I šta sada?! (slučaj kavkaskog ovčara)

PROBLEM:
Do sada je na sve ukućane barem jednom zarežao a neke od nas je i ugrizao.
Mene nije ali juče me je napao potpuno (ali POTPUNO) iz čista mira.

MOGUĆA REŠENJA
1.eutanazija
-vrši se ISKLJUČIVO ako je pas besan ili neizlečivo bolestan

2.kastriranje
-samo kod pasa koji su podložni posebnim bolestima tih organa

3.poklon
-ako se malo potrudiš na netu ćeš naći oko 15 foruma isključivo o životinjama.
tu daj oglas i u roku od mesec dana sigurno ćeš imati usvojitelja.ljudi koji posećuju i diskutuju na forumima nisu moroni na koje si ti nailazio kada si hteo da pokloniš psa.

4.razgovaraj sa svojima,posebno sa sestrinom decom i vidi kakvog psa bi želeli.
kada psa daš oni će sigurno biti tužni, ali ako odmah dovedeš drugog, koji će se igrati sa njima ,ovoga će brzo zaboraviti.

Zaključak
Nije lako osloboditi se životinje koja je postala član porodice medjutim to je najbolje rešenje u ovom slučaju. Psa nikako ne zadržavaj jer kao što si rekao ima gadnu narav i svi već zazirete od njega. Iako je to nesvesno on to oseća i postavlja se na komandno mesto, što je normalno. Dresurom ćeš postići da te pas sluša ali ne i da ti bude "prijatelj" što je ipak svrha kