gost 170502
Veoma poznat
- Poruka
- 13.608
Ja sam cuo da akcenat nije bitan. Sto mi i deluje nekako logicno...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja ne bih ni gospodji preko stola dao tih 9.0, mada je pričala vidno bolje od mene, ali nažalost prilično semantički poremećeno s onim što bi mislila da želi da me pita ili da otkrije u izražavanju mog mišljenja o datoj temi, što je moram reći izuzetno uticalo na sintaksu onog što sam ja izgovarao, ali me ipak nije odrala ocenom s obzirom da sam je pitao "seća li se da me je to isto pitala pre dva minuta", a ona rekla "da ali nisam čula odgovor" , "dobro reći ću opet, pa ćete se setiti, jer o toj temi nemam baš puno široko mišljenje, pa da se ne ponavljamo". A kad bi ovo sve bilo istina, a nije ako neko u to ne poveruje, jer ljudi interesantno nekad ne veruju, pobili bi sve ono što je prethodna garnitura pričala o tome da su ispitivači na ieltsu zli, i treba im se smeškati i povladjivati u odgovorima na teme, inače obaraju zainat, pa kad bi to pobili, onda bi se opet ljutili na mene.... i tako u krugNe znam onda koje je merilo ocenjivanja za Speaking... mada kapiram da niko ne dobije 9.0, ne kod nas barem. Mozda kada malo zastanes i trazis u glavi rec koju zelis da upotrebis utice na smanjenje ocene. Ili ako pogresis rec, pa se ispravis. Eto, jedino sto mogu da se setim![]()
E sad, sto se tice usmenog, ja sam razgovarala sa nekom starijom gospodjom koja je ocigledno Britanka, dakle native speaker. Bila je bas ljubazna i nasmejana, cak smo se i nesto salile i smejale. Tako da, o tome sve pozitivno.

