Quantcast

I u dobru i u zlu

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.381
Mislim da je u vreme aplauza sa terasa, zgodna prilika da se uputi i jedno veliko Uaa! (ili Buu..! ko šta više voli i u koje god vreme želi) - svim onim muškadinima koji koriste ovu situaciju da kao besni šeruju viber-šale tipa „Juče nismo imali internet 24 sata pa eto popričah malo sa suprugom - fina neka žena..“ - kao i ostale slične pošalice na temu „ala mrzim svoju ženu“.

U Kini su bržebolje već eto došli sa statistikama da je po izlasku iz epidemije naglo porastao broj razvoda.

I verujte, to nije zbog žena.

Već zbog bezmudih muškadina koji su eto – prsli.
Teško im bilo da sastave par meseci u kući.

Evo i kod nas se zahuktava isti trend (doduše najpre širenjem pomenutih kretenskih šala, ali ne pada sneg da pokrije breg..)
Iskreno se pitam, koji vam je the đavo momci?

Treba li da vas podsećam da je ta žena, sa kojom vam je sada tako teško da provodite dane u kući, ona ista sa kojom ste odlučili da provedete ceo život?

Ona ista kojoj ste pisali pesme i zbog koje ste dobijali napade ljubomore ako vam udari čežnju?

Šta je bilo sad..ned dopada vam se više?

Ne dopadaju vam se njene bore, podvaljak i kilogrami, dosadila vam njena ptička? Radije bi da ste negde sa ljubavnicom? Sve mi je jasno. Razumem vas. Svi smo mi samo veprovi, da ne kažem krmci, ali..

Ali kad već niste imali snage da budete pošteni pa da stisnete svoja smežurana muda i odete da živite sa tim ljubavnicama, kad niste odlučili da postanete npr klošari, ili ulični muzičari ili političari il jednostavno odete tamo gde vam je bolje, nemojte sada da kukate onoj koja je uvek bila tu za vas i trpela vas sa sve smežuranim tojest mud’ma, čak i kada je znala i gde ste bili i šta ste radili ! Bila je tu za vas čak i kada je znala šta niste radili a mogli ste i šta niste pokušavali a trebalo je i koja sve obećanja niste ispunili a obećali ste.

„Da, ali moja žena nije ista ona kojom sam se oženio! Ona je sad jedna nervozna oštrokonđa!“ rekao bi neko. Znam..razumem i to.


Ali razumi i ti mandrilu da ni ti nisi mironosna cvećka koja raste na obalama kojima teče reka Zen.
Ti sa svojim daljincem i čačkanjem nosa, ti sa svojim gunđanjem u televizor, ti sa svojim „smirivanjem situacije“ kada svako normalan paniči, ti sa svojim dlakavim stomakom koji pločice viđa samo u kupatilu na zidu, ti sa svojim gromoglasnim prdenjem i podrigivanjem od kojeg se pale alarmi na parkingu, ti sa svojim lažnim cerekanjem dok ćaskaš sa drugim, isto tako ofucanim mandrilom, ti sa svojim jadnim nadmuškavanjima, propuštenim šansama, besovima i ambicijama..ti koji bi radije da ovo vreme izolacije provedeš sa još 10 takvih mandrila, uz pivo i utakmice i mrsomuđenja o svetskim zaverama..

Zapamti, ta žena od koje bi sada da pobegneš je ona čije ime dozivaš kad se napiješ. Ona zbog koje si nervozan ko pas ako njoj nije dobro. Ona koju i mrziš i voliš istovremeno, baš onako kao i ona tebe. Baš onako kako i treba da bude. Baš onako kakav je i svaki brak, baš onako kakav je i život sam. Nekad ružan nekad lep, i težak i lagan, i zanimljiv i dosadan i predvidiv i nepredvidiv, čudan i jasan, dobar i zao.

Zato.. momci da vas podesetim: „I u dobru – i u zlu !“ Ok?

I molim vas, ne šaljite mi više te jadne klipove na vajber gde muževi mrze svoje žene.

Meni to nije smešno, to mi je tužno i jadno.

A ako je to vama smešno, e onda mi je i bedno.

Pljuc
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.