I ti gledas beli zid

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Ovo pitanje se ne odnosi na vase fizicko stanje nego mentalno. Da li ste do sada osetile potrebu da nesto menjate u svom ponasanju. Prepoznale ste odredjene mane koje vas sputavaju i koje vam ne dozvoljavaju da budete srecne i krenule u ostru borbu.
Kazu da taj trenutak prepoznamo onog casa kada (parafraziracu jedan deo iz knjige o samospoznaji) "kada cujete da neko gradi pored vaseg prozora i vi tada kazete ....bas moraju da buse u blizini moje zgrade, vreme je za promene iz negativnog u pozitivno"
E, da sad sve ne bi ostalo samo na pitanjima i pustoj prici, primer, licni naravno.

magla bre,koja serija'

А магла дакле.

Да одговорим на тему. Осетио сам потребу почесто да се мењам, шта више, осећам је стално. Кад год нешто лоше урадим, па и помислим, имам жељу да угазим то.
Човек има непрестану тежњу за мењањем и усавршавањем.

Што се тиче жена, па овако ми некако делују, већина, да мисле да су савршене а да ту не треба ништа да се мења. Често сам чуо, од бивше рецимо, када ме изнервира неко њено понашање па је смарам да то промени, она: ''Таква сам каква сам, нећу да се мењам'' Тако и остале жене мисле. Или можда грешим, ако да, ће да се јаве оне ускоро да то демантују и да ми кажу како генерализујем.

da...svi ovde pričaju kako se treba menjati, kako ne treba biti zadrt i ne menjati se, fleksibilnost u vezi blabla...ali retko ko se u suštini radikalno promeni, pogotovo stariji, pogotovo zarad partnera/ke

od kad znam za sebe imam potrebu da se nadogradjujem, to je valjda to o cemu se ovde prica, jel? :lol:
ja to zovem, pomeranje granica...uglavnom se desava onda kad pocnes da pucas po savovima, osecas da nesto nije kako treba, i u pocetku, krivis druge...e onda postajes svestan da nisu oni problem...vec ti...i onda kad sagledas siru sliku, shvatis da si se ogranicio, na poznate stvari, na kolotecinu koja ti se ne dopada, na sebe takvog kakav jesi, i da se plasis toga da nesto preduzmes, jer, ako pomeris granice, sire...ulazis u nepoznatu teritoriju. mislim da to mnoge ljude sprecava u tom procesu...strah od nepoznatog, od nepoznatog sebe, od neupoznatih emocija i osecanja itd...
ali, ako se to ne uradi, ostaju zauvek zarobljeni u nekom svom, uzanom i malom prostoru, kivni na sve oko sebe, ne prihvatajuci cinjenicu da od njih zavisi, sve...

elem, ja sam bila u toj poiziciji..i nije bilo lako prvi put priznati sebi da gresim, mnogo, o tome kako dozivljavam sebe, i proces je trajao, ali sam se promenila...i sto je najbolje od svega...nastavila sam da se menjam :)
nadam se na bolje...to bi morali da kazu ovi oko mene :lol:

kad sam se preselio ovde sa ljisa, ovde je brate vrvelo od žena...a gledaj ovo sada....običan pederbal...sve sami muškarci :neutral:
jebemti

vala bas tako:lol:

- - - - - - - - - -

sta je ovo tajna poruka for lite man?vidimo se sutra?