E, koliko postova ovde...
Čestitam na sve boljim ocenama, izgleda da su generacije sve pametnije i pametnije.
Ko ne mož da nauči da ignoriše ova dva spadala na forumu, bogami će se nervirati
a ja sam tek sad provalio Thu da si ostavio svoju bivšu ljubav i imaš novu, nisam dobro pratio lupus in fabula kroz radnju medju redove
Nego ja odavno ne pričam o tom IELTSu, a ije kriv ni muški ni thul, nego neki od ranijih pametnjakovića, što nije položio pa smo mu bili krivi mi što rekosmo da nije to toliko teško...
Inače, vidim da kod Ruja još uvek stoji cela biblioteka svega što bi vam trebalo da se uspešno spremite, nažalost protiv pravila foruma je da ponovim link http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml
a po meni najbolja knjiga o toj temi je "ace the ielts" posle koje ne morate više pitati thula kako je položio, jer će vam sve biti jasno, može se naći preko znate već čega vrlo lako...
I da, ako imate popub blocker u godzili ili sličnoj spravi, teško se može skinuti ono više pomenuto, pa ga deblokirajte pre skidanja ili ubacite sajt u exceptions.
Ako bude problem, može tree da objasni bliže.
Ali neću da pričam kako položiti ielts, jer sam ja imao samo 7.5 i to na generalnom, a vama treba 8, pa ćete se ljutiti na mene što se pravim pametan...
A tek što sam ubrzao ovo kuckanje, ne mogu se načudim...
![]()
Polagala sam i ja sad 11. juna, Academic Module, danas su bili rezultati.
Listening 8.5
Reading 8.5
Writing 8.5
Speaking 8
Prosecna ocena 8.5
Bolje nego sto sam se nadala... E sad, ja sam bila jako zadovoljna svojim usmenim ispitom, a na tome sam imala najmanju ocenu. Zasto? Pretpostavljam zbog akcenta, jer imam tipican americki akcenat, a i cula sam da intervju najostrije ocenjuju.
Moje iskustvo sa testom je da je vrlo zahtevan. Vremenski ste bas ograniceni i treba drzati koncentraciju tri sata. Zato, vezbajte kod kuce, testirajte se sami. Presla sam Barron's knjigu za spremanje testa gde imate i 4 primerka kako ce test izgledati, kao i svaki deo objasnjen ponaosob. Ovo mi je puno znacilo za eseje, jer sam onda znala kakvu formu svaki esej mora da ima.
Takodje, presla sam onaj online materijal koji dobijete od British Councila kad se prijavite za ispit. I to mi je znacilo jer je u tim materijalima bio tekst o izumiranju jezika, a na samom ispitu je tema eseja bila vezna za to, tako da sam se prisetila par zanimljivosti iz tog teksta.
A za usmeni je najvaznije samopouzdanje. Da ne zastajkujete puno, da delujete samouvereno itd.
Bar neko da je ovde placen kako treba... Koliko nju boli za mene, tako i mene za nju, najvaznije mi je da je ona bila ljubazna i korektna prema meni, pristup joj je takav da se oslobodis treme i potrudi se da izvuce maksimum iz tebe. Ne treba na sve gledati cinicno i onda stvarati drugima koje tek ceka test nepotrebnu tenziju. @Muska sponzorusa - A sto ne bi lepo zaradila?Bar neko da je ovde placen kako treba... Koliko nju boli za mene, tako i mene za nju, najvaznije mi je da je ona bila ljubazna i korektna prema meni, pristup joj je takav da se oslobodis treme i potrudi se da izvuce maksimum iz tebe. Ne treba na sve gledati cinicno i onda stvarati drugima koje tek ceka test nepotrebnu tenziju.
@irena85 - Ja ucim engleski od pete godine, boravila sam dosta u Kanadi, a trenutno u Beogradu radim kao profesor engleskog. Stoga i tako visoka ocena. Ali, poenta mog posta je bila da dam neke smernice koje su svima korisne i da vam kazem da nije nemoguceI da ne treba slusati teorije zavere kako zele da vam uzmu sto vise para i da polazete sto vise puta, jednostavno zapnite sa vezbom i dajte svoj maksimum, uvek se isplati.
Barron's knjigu sa CDom sam dobila, ali moze da se nadje na netu (http://www.dl4all.com/software/43044-barrons-ielts-book-and-audio-cd.html) i stvarno je meni bila odlicna.

@Muska sponzorusa - A sto ne bi lepo zaradila?Bar neko da je ovde placen kako treba... Koliko nju boli za mene, tako i mene za nju, najvaznije mi je da je ona bila ljubazna i korektna prema meni, pristup joj je takav da se oslobodis treme i potrudi se da izvuce maksimum iz tebe. Ne treba na sve gledati cinicno i onda stvarati drugima koje tek ceka test nepotrebnu tenziju.
NIje tacno. Pristip joj je skroz neutralan i s obzirom na to da ona zaradjuje od broja kandidata i koliko puta dodje ovde u Smrdiju, vise joj se isplati da ti padnes, tj. dobijes sto manju ocenu.A nisu ni oni gadljivi na pare...
Ja sam stekao utisak da se bas trude da nam otezaju.

Masa stvari se vrti oko novca ali nekad i mi karikiramo.To ispitivanje mora da ima tezinu da bi imalo i jaku reputaciju![]()
Jeste, samo vecina, ako ne i svi ljudi koji polazu, ili su polozili IELTS se slazu da taj ispit nije pravo merilo znanja, nego samo merilo koliko se covek spremio za TAJ ispit.
Pa jedan forumas je cak napisao da ne moze da prati program na engleskom, npr. neka emisija, bez prevoda i da sve razume, a polozio je sa dobrim ocenama. Tako da ta "strogoca" ispitivaca i ispita, mene podseca na nekog profesora koji namerno rusi studente za svaku sitnicu da bi pokazao svoj autoritet, a zbog toga ispadne smesan, i svako ga provali da je ustvari nesiguran u sebe, i samim tim zapravo sroza svoj autoritet.