Identitet?!

Nikad se nisam usudila da bilo koje ljudsko biće okarakterišem kao glupo.
Podseti me na većinu šrinkova koji uvek govore da ne upotrebljavaju termin "lud".
Ja sam malo fleksibilnija, glupaka i ludaka viđam koliko hoćeš, a prvenstveno u ogledalu 🤣
Izvini, malo sam luda.
Ja prosto imam neka svoja merila i stvarno retko upotrebljavam "glup"/"lud", naročito što su te neke "granice" nejasne i stručnjacima. Međutim, po ličnom osećaju...

Veliki sam entuzijasta po pitanju umnih kapaciteta individue (bilo koje) tako da mi neka lična etika ne bi dozvolila da nekog procenjujem ničim manje do ''na putu da...'', a sad, bilo čiji put i same destinacije su, logično, van mog znanja.

Ronjenje
To me "vozi", to me "radi"
Zato što u vodi osećam potpunu slobodu
Kao da lebdim
Nema gravitacije, nema težine, nije bitno da li si muško ili žensko, koja ti je boja kože, nacionalnost...
Svet nestane....
P.S. interesantno je da sam i ja otvarala temu "Identitet/kriza identiteta", a evo sad na tvojoj temi tako lako odgovorih na pitanje.
Mada, ne živim pod vodom, tako da još uvek imam krizu identiteta, ali usrećio si me sa ovih par pitanja 👍
I dovoljno je biti srećan svaki dan barem 5 minuta :)
Za tebe :cool:

• Voli
Reactions: DUH
Volim stvarati,volim novo,kreativnost i kretanje,umetnosti,ucenje,putovanja,sve sto je adrenalinski...pa kad me sastavi spavanje brale,hahah..spavam za medalju.Volim okretati stvari naglavacke,proucavati i cackati,traziti odgovore...voda,nebo,sirina uma..

Nikad se nisam usudila da bilo koje ljudsko biće okarakterišem kao glupo. Ustvari epitet ''glup'' mi je stran i neupotrebljiv u ma kojem kontekstu.
Mogu da svoj stav o nekoj sutiaciji iznesem, a taj stav će samo reflektovati lično usmerenje u datom momentu potkrepljeno i izvesnim iskustvom i bavljenjem objektom na ovom ili onom nivou.
Većina nije zakrečena masa, ali se na tome vredno radi. :smeker:
svojevremeno smo prijateljica i ja raspravljale...kada je doslo novo vreme,dosle fabrike ,gde se zahteva da si zivotinja koja brzo radi i moze dugo da radi,ispostavlja se da sam ja,nenaviknuta na tezak rad "glupa" ,a da oni,koji nikad nisu koristili sivu masu na ucenje itd,postaju "pametni" i opstaju..i to ne samo da opstaju,nego napreduju i imaju super zivot,a ja nemam sta vise da ponudim...postavlja se pitanje,ko je tu glup i ko od koga sada ima da nesto nauci.

i upravo iz gordosti i sujete,kako am ja npr."pametna" a neko drugi "glup" propustimo priliku razvijati se u smerovima koje smo propustili ili zapostavili u sebi..da primimo poruku koja nama daje odgovor,jer smo u stvari zatvorili taj deo uma ili sebe...neko je odrpan ,pa je samim tim i glup..ili radi kao cistacica ili vec...nije obucen po merilima ...kome vec koja glupost pada na pamet.Budi avanturista,napusti zonu komfora pa se upusti u manuelne poslove...da vidis u tom okruzenju,ako spustis ogradu,koliko o sebi mozes nauciti

i upravo iz gordosti i sujete,kako am ja npr."pametna" a neko drugi "glup" propustimo priliku razvijati se u smerovima koje smo propustili ili zapostavili u sebi..da primimo poruku koja nama daje odgovor,jer smo u stvari zatvorili taj deo uma ili sebe...neko je odrpan ,pa je samim tim i glup..ili radi kao cistacica ili vec...nije obucen po merilima ...kome vec koja glupost pada na pamet.Budi avanturista,napusti zonu komfora pa se upusti u manuelne poslove...da vidis u tom okruzenju,ako spustis ogradu,koliko o sebi mozes nauciti
Zakljucila sam da si pametna i skolovana,po tom kako se izrazavas.

