Idealan politicki sistem ?

Pa Nato zemlje imaju neuporedivo veće građanske slobode nego vi rusi.

Vi čak na to kažete: "Građanske slobode? phahaha Kakva päderska sintagma. Sve to pohapsiti."

Лепо је то што ти својој деци дајеш сладолед, али ако туђој дајеш мишомор, то није исправно.
Или се можда не слажеш? Цениш да је у реду кљукати туђу децу мишомором?

AleksaJ

Не бива. Алекса; у људској је природи да жели да има више од другог и себе вреднује више од другог, без опзира на објективни суд; ево, и овде видимо- колико вреде ове "дискусије" свезнајућих и посвећеника свих могућих истина...:roll:

О томе ти и говорах; људи нису такви.
Неки јесу, и беху врло моћни; али, њихова моћ и утицај су у незаустављивом паду, и тражи се нови пут, јер је постало јасно да њихов води право на "стрмостен".
Једнака је њихова заблуда, као и она код комуниста; израчунавали су свет по својим жељама; комунисти- у свом идеализму, а други у својој изопачености и социопатској деформацији.
Тражи се нешто различито од оба концепта.
A nije to to....
Lepa je to i pitka idila , cak i to , da je komunizam naiva egocentrizma, a sociopatsko okruzenje da je koncentrisani makijavelizam....
Ne trazi se, trazi se nesvest o tome kako ce se dobiti nesto sto izgleda razlicito od oba koncepta.

To vec postoji , zove se spirala nevidljivosti ili nesvesnosti....Kako od sebe sakriti svest i znanje o necemu....
Da li se onda takav pojedinac zove licemer.....iz njegovog ugla ne....

Spirala nevidljivosti je koncept koji moze doneti i dobru vladavinu , ali to se nazalost nece desiti...iz jednostavnog razloga zato sto je zlo snaznije....
Razaranje je uvek brze od stvaranja...to ljudi koji debatuju ili mozgaju uvek zaborave...
Pljacka je uvek brzi napredak od sejanja i zetve....Nije odrziv princip ali koga briga za odrzivost ako napravis dovoljnu razliku da mozes da sve ostale kontrolises u njihovoj nemoci.

Animalizam kao osnova, zato stvara integrisani primitivizam, kao privid gde celo drustvo moralno i opravdano vrsi neke prisile nad drugima radi odrzavanja njihovog nacina zivota..
Fraza , sacuvati nas nacin zivota je vec poznata, ne treba je izmisljati....cudim li se zasto?

Видим да многи мешају добробит појединца и добробит заједнице. Добробит заједнице увек треба да буде испред добробита појединца. Ја нисам анархиста где се кроз појединца ове модерне левице (антифуса) гледа читав систем те тако појединци могу и сами себе да униште јер се гледа да се угоди свакоме уместо да се гледа на то како ће се то одразити на заједницу.
Narod je toliko nepismen i nesvestan i ako uvedes princip dobrobit ili interes zajednice iznad interesa pojedinca, otvara se prostor za interes Pere iznad interesa Mike.....Pera je jaci u drustvu od Mike...

gde celo drustvo moralno i opravdano vrsi neke prisile nad drugima radi odrzavanja njihovog nacina zivota..
Сваки систем и свако друштво врши неке присиле над другима.
Суштина и јесте у очувању начина живота који је морално и оправдано изабран и прописан.
Ово није филозофска трибина за релативизације и преиспитивања усвојених норми понашања, чиме би ти да се мало бавиш, тако да си одлутао од теме.
Свима је познато какве су обавезе Полиције, Судства, Здравства или Просвете.
Тим, што си ти започео- почиње анархија, луксуз који нама, у овом периоду- не да није потребан, него би само штету наносио.
Покушај да своје менталне егзибиције уведеш у неку конструктивнију функцију, без непродуктивног мудровања о...

Animalizam zahteva primat .....Moze li jednostavnije...
Znaci ne moze se dogoditi da animalni politicki sistem, a svaki je animalan koji to gaji ili dozvoljava ucesce takvih u radu samog sebe, da dozvoli da neko drugo politicko drustvo na Zemlji, ima primat u odnosu na njega...
Globalizacija ce samo to polirati da se opravda da se eliminise sve sto ima primat nad globalnim.....

To nije vise sloboda ni u kom smislu , to je teror vise hijararhije nad nizom.
Nametanje onog modela koji je usaglasen od strane najuticajnijih kao upotrebljiv...
Ko je najuticajniji?
Koji je to model?
Kako treba ostali da se ponasaju?
Da li treba prednost da ima onaj ko hoce da zivi u drustvu gde mu klinci ne moraju da nose najbolje patike ili da se strecaju od nekog obesnog klinca zato sto se mora ispostovati obesni klinac.
Mora li se postovati pravo glupog da se lepo oseca u drustvu?
Da ga nateras da postane inteligentan, tesko da ces moci...