- - - - - - - - - -

od kad znam za sebe imam potrebu da se nadogradjujem, to je valjda to o cemu se ovde prica, jel? :lol:
ja to zovem, pomeranje granica...uglavnom se desava onda kad pocnes da pucas po savovima, osecas da nesto nije kako treba, i u pocetku, krivis druge...e onda postajes svestan da nisu oni problem...vec ti...i onda kad sagledas siru sliku, shvatis da si se ogranicio, na poznate stvari, na kolotecinu koja ti se ne dopada, na sebe takvog kakav jesi, i da se plasis toga da nesto preduzmes, jer, ako pomeris granice, sire...ulazis u nepoznatu teritoriju. mislim da to mnoge ljude sprecava u tom procesu...strah od nepoznatog, od nepoznatog sebe, od neupoznatih emocija i osecanja itd...
ali, ako se to ne uradi, ostaju zauvek zarobljeni u nekom svom, uzanom i malom prostoru, kivni na sve oko sebe, ne prihvatajuci cinjenicu da od njih zavisi, sve...

elem, ja sam bila u toj poiziciji..i nije bilo lako prvi put priznati sebi da gresim, mnogo, o tome kako dozivljavam sebe, i proces je trajao, ali sam se promenila...i sto je najbolje od svega...nastavila sam da se menjam :)

glasam za tebe

kad sam se preselio ovde sa ljisa, ovde je brate vrvelo od žena...a gledaj ovo sada....običan pederbal...sve sami muškarci :neutral:
jebemti

Видим и ти си свратио на педербал :lol:

Ево Арт Иста ме ипак демантовала, жене схватају да греше и признају то и хоће да се мењају ако не ваљају.

pa sto ste takvi, volimo mi vas...jes da ste se kolektivno preselili :lol:
al, mi smo zene domacice, dobro ste dosli dok ste fini i pristojni :lol:

- - - - - - - - - -

Видим и ти си свратио на педербал :lol:

Ево Арт Иста ме ипак демантовала, жене схватају да греше и признају то и хоће да се мењају ако не ваљају.

a zasto ne bi bile spremne da se menjaju? ne mislim da to ima veze sa polom, vec sa sklopom licnosti

a štaću brate...dosadno pa ko reko aj malo da se zajebavam pa ću legam u krpe...

Ех, зар ћеш тако рано да напустиш педербал, па још није ни почело, сад ће, тек загревање, као на некој журци, прво страна музика, неки хаус, смарачина, па онда забавна полако има и пијаних и на крају завршно колце сви комплетно.

pa sto ste takvi, volimo mi vas...jes da ste se kolektivno preselili :lol:
al, mi smo zene domacice, dobro ste dosli dok ste fini i pristojni :lol:

Е што сте љубазне и добре :lol:

- - - - - - - - - -
a zasto ne bi bile spremne da se menjaju? ne mislim da to ima veze sa polom, vec sa sklopom licnosti

Шта знам, жене углавном мисле да су оне добре и на неки начин боље од других жена. Када се нађу поред неке лепотице, кажу: Ма шта је она, ја сам лепша. Или пак у браку жена каже мужу у свађи: ''Захвали Богу што имаш овакву жену као ја, нема овакве више нигде, шта да сам ко она Милетова (неки Миле, замишљен лик), седи, лакира нокте, чита новине, а ја овде ринтам и перем твоје у*ране гаће!'' Са друге стране, Милетова жена овако каже:'' Идиоте један, треба да ми љубиш стопе што сам овако добра, нисам ко друге, бољу ниси могао наћи, ко ти је ову децу овако добро васпитао!'' Жене такође имају мишљење о себи да су посебне, другачије од других, чак и воле да им се то каже, барем сам тако увидео, опет кажем можда грешим. Можда ето ти рецимо ниси ко друге, не мислиш тако, немаш високо мишљење о себи, можда си ипак посебна и можда баш тако мислиш. Ако тако мислиш, онда ниси посебна јер си управо ко друге које мисле да су посебне.
И код мушкараца је слично, само мушкарац ако се нађе поред лика који је 2 метра и 120 кила, од тога 80кила мишићи, неће рећи: ''Ја сам јачи од њега, пребио бих га као вола'' Уствари ако и каже и пак крене да се бије са тим ликом, овај ће га сравнити са земљом па ће своје мишљење променити и рећи ће да ипак није јачи.

Back