Ronjenje
To me "vozi", to me "radi"
Zato što u vodi osećam potpunu slobodu
Kao da lebdim
Nema gravitacije, nema težine, nije bitno da li si muško ili žensko, koja ti je boja kože, nacionalnost...
Svet nestane....
P.S. interesantno je da sam i ja otvarala temu "Identitet/kriza identiteta", a evo sad na tvojoj temi tako lako odgovorih na pitanje.
Mada, ne živim pod vodom, tako da još uvek imam krizu identiteta, ali usrećio si me sa ovih par pitanja 👍
I dovoljno je biti srećan svaki dan barem 5 minuta :)
Ja bi se odmah udusila.Pala sam u vodu visine po metra i pocela se dusiti.

Podseti me na većinu šrinkova koji uvek govore da ne upotrebljavaju termin "lud".
Ja sam malo fleksibilnija, glupaka i ludaka viđam koliko hoćeš, a prvenstveno u ogledalu 🤣
Izvini, malo sam luda.
Ja prosto imam neka svoja merila i stvarno retko upotrebljavam "glup"/"lud", naročito što su te neke "granice" nejasne i stručnjacima. Međutim, po ličnom osećaju...
Moj psihijatar je bio kul lik, i volim da ga citiram u jednoj stvari naročito, a to je izraz "lud". Naime, rekao mi je da profesija ne dozvoljava da se takve reči koriste, ali za jednu određenu osobu u mom životu nema ništa drugo da kaže osim da je (ista osoba) luda.
Volim kad se popu kaže pop a bobu bob, i uvodni mi je post previše filoSofski a neki od odgovora ko takmičenje u političkoj korektnosti.

Osim toga, meni ni izraz "lud" ni "normalan" nemaju značenje ko što ih većina ljudi doživljava. Naprimer, uopšte ne verujem u mainstream pojam "normalnosti". Ili čak i ludila. Šta je kome pa normalno, i bejaše. Danas je, recimo normalno verovati da su određene reči u stanju fizički povrediti čoveka. Tokom nekih tribina na kojima su gostovali ljudi koje gro američanskih koledža doživljava kao totalno suprotne svojoj politici, studentima je nuđena besplatna medicinska pomoć posle, ko da ih je neko tukao motkom a ne govorio s bine. Njima je to bilo normalno - meni, nije.

U tom smislu, stvarno ne vidim zašto bi bilo čudno, pogrešno ili čak i opasno reći za, naprimer, šizofrenog čoveka koji redovno priča sa svojom mikrovalnom da je lud. Taj izraz može vređati samo nekog kome je politička korektnost isprala mozak. Šta će taj paćenik da uradi onda? Sigurno neće reći da je šizofrena osoba "normalna", jel? Zato što hebiga nije. Onda, šta? Reći ćemo: osoba sa specijalnim pogledom na svet? Osoba s problemima? Pa i Konan Dojl je imao specijalan pogled na svet, i Bil Gejts isto, i Tesla. I sigurna sam da čak i Bil ima probleme u životu, za Dojla i Teslu se zna da su imali. Da li to znači da su pričali sa svojim stolicama? Ne nužno. Onda, čemu to pažjivo rukovanje rečima koje unosi dodatnu zbrku i širi pojam umesto da ga sužava? Mislila sam je svrha jezika upravo obratna. I priznaćete sebi samima čak i ako nikom drugom nećete pa makar vas vezali konjima za repove, da ste u životu sreli bar jednu osobu za koju ste pomislili: bokte, al je ovaj glup. I ja vam verujem da jeste. Jer na svetu definitvno ima glupih ljudi (ne mentalno deficitarnih), bukvalno glupih. Izbaciti argumentovan izraz iz upotrebe da se niko ne bi uvredio samo je carevo novo odelo. I ne drži vodu dokle god još ima onih koji glasno govore da je car gol.

Pa makar svima zatrebala medicinska pomoć kad to čuju.

Back