Идолопоклоништво и поданички менталитет код одређених Srba, кога наћи после Вучића ?

Poruka
17.543
Идолопоклоништво и поданички менталитет код одређених Srba, кога наћи после Вучића ?

Сетимо се, ти Srbi су некада имали Тита, нема везе што је био против Србије, што је само Србију делио неким покрајинама, они су га обожавали.
Када је умро Броз, онда су ти исти Срби и њихови идеолошки наследници открили Милошевића, таман им је одговарао, пре подне Југословен и комуниста, а поподне Srbin.
Онда су открили Шешеља, који једини од ових није успео да освоји власт, бар не директно, већ је поставио свог наследника Вучића, али уз помоћ своји квази непријатеља из Демокрарске странке, који су попунили редове разочараних радикала, тако да смо добили интересну групу где су се збринули и Шолакови и Ђиласови и Шешељеви и Томини и Вучићеви људу, сви у СНСу.

Видимо да Вучић губи следеће изборе, у најбољем случају по њега, он губи по први пут Београд и веће градове. Моје питање гласи кога ће ти Srbi изабрати за следећег вођу, јер њима је вођа битнији од државе, институција, патриотизма, економије, екологије и рођене мајке.
Да ли ће то бити неко из ДСа или неко из СРСа или неко из СПСа ?
Можда Вулин, млади јуловац и Југословен, савршени пример Srbina кога је Вучић научио како се крсти.

IMG-c2bf3e853a43a7265969d11595cef274-V.jpg

Сетимо се, ти Srbi су некада имали Тита, нема везе што је био против Србије, што је само Србију делио неким покрајинама, они су га обожавали.
Када је умро Броз, онда су ти исти Срби и њихови идеолошки наследници открили Милошевића, таман им је одговарао, пре подне Југословен и комуниста, а поподне Srbin.
Онда су открили Шешеља, који једини од ових није успео да освоји власт, бар не директно, већ је поставио свог наследника Вучића, али уз помоћ своји квази непријатеља из Демокрарске странке, који су попунили редове разочараних радикала, тако да смо добили интересну групу где су се збринули и Шолакови и Ђиласови и Шешељеви и Томини и Вучићеви људу, сви у СНСу.

Видимо да Вучић губи следеће изборе, у најбољем случају по њега, он губи по први пут Београд и веће градове. Моје питање гласи кога ће ти Srbi изабрати за следећег вођу, јер њима је вођа битнији од државе, институција, патриотизма, економије, екологије и рођене мајке.
Да ли ће то бити неко из ДСа или неко из СРСа или неко из СПСа ?
Можда Вулин, млади јуловац и Југословен, савршени пример Srbina кога је Вучић научио како се крсти.

За мене само Глишић, Јованов или Хркаловићка могу да дођу у обзир.

Pa gde ces veci pokazatelj podanickog i slugerajskog mentaliteta Srba od one izvedbe Porfirije pred Putinom od pre neki dan.

Ona kolicina slugerisanja je cak i toliki krindz.

Srbi i Rusi, reper za podanicki mentalitet u modernoj Evropi; narodi koji dozvoljavaju da im drustvom vladaju diktatori, udbasi i udbaski mafijasi.

Ali se zato trte oko nekih drugih gluposti.

Pa gde ces veci pokazatelj podanickog i slugerajskog mentaliteta Srba od one izvedbe Porfirije pred Putinom od pre neki dan.

Srbi i Rusi, reper za podanicki mentalitet u modernoj Evropi; narodi koji dozvoljavaju da im drustvom vladaju diktatori, udbasi i udbaski mafijasi.

Глупо је поредити малу и небитну државу са Русијом. Шта је следеће Кина, пошто они немају чак ни те формалне и привидне изборе и опозицију.
Лако је Кини да има диктаторе који се сами бирају, када је водећа економија света.

Ужасно је када мали и небитни председник једне мале и небитне државе као што је Србија, умисли да је он неки велики лидер и да је на истом нивоу као Си, Трамп и Путин.
Ужасно је када део народа такође умисли да је Србија нарочита важна и битна, само зато што је води неки умоболник, који је умислио да је он много моћан.