Ne zelim da vam rusim iluzije, dobre su iluzije da uvesele, ali dokle god postoji ijedan animalaca, a animalac je po defaultu kod coveka, tj kad se rodimo mi smo deca, mi smo animalci.....zeljni da evolutivno ispoljimo svaki istorijski trenutak do sada, da ostrimo zubice....
Tako da uz nerazvoj, mi jesmo animalni , a uz razvoj smo 20% animalni minimalno....
I sta cemo onda.....?
Pa animalno trazi ili zbog straha ili zbog simulacije da su drugi isti kao mi, eliminaciju onoga sto je mocnije.....sto vidi kao mocnije.....
Ne poseduju svi ljudi inteligenciju koja ce im dovesti do svesti to da sposobnost nije isto sto i moc, tj nema svaka sposobnost potrebu da eliminise nesposobnost ili manju sposobnost.......i tu je kljuc...

Dokle god ljudi misle svojom glavom i svojom logikom, dotle ce smatrati da svaka sposobnost treba ili zeli da eliminise manju sposobnost...

tog koji pece kroasan ce da isplati drzava.
Sad si uveo nove kategorije, a to su "papirni novac" i "država."

Mene više zanima da ostanemo na posmatranju proizvoda i kako se oni kreću.

Znači za sada je pekar rmbačio a ti samo jeo.

Šta sledeće? Pa, pekar čekom od države želi da kupi npr. špric s insulinom. To opet neko mora da pravi.

Sad imamo 3 osobe u priči dakle:
  • pekar (radio i dobio špric)
  • artizan insulina (radio i dobio ništa)
  • ti (samo jeo za džabe)

To ti pokazuje da je socijalizam užasan sistem koji privileguje neradnike, na račun normalnih prolaznika.

To ti pokazuje da je socijalizam užasan sistem koji privileguje neradnike, na račun normalnih prolaznika.
Ili to znaci da ce sistem da favorizuje onog ko nosi dzakove 8h jer to je opipljivo a nece da favorizuje onog ko razmislja 8h jer to ne moze da proceni po vrednosti...

I kakvu si poruku poslala, ljudi nemojte da razmisljate, vadite znanje iz prsta, razmisljajte max 4 sekunde i trazite da vam placaju vreme a ne rad...
Da li je to nakaradan sistem ako se placa vreme zivota radnika a ne njegov rad?

Ili to znaci da ce sistem da favorizuje onog ko nosi dzakove 8h jer to je opipljivo a nece da favorizuje onog ko razmislja 8h jer to ne moze da proceni po vrednosti...

I kakvu si poruku poslala, ljudi nemojte da razmisljate, vadite znanje iz prsta, razmisljajte max 4 sekunde i trazite da vam placaju vreme a ne rad...
Da li je to nakaradan sistem ako se placa vreme zivota radnika a ne njegov rad?
Zato se oslanjamo na nevidljivu ruku tržišta da proceni šta je vredno.

Sad si uveo nove kategorije, a to su "papirni novac" i "država."

Mene više zanima da ostanemo na posmatranju proizvoda i kako se oni kreću.

Znači za sada je pekar rmbačio a ti samo jeo.

Šta sledeće? Pa, pekar čekom od države želi da kupi npr. špric s insulinom. To opet neko mora da pravi.

Sad imamo 3 osobe u priči dakle:
  • pekar (radio i dobio špric)
  • artizan insulina (radio i dobio ništa)
  • ti (samo jeo za džabe)

Ovo je nemoguće u siromašnim državama...

Zato se oslanjamo na nevidljivu ruku tržišta da proceni šta je vredno.
Ruka trzista...
Dozvoli da analiziram to malo
Ruka trzista odredjuje da se radnik placa onoliko koliko se isplati gazdi , ako je raritet, ili onoliko koliko moze da mu se smanji ako nije raritet.
To su dva kriterijuma za odredjivanje vrednosti rada...
Prvi je udeo u profitu, a drugi je placanje potrosenog vremena radnika uz maksimalno smanjenje cene tog rada...

Kako se placa fizicki rad tim metodima?
Placa se po vremenu uz maksimalno smanjenje....maksimalan profit..
Kako se placa umni rad tim metodom.....mali udeo u zaradi....znaci preko profitabilnosti umnog rada i rezultata rada, a posto to zahteva i komercijalizaciju tog umnog rada, bez komercijalizacije umni rad je bezvredan......U prevodu , filozof, sociolog, psiholog, madjionicar, carobnjak su isto placeni , nula ako nema nekog ko ce da kupi neki proizvod koji je nastao njihovim radom, ili neku uslugu..

Trziste ima svoja pravila a jedno od njih je da se trazi i saglasnost u slucaju vecih ponuda ili traznji....nivelacija ponude i nivelacija traznje...
To znaci u startu da ce nejasan i bezvredan umni rad biti potcenjen...
To je jasno na prostorima poput naseg....ne donosi nista a hoce pare za bleju u knjige i monitor...

Komercijalizacija kao vrhunski kriterijum vrednosti...

Idealan politicki sistem je onaj gde covek ne mora da se bori za goli zivot. To je onaj sistem gde ne moras da radis za stan i hranu.

:super:

LEVICA.jpg

Ma hajde....na sredini.....gde to ima...?
To ti je neverovatna moć tržišta.

Ja ponudim tebi 1 evro za nešto, ti odbiješ i tražiš 100,000 evra.

Ja kažem može 2 evra, ti kažeš 50,000

Ja kažem 5 evra, ti spustiš na 5,000

Ja kažem 10 ti kažeš 1000

Ja 20 ti 400

Ja 30 ti 200

40-80

I onda se konačno desi transakcija na recimo 57 evra, i to smatramo tržišnom cenom.

Back