ICELAND

• Začetnik teme Začetnik teme cages
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stavanger`s:
cages:
Hvala Stavanger i Loodice,konkretno interesuje me Island all svaka pomoc je dobrodosla

pa veruj mi nebi se pokajao ni kad bi doso u norvesku :D a ti loodice uzmi pogledaj film BALKANSKI SPIJUN,det er min favorit 8) :wink:
Ma znam druze da se ne bih pokajao ali je neuporedivo lakse otici na Island koliko sam ja upoznat,mada meni za sada ni to ne polazi za rukom :? :)

cages:
Ej? Boricio? Gig? :( :(
pa ja sam jos 2000-te poceo da pravim papire preko rodjaka koji ovde zive. nije bilo lako,cak su me jednom i odbili,i tek je drugi put upalilo. mada mi i nije bila neka zesce frka,zato sto sam ziveo u grckoj svo vreme sa stalnim papirima. sada je puno teze otici nego pre. na primer,ja svog brata nikako da dovedem. pokusavam vec 4 godine.

a,pa znam to mesto. leva strana je kafic ,koju drzi turcin,a desno,u sastavu kafica je takozvani medjunarodni kulturni centar za strance. mnogo puta je bilo zive svirke ,strani bendovi itd.. dobar sajt ,i dobro mesto...

Vidim, prica se o Islandu, pa bih hteo da pitam sta moze tamo da se radi? Mislim, koje struke su im potrebne? Da li zna neko nesto o tome? Cuo sam da preko leta idu brodovima u ribolov, i da se taj sezonski posao ekstraa placa.

eric123:
Jao i mene muci isti problem a vidim da ovde nema vajde,ja kontaktirao ambasadu a oni mi dali ovaj sajt

www.utl.is

pogledajte mozda i nadjete nesto
pa mi javite ovde na forumu
evo mene sa islanda... ide se u ribolov ,leti i zimi.., dobro se placa ( i do 8 000 evra mesecno ),ali je taj posao rezervisan samo za islandjane. mi ne mozemo ni da sanjamo da uletimo tamo...

boricio:
valdemar:
a sta ti radis tamo?
____

kveđja fra vojvodina!
radim u stampariji knjiga i casopisa. tu sam od samog dolaska na island,vec 4 i po godine... vidim da si malo naucio islandskog. jesi ikako bio ovde?

ne, ali jezici su mi "strast", pa i islandski. cesto slusam drzavni radio preko interneta. a i svidja mi se kao zemlja i kultura, ovako sa ove distance...

pa naravno, zato sam i smislio ovo moje "drugo ime"... :wink: nego, kako je sada leti na islandu? :?: mislim, kolika je temperatura u ovo doba godine (prosecno), kako se oblacis leti, jel' bas onako "sveze"? :(
e da, i da li ima dosadnih vetrova? ili samo vlaga...? :?

ovo leto je toplo ,ali nista posebno..od 15 do 20 stepeni. i to traje oko mesec dana,pa posle oblaci i kisica. ali nije hladno...ili sam ja navikao na ovu klimu. kad je 20 stepeni,napolju je prijatno ,ali u autu je kuvanje. otvaram sve prozore. vetra ima malo leti,ali zato je ostatak godine grozan. inace sada nosim samo duks,a od kraja avgusta verovatno i jaknu.... sveze je samo uvece,i rano ujutru...vlage ima u zavisnosti od vetra. leti je ima manje nego obicno...

Dobro je,nije puno vremena proslo od kako sam postavio ovu temu a vec se dobrano prica u njoj :)
Nego,mogu li ja tebe Boricio da pitam neke konkretne stvari u vezi Islanda? Ako mogu,eto mene sutra :D

Ja bih prijatelju ali ne toliko zbog sebe koliko zbog klinaca (3 i 4 godine) jer u ovoj zemlji za njih nema buducnosti... :(
Island sam odabrao kao destinaciju zbog nekih svojih razloga e sad:
o Islandu i doseljavanju na isti manje-vise znam sve sto treba znati ali me ipak muci par pitanja.
Jedno od njih je i kako da stupim u kontakt sa nekom Islandskom firmom koja bi mi dala posao (i samim tim i sredila papire jel?) a da to nije neka prevara ili nesto slicno?
Hvala ti unapred...

Back