Idem dalje ...

Zoran994

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
302
Dali su vam nekad neki obecavali sve i svasta,uveravali vas da ce vam to ispuniti i vama je to bila jedina nada I ONDA NA KRAJU VAM PROSPU U LICE DA OD TOGA NEMA NISTA I IZMISLE 1000 RAZLOGA ZASTO NE MOZE A VI IM DATE 2000 RAZLOGA DA BI TO MOGLO DA USPE I OPET NISTA... Sta vi tada uradite?
Meni se to upravo desilo :think:

Pa ja bih to shvatila kao da taj neko neće da ispuni to što je obećavao, možda je obećavao a zapravo nije ni želeo to ikada da ispuni, možda se predomislio... Nije ni bitno uostalom. Čim nalazi gomilu izgovora da to obećanje ispuni, a ti kažeš da bi to moglo da uspe, znači da zapravo neće, ne želi ! Ideš dalje u tom slučaju, zaboraviš ta lažna obećanja i snalaziš se sam.
Inače, meni se dešavalo da nasednem na nečija lažna obećanja, srečom pa to nisu bile neke za mene mnogo bitne stvari, pa sam uspevala da se nosim sa tim :neutral:

Evo moje konkretne situacije .... tetka mi zivi u australiji i rekla mi tj.obecala ako zavrsim skolu da cu dobiti 50.000 eura i da ce me nekako ne znam ni ja kako usvojiti da budem njeno dete i odvede u australiju.USLOV JE BIO DA ZAVRSIM SKOLU .... Ja sam se nadao kao ludak,vredno sam ucio i zavrsio skolu.Sad mi dala korpu i kaze mi ''JA TAKO NESTO NIKOM NISAM OBECALA'' jest da sam imao mali nervni slom i gadno sam se naljutio na celi svet jer sam planirao,planirao i samo planirao i sve je palo u vodu.Ali digo sam ruke i shvatio da nista ne pada s'neba i da mogu naci posao i ziveti solidno .... I uvek se setim reci moje keve koja mi uvek govorila Kad ti celi svet govori ''NE MOZES!'' sam sebi reci glasnije ''NARAVNO DA MOGU!'' TO SAVETUJEM SVIMA. NE NADAJTE SE I NE PLANIRAJTE NISTA JER BOLJE DA SE IZNENADITE NEGO DA SE RAZOCARATE!!!!!!!!!

Evo moje konkretne situacije .... tetka mi zivi u australiji i rekla mi tj.obecala ako zavrsim skolu da cu dobiti 50.000 eura i da ce me nekako ne znam ni ja kako usvojiti da budem njeno dete i odvede u australiju.USLOV JE BIO DA ZAVRSIM SKOLU .... Ja sam se nadao kao ludak,vredno sam ucio i zavrsio skolu.Sad mi dala korpu i kaze mi ''JA TAKO NESTO NIKOM NISAM OBECALA'' jest da sam imao mali nervni slom i gadno sam se naljutio na celi svet jer sam planirao,planirao i samo planirao i sve je palo u vodu.Ali digo sam ruke i shvatio da nista ne pada s'neba i da mogu naci posao i ziveti solidno .... I uvek se setim reci moje keve koja mi uvek govorila Kad ti celi svet govori ''NE MOZES!'' sam sebi reci glasnije ''NARAVNO DA MOGU!'' TO SAVETUJEM SVIMA. NE NADAJTE SE I NE PLANIRAJTE NISTA JER BOLJE DA SE IZNENADITE NEGO DA SE RAZOCARATE!!!!!!!!!
Sam si dao odgovor u poslednjoj rečenici. S tim što bih ja pre rekla - ne nadajte se i ne planirajte previše, ipak moraš i trebaš uvek nečemu da se nadaš i da nešto planiraš, to je ono što sve nas pokreće. Ali ne previše, kao da je to već nešto svršeno, jer kao što si rekao - bolje je da se iznenadiš nego da se razočaraš :) A i ko zna zašto je to dobro, ponekad nas sreća čeka tamo gde se najmanje nadamo ;) Glavu gore i samo napred !

Ne treba previse ocekivati, do granice opsesivnosti.

Ali, dobro, ne mozes uvek da pustis da ti neke stvari propadnu, ako su vec obecane. U tvom konkretnom slucaju ne mozes nista da uradis, ali postoje situacije gde sa vise inicijative mozes da nateras ljude da ispune obecano.

50 soma, usvajanje, Australija... šta je još obećala? Da nije i šleper sladoleda?
Jeste da nisi baš brz, ali mogao si da povežeš da se šalila, barem kad je spomenula 50000 eura. Jer otkud euri u Australiji?

Ma ima ona da kupi pola Srbije ... duga prica.
Mozda i mene u***** neka sreca,zivela je kao i ja sada.Al na kraju je upecala milionera i kad je odlazila obecavala sve i svasta... Ali shvatio sam ono ''daleko od ociju daleko od srca''
Posle kazete da bajke ne postoje .... POSTOJE SAMO KOME JE SUDJENO!

znaš ono
when the truth is found to be lie, and all the joy within you dies.....

ili ovo -
možda smo želeli sreću
šećerne vate. možda smo
verovali. kakvo smeće.
verovali smo kao što psi
veruju.

U svakom slucaju nisi na gubitku. Zavrsio si skolu.
Znaci dobio si kako okrenes.
Jos jedna stvar: Verovatno je bolje ovako.
Bogati ljudi nisu srecni. Stalno su pod stresom.
Siromasni pored njih ne mogu biti srecni jer im sluze kao otiraci.
Sta ce ti to. Budi skroman i bezbrizan. To se ne moze platiti nikakvim parama.

Dali su vam nekad neki obecavali sve i svasta,uveravali vas da ce vam to ispuniti i vama je to bila jedina nada I ONDA NA KRAJU VAM PROSPU U LICE DA OD TOGA NEMA NISTA I IZMISLE 1000 RAZLOGA ZASTO NE MOZE A VI IM DATE 2000 RAZLOGA DA BI TO MOGLO DA USPE I OPET NISTA... Sta vi tada uradite?

O, šta su sve meni obećavali, bolje da ne pišem. Šta radim? Verovali ili ne, meni podje suza. Jer ne mogu da poverujem, kada shvatim da sam opet (po)verovala u nečije prazne reči, jer ja sma naučena da je reč - reč. Kada ti neko da reč, to je kao da ti je dao/ dala svoj obraz. Danas reč? Danas će ljudi an dokumentima tvrditi da Vam je falsifikovan potpis a ne da će Vam neko verovati na reč. Takva su luda vremena došla. Nekada su se imanja davala na reč, nečija ruka. Nekada je reč nešto značila. Danas zaista znači, pljuni pa zalepi. Kako se osećam? Grozno. Ja sma kao dete, meni kada nešto obećaš, ja u to čvrsto verujem.. I znam kada nešto ne može a tačno znam kada neko nešto neće iako znam da moze. To me u stvari živu saRani, kada je tako lako da može se, a vidiš neko da nešto neće. A, obećao je. ♥

Poslednja izmena:
Meni se desilo više puta, na poslovnom planu..
Ideš dalje i sve manje veruješ ljudima, u se i u svoje kljuse.
Koristi svoju lukavost, ne očekuj mnogo od dgugih.Eto...

Back