, ja sam recimo imao ne vise od 210 reci na eseju a ocena mi bila 6 na academic testu
Bas tako, ceo IELTS sistem je vrlo mistican, I odlazak na sam test je ogromno iskustvo makar ne dobio odgovarajucu ocenu, u svakom slucaju to je test koji prolaze 80 % ljudi koji se spremaju i rade na sebi, ako ne iz prvog onda iz drugog sigurno, najvise treceg puta, najbitnija preporuka svakom ko polaze da se sprema sve do dana polaganja, tj nikako opustanje!
... Smorismo se s esejima... Mi ucimo po Simonovim preporukama... Nekako nam najlakse shvatiti formu, ali kad cujemo sad vase iskustvo da se moze dobiti i sest za manji broj rijeci, zbunjeni smo... Ipak se sve svede na subjektivni osjecaj ocjenjivaca, i sta je njemu bitno. Kako ste vi prosli na Speakingu? Sta bi preporucili? Nemamo vremena za njega+pa cemo samo prece moguce teme.