Idealno lose

milosobilic

Aktivan član
Poruka
1.593
Mislim da postoji neka narodnjacka pesma sa ovakvim nazivom, ali ovo mi je prvo palo napamet. Naime, zabica i ja smo na jednoj temi shvatile da imamo sklonosti ka idealizciji suprotnog pola, vecina zena sa kojima sam u kontaktu takodje. Kako je to sa vama? Radite li to sebi, vodite li se time, sta ostaje ako se zbaci plast ocekivanja i osoba ostane razgoljena pred vama, ili vam je draze da odmah u pocetku otkrijete sve nedostatke?

Mislim da postoji neka narodnjacka pesma sa ovakvim nazivom, ali ovo mi je prvo palo napamet. Naime, zabica i ja smo na jednoj temi shvatile da imamo sklonosti ka idealizciji suprotnog pola, vecina zena sa kojima sam u kontaktu takodje. Kako je to sa vama? Radite li to sebi, vodite li se time, sta ostaje ako se zbaci plast ocekivanja i osoba ostane razgoljena pred vama, ili vam je draze da odmah u pocetku otkrijete sve nedostatke?

ej, ali to uglavnom svi rade, a muskarci su majstori u tome i kad se zatelebaju idealizuju vise od nas

problem je shto na samom pochetku i ne vidish nedostatke

ej, ali to uglavnom svi rade, a muskarci su majstori u tome i kad se zatelebaju idealizuju vise od nas

I ja sam mislila da rade svi, onda naletim na neke ljude koji misle po sistemu: "Ja prvo kopam po manama i nedostacima, ako mogu da ih prihvatim idem dalje, ako ne mogu tu je kraj".

- - - - - - - - - -

problem je shto na samom pochetku i ne vidish nedostatke

Mozda zato sto zelimo da se zaljubimo, pa se i ne trudimo da vidimo nedostatke...

Poslednja izmena:
pa jos gore kad budes destruktivna preko mere
odnosno nekad su zene pametnije od muskaraca ali ne treba to da zloupotrebe, to je jako pogubno
zato sto nisu u svemu pametnije od njih. mada ja sam postala destruktivna

ovo nekad bih prepravila u chesto :lol:
ali sushtina je da budu mudre i koriste zensku pamet, a onu mushku stranu stave po strani , za praktichne stvari..
e , ako hocesh sasvim da se otrkijesh, shto nije mudro, onda prc... adio pamet

a zaljubljenost je valjda majka... meni deluje da ljudi koji se prosto zaljube da oni nemaju nekih problema. ovi sto mozgaju i kalkulisu i mere oni se zakucaju
moguce da neki ljudi i ne mogu tako jednostavno da se zaljube

interesantna tema

vidim vatate se odmah za mane i trazenje a neki tvrde da tu nema emocija i da je racio

ako ne odlepis na prvi pogled emocije se lagano stvaraju to primetis al svaka osoba na pocetku ima i neki zid, ne pokazuje ti sve najmanje odmah mane
e tu dolazi to sto zabce naziva racio, to "testitanje" nazovite kako hocete, trazenje mana, zavirivanje malo iza zida malo dublje, a one znaju tad i da isplivaju na povrsinu
i sad se pitas mogu ja da podnesem i da zivim sa tim manama, ako ne mozes na pocetku veze, mislim tako shvatis da ne bi mogo ako je to cesto, tek kasnije neces moci

Idealizujem na pocetku.

Ne volimo odmah sve da saznam, jer bi se onda mozda uplasila.

Volim da saznajem postepeno, dok skuplja kredit kod mene time sto se ponasa divno :zaljubljena:

Onda cu preci i preko nedostataka, mana itd.. kada ih saznam ^^

Dok sam bila mlađa, bila sam i sklonija idealiziranju, s godinama valjda više nadvlada racio, pa shvaćam da savršenstvo ne postoji i da su svi oni koji se prikazuju savršenima zapravo prava Pandorina kutija.
O ljudima se najviše sazna preko nekih sitnica kojih ni sami nisu svjesni, a to da je super prema meni pa ću mu ja zauzvrat zažmuriti na nedostatke kod mene ne bi prošlo; zna se s čim se može živjeti ili ne, ako mi nešto smeta i iritira me na početku, s vremenom ć se pretvoriti u pravu alergiju.

ne idealizujem ali ili prihvatam ili ne prihvatam

a zaljubljenost je valjda majka... meni deluje da ljudi koji se prosto zaljube da oni nemaju nekih problema. ovi sto mozgaju i kalkulisu i mere oni se zakucaju
moguce da neki ljudi i ne mogu tako jednostavno da se zaljube
Bas to Hiro, bas to...

- - - - - - - - - -

interesantna tema

vidim vatate se odmah za mane i trazenje a neki tvrde da tu nema emocija i da je racio

ako ne odlepis na prvi pogled emocije se lagano stvaraju to primetis al svaka osoba na pocetku ima i neki zid, ne pokazuje ti sve najmanje odmah mane
e tu dolazi to sto zabce naziva racio, to "testitanje" nazovite kako hocete, trazenje mana, zavirivanje malo iza zida malo dublje, a one znaju tad i da isplivaju na povrsinu
i sad se pitas mogu ja da podnesem i da zivim sa tim manama, ako ne mozes na pocetku veze, mislim tako shvatis da ne bi mogo ako je to cesto, tek kasnije neces moci

Ovo ti je mnogo pametan stav, zreo.

A reci mi nesto iskreno?
Mozes li tako ikad da se zaljubis?

mozes
bilo je i zaljubljivanje bez racio
bilo je zaljubljivanje i pored racio
a i kad znas da nije za tebe opet mozes da se zaljubis, paradox, isma stvari koje ne mozemo uvek kontrolisati
konacni ishod je dal ces pravo da zavolis neovisno dal si razmiljao o manama ili nisi razmiljao
a ima i ono, pored svih mana si zavoleo al na duge staze opet propada, kad tad preraste u alergiju sto kaze vila

mozes
bilo je i zaljubljivanje bez racio
bilo je zaljubljivanje i pored racio
a i kad znas da nije za tebe opet mozes da se zaljubis, paradox, isma stvari koje ne mozemo uvek kontrolisati
konacni ishod je dal ces pravo da zavolis neovisno dal si razmiljao o manama ili nisi razmiljao
a ima i ono, pored svih mana si zavoleo al na duge staze opet propada, kad tad preraste u alergiju sto kaze vila

Jedan filozof rece: "Ako volis a znas zasto volis, onda ne volis." Nekad sam verovala u to, sad mislim da je ljubav autosugestija.

Back