IDETE LI KOD PSIHIJATRA?

Life is a bich

Aktivan član
Poruka
1.689
Sve što ste mislili o psihijatriji, posle ovoga pada u vodu.
Razotkrivanje jedne od grana medicine, njeni početci, razvoj i načini na koje se bori, lavovski mora se priznati, ne samo da opstane, uprkos činjenicama, već da se nametne kao glavni sudac.
O čemu se zapravo radi, ko stoji iza svega, koji je motiv, manje više postaje jasno kad odgledate ovaj klip.
Od pravih mučitelja evoluirali su u cenjene, poštovane članove društva.
Profit i dominacija, dva osnovna pravca delovanja.

Немам предрасуда. Данас сваки озбиљнији спортски тим има клупског психијатра. У принципу, да имам новца, анагажовао бих приватног психолога да са њиме некада разговорам о стварима које ме повремено тиште и да смањим количину стреса. Али немам новца, па ни не идем код психолога.

Немам предрасуда. Данас сваки озбиљнији спортски тим има клупског психијатра. У принципу, да имам новца, анагажовао бих приватног психолога да са њиме некада разговорам о стварима које ме повремено тиште и да смањим количину стреса. Али немам новца, па ни не идем код психолога.

Nisi odgledao klip...

Barem odgledaj prva dva minuta snimka pre nego što se potpišeš na temu.:mrgreen:

Jer da si odgledao ne bi žurio da daš svoj novac onima koji bi ti već smislili neku bolest ,čak iako si zdrav.

Poslednja izmena:
Na 1 sat i 17 minuta video snimka je oko 10 psihijatara i psihologa izjavilo sledeće (titlovano na srpskom jeziku):

-"Nisam izlečio nijednog pacijenta".

-"Naš izazov je nedostatak znanja".

-"Zapravo ne znamo koji su uzroci mentalnih bolesti".

-"Ne znamo uzrok najvećeg broja mentalnih bolesti".

-"Bilo bi dobro znati tačne uzroke,ali ....možda u budućnosti".

-"Ja sam direktor istraživačkog tima Američkog pshijatrijskog udruženja ,trenutno ne znamo uzroke ni jedne mentalne bolesti".

:sad2:

Mi plaćamo iz našeg zdravstvenog osiguranja svake godine ogromnu sumu novca za ovo ???

Poslednja izmena:
"Hitler je bio posebno oduševljen Američkim eugeničarem Medison Grantom.
On je Grantovu knjigu "Opstanak velike rase" proglasio za svoju Bibliju.
U svojoj knjizi "Moja borba", Hitler podržava eugeniku kao nauku koja bi obnovila nemačku naciju.
...
Nemački eugeničari su pozdravili dolazak nacističke sile,
pošto je nacistički pokret mogao da finansira programe koji su oni imali u vidu.
Nacisti su im dali političku i finansijsku podršku,
a psihijatri su nacistima dali "medicinsko opravdanje" za njihovu politiku genocida.

Ranjen sam u ratu i lijecio sam se u jednoj beogradskoj bolnici .Tamo sam imao razgovor sa bolnickim psihologom . Pristao sam
jer se radilo o zeni koju sam poznavao od ranije .Rjesavao sam neke testove , ali mi nije htjela reci sta je zakljucila o meni iz tih
testova , mada me je vrlo interesovalo .Na kraju smo razgovarali o njenom losem braku sa muzem alkoholicarem .
Nikad nisam razgovarao sa psihijatrom , mada sam imao problema sa depresijom .Depresija je normalna posljedica teskih ratnih
iskustava.Rijesio sam se depresije tako sto sam se tjerao na sto vise aktivnosti .Nisam zelio piti nikakve tablete , a ni alkohol .
Smatram da svako od nas sebe najbolje poznaje , samo treba da se sto objektivnije izanalizira .
Ne zelim sugerisati da ne treba ici kod psihijatra . Neka svako trazi rjesenje za sebe .
Ja sam vrlo samouvjerena osoba i smatrao sam da svoje probleme mogu rjesiti sam , a vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu .
Cak mislim da sam danas optimisticniji od mnogih psihijatara .Mnogo mi turobno izgledaju .

Poslednja izmena:
Tacno 10 godina idem kod psihijatra, da nisam isla ili otisla prvi put sad bih bila pokojna. Nemam zivaca da gledam klip, bar sada, ko zna, mozda drugi put...a i imam svoj stav!
Psihijatar je doktor kao i svaki drugi specijalista, sa tom razlikom sto on lijeci nesto sto je neispitano - a to je Dushu! U tom procesu lijecenja ma koliko njegovo znanje bilo nepotpuno i nesavrseno, nasem organizmu su potrebni medikamenti da bi nasa Dusha sazrela i nasla pravi put...kao tice kad ispadne iz gnijezda pa ga mama ptica vrati nazad.
Ja sam bila iza granice, s one strane...i naravno uz pravu pomoc doktora uspjela da prezivim i ozdravim. Kad mi neko kaze ovako nesto...msm... Ne dao vam Bog da vam psihijatar zatreba! Pisala sam vec o tome...

Tacno 10 godina idem kod psihijatra, da nisam isla ili otisla prvi put sad bih bila pokojna. Nemam zivaca da gledam klip, bar sada, ko zna, mozda drugi put...a i imam svoj stav!
Psihijatar je doktor kao i svaki drugi specijalista, sa tom razlikom sto on lijeci nesto sto je neispitano - a to je Dushu! U tom procesu lijecenja ma koliko njegovo znanje bilo nepotpuno i nesavrseno, nasem organizmu su potrebni medikamenti da bi nasa Dusha sazrela i nasla pravi put...kao tice kad ispadne iz gnijezda pa ga mama ptica vrati nazad.
Ja sam bila iza granice, s one strane...i naravno uz pravu pomoc doktora uspjela da prezivim i ozdravim. Kad mi neko kaze ovako nesto...msm... Ne dao vam Bog da vam psihijatar zatreba! Pisala sam vec o tome...

Kada sam postavila ovaj klip namera mi nije bila da bilo šta sugerišem.
Ovde su iznešene činjenice, tumačenje je slobodno..
A što se tiče ovog boldovanog, oni, psihijatri, ni neznaju sa čim zapravo imaju posla, pitam se odakle im ideja da, obzirom na to, znaju kako izlečiti nečiju dušu.
Što i priznaju..
Svako od nas ima nešto u šta veruje, i ako ti smatraš da su psihijatri zaslužni za tvoje izlečenje, ja to poštujem.

Back