Глупо је поредити малу и небитну државу са Русијом. Шта је следеће Кина, пошто они немају чак ни те формалне и привидне изборе и опозицију.
Лако је Кини да има диктаторе који се сами бирају, када је водећа економија света.

Ужасно је када мали и небитни председник једне мале и небитне државе као што је Србија, умисли да је он неки велики лидер и да је на истом нивоу као Си, Трамп и Путин.
Ужасно је када део народа такође умисли да је Србија нарочита важна и битна, само зато што је води неки умоболник, који је умислио да је он много моћан.
Знаш ти шта је поражајуће Брате?
Поражавајуће је то кад неко Себе назива"економским Тигром" а истовремено НАЛАЖЕ Центру за Социјалну Помоћ да СВИ који су у том Програму морају гласају за Власт како би добили ту Помоћ која им по Закону припада?
Да ли је то мало скарадно,по твом Мишљењу?

putin.jpg

Velja Nevolja....taj bi uveo napredak u Srbiju....neki bi postali vegetarijanci, sto uopste nije lose za zdravstveni sistem, a siguran sam da bi bio rasterecen i sa smanjenim obimom posla..

Mada nisu objavili kako su pravili cevape od ljudi , meni kad bolje razmislim , nije bas jasno kako to efikasno obaviti....

Знаш ти шта је поражајуће Брате?
Поражавајуће је то кад неко Себе назива"економским Тигром" а истовремено НАЛАЖЕ Центру за Социјалну Помоћ да СВИ који су у том Програму морају гласају за Власт како би добили ту Помоћ која им по Закону припада?
Да ли је то мало скарадно,по твом Мишљењу?
Знам, има таквих примера колико хоћеш. Жалосно је што бранитељи режима то не виде, као и многе друге аномалије АВ система.

Ne Srbi, nego prvosrbijanci (bivše komuniare koje glume nacionaliste radi ličnog interesa).

Знам, има таквих примера колико хоћеш. Жалосно је што бранитељи режима то не виде, као и многе друге аномалије АВ система.
Daj jos primera, ja volim da upoznam Srbiju do maksimuma, a ne kao moj cale, sve mu lepo dok ne naebe, a onda se povuce u sobu i bude ljut na sve 5 dana...sto naravno utice na ostale ukucane, kad je glup...

Meni je sve prihvatljivo , onako kako jeste, a ima i cudnih stvari , dobra domacica a prostitutka, zatim najruznija zena koju sam u zivotu bideo ima najlepsu decu koju sam u zivotu video...a dobra zena...i deca vaspitana...i zgotivili smo se...iako sam potegao i to neprijatno pitanje....nisam mogao da zaobidjem nesto sto je tako fantasticno i fenomen...I moze se biti ponosan i u takvoj situaciji...ljudsko je jace od bilo kakvih drugih kategorija..

Uopšte nije lider neophodan.
Imali smo period od 12 godina gde se nije jasno niko isticao kao vođa, a lep period su proveli na vlasti.

Problem je u našem mentalitetu.
Kad kažem mentalitet, ne mislim na narod već na političare jer i oni su nekakav narod.

U dva Srbina tri je politika.

Samo pogledati ovaj forum kao neki mikroprikaz društva i koliko tu ima različitih likova, pravaca, ideja i pogleda.

Jednostavno svaka koaliciona vlast u Srbiji je osuđena na nedogovor, međusobne blokade, rasprave i na kraju propast i ponovni dolazak nekog novog vođe.
Opozicija već sada ne može da dogovori jednu najprostiju stvar kao što je zajednička lista.

Već viđeno.

Ako se misli na predsednika, neko fin, kulturan, da dobro zna engleski i da je šire obrazovan. Po mogućstvu da prijatno izgleda 😀

To sam ja.

Samo više bih voleo da budem premijer a da Srbija bude monarhija, da ne moram da razmišljam o besmislenim predsedničkim izborima na svakih 5 godina.

Back