Idealna zenska gradja

Imaš oko 60 godina, žena ti je jadnog izgleda...
Živiš neki tužni život, život starca kukavice, koji komentariše druge ljude na društvenim mrežama, a niko te nikad ovde nije vidio, zato jer si beskrajno ružan...kako fizički, tako i duhovno...
Ti, onaj mali Smoriša nevini lažiša, i onaj Yok sa Muzike, ste najtužniji ljudi ovde...ima ih još, ali vas troje ste na prva tri mesta..: transfer blama : :)

Britni i Spajsice su ideal 90-ih i 00-ih ;)
Da, tu si u pravu, kao i da se moda menjala, ali u postu koji sam ja citirao bila je prica o Janet Lupo i idealima sa kraja 80-ih i pocetka 90-ih, koji su po mom secanju bile Cindy, Heidi, Stephanie, Helena...
I tu ne vidim neku razliku u gradji, osim sto Lupo ima bujnije poprsje pa teza cini svoje:

1618303207012.png
1618303409010.png
1618303827632.png

E sad, da li su ovi ideali 70-ih, 80-ih i pocetka 90-ih bili prelaz ka kasnijem, anoreksicnom, ne znam, moguce je...
U svakom slucaju, i taj anoreksicni, i ovaj skoriji "kardasijanski" sa "prodavanjem" sala (bez obzira da li je ono prirodno ili ubaceno vestacki) pod etiketom oblina, su u suprotnosti sa samim pojmom ideala.
Ekstrem je ekstrem, a kod dobro gradjenih i visak se rasporedjuje ravnomerno, i ne izgleda ruzno.

U svakom slucaju, i taj anoreksicni, i ovaj skoriji "kardasijanski" sa "prodavanjem" sala (bez obzira da li je ono prirodno ili ubaceno vestacki) pod etiketom oblina, su u suprotnosti sa samim pojmom ideala.
A ideal određuje...? Ideal je društveni konstrukt, ne postoji kao neka transcedentna kategorija pre vremena i prostora. Tako da, koliko kultura, toliko i ideala.

Btw, ubiste se od priče o ekstremima, a ovde nisam videla nijedan ekstrem.

A ideal određuje...? Ideal je društveni konstrukt, ne postoji kao neka transcedentna kategorija pre vremena i prostora. Tako da, koliko kultura, toliko i ideala.

Mi, svako svoj... :mrgreen:
I ozbiljno, rekao bih da nije samo drustveni konstrukt odnosno kultura, vec zavisi i od licne sklonosti(ne znam sta sve na nju utice), genetike i drugih antropoloskih faktora, a mislim da postoji i taj transcendentni deo u vidu "zlatnog preseka", tj. odredjenih proporcija kod delova tela...

Istina, u Mauritaniji mlade devojke vode na farme za gojenje, daju im hormone koji su za stočnu upotrebu, teraju ih silom da jedu, one povraćaju, oni ih tuku ...jer je ideal gojazna devojka. Toliko o idealima i njihovoj povezanosti sa zdravljem.

Da, tu si u pravu, kao i da se moda menjala, ali u postu koji sam ja citirao bila je prica o Janet Lupo i idealima sa kraja 80-ih i pocetka 90-ih, koji su po mom secanju bile Cindy, Heidi, Stephanie, Helena...
I tu ne vidim neku razliku u gradji, osim sto Lupo ima bujnije poprsje pa teza cini svoje:

Pogledajte prilog 903853Pogledajte prilog 903861Pogledajte prilog 903872

E sad, da li su ovi ideali 70-ih, 80-ih i pocetka 90-ih bili prelaz ka kasnijem, anoreksicnom, ne znam, moguce je...
Ekstrem je ekstrem, a kod dobro gradjenih i visak se rasporedjuje ravnomerno, i ne izgleda ruzno.
Nebitno je doba i trend,nego proporcijalna gradja,male sise S velicina,veliko dupe XL velicina,a to se tako ne prodaje odvojeno

Mislim da ti ne znaš šta je gojaznost, tj ne znaš da je to BMI preko 30.
Na ovim stranicama nema devojke koja prelazi 25, čak ni Rijana tu u svojoj najdebljoj fazi (u kojoj je bila veoma kratko) i u baggy odeći.
BMI je okviran index, zavisi od građe. Jedna Serena Vilijams i Rihana ne mogu da se uporede a verovatno imaju sličan index. Jedna je puna mišića a druga sala. Salo treba nositi, mišići rade i nose sami sebe.

Ne slazem se, imam kontra primere u svojoj okolini koji mi pokazuju da licna sklonost nema toliko veze sa kulturom i ranim utiscima.
To važi samo kad se ljudima dopadaju mršavice, ali ne i obline, jel, tada ne važi lični ukus, to je onda bolest i holivudska propaganda :lol:
Meni se Beyonce dopala prvi put kad sam je videla, to je za mene bilo to, savršen template ljudske ženke.
Kasnije i JLo, koja mi se dopada on and off, malo da malo ne, pa Rijana, koja mi se najmanje sviđala u ranom fizički nerazvijenom periodu kada je bila mršavi devojčurak.
Kim mi se sviđala samo u ranom periodu njene karijere, pre nego što je napravila pelenu od dupeta.
Itd.

To važi samo kad se ljudima dopadaju mršavice, ali ne i obline, jel, tada ne važi lični ukus, to je onda bolest i holivudska propaganda :lol:
Meni se Beyonce dopala prvi put kad sam je videla, to je za mene bilo to, savršen template ljudske ženke.
Kasnije i JLo, koja mi se dopada on and off, malo da malo ne, pa Rijana, koja mi se najmanje sviđala u ranom fizički nerazvijenom periodu kada je bila mršavi devojčurak.
Kim mi se sviđala samo u ranom periodu njene karijere, pre nego što je napravila pelenu od dupeta.
Itd.
Holivud je u razlicitim periodima forsirao i ovo i ono...
A kod mojih kontra primera je upravo stvar u tome da ljudi koji su ista generacija, odrasli zajedno i u istim uslovima, vole razlicit tip, a ljudi koje deli preko 10g i odrastanje u razlicitim uslovima, i razliciti holivudski standardi, vole isti tip zenske gradje.

Back