IELTS -> pitanja i odgovori

Ovih dana vezbam iz Cambridge IELTS 10. Odstampao sam forme za reading i listening i uradio sve 4 iz te oblasti. Ocene su sledece:

7.5, 6.5, 8.0, 8.0, 8.0, 8.0, 5.0

Sve do poslednjeg reading-a sve je islo glatko, ali mi je poslednji pao izuzetno tesko. Je l' moguce da zadaci mogu toliko da se razlikuju ili je meni pala koncentracija jer ceo dan vezbam? :\

Ovih dana vezbam iz Cambridge IELTS 10. Odstampao sam forme za reading i listening i uradio sve 4 iz te oblasti. Ocene su sledece:

7.5, 6.5, 8.0, 8.0, 8.0, 8.0, 5.0

Sve do poslednjeg reading-a sve je islo glatko, ali mi je poslednji pao izuzetno tesko. Je l' moguce da zadaci mogu toliko da se razlikuju ili je meni pala koncentracija jer ceo dan vezbam? :\

Moguce je i jedno i drugo. Testovi se razlikuju po tezini, a i individualno sta ti vise lezi...
Sa kog sajta si skinuo Cambridge 10?

Hvala, hvala!
@mark nedelju dana pred ispit ti posalju na mail instrukcije kad i gde se odrzava test. L, R i W su 13. decembra sigurno, sve pocinje oko 9h ujutru i traje do 12- 12:15h, s tim sto tamo moras biti oko 8:20h do sad je odrzavalo u Sava centru i u Hotelu In na NBGD-u. Speaking moze biti istog dana, a i koji dan ranije i u British Council-u je...

Koliko su rigorozni sto se tice priznavanja odgovora.
Recimo na listening testu, pomene se i energy i electricity vezano za jedno pitanje, moze li se kao odgovor navesti energy/electricity? Nije isto, ali nisam siguran sta da izaberem, a da li ce priznati takav odg.?
Ili npr. za jedan odgovor sam napisao note a u knjizi je ispravan odgovor note-taking, je l' to znaci 0 poena za to pitanje?

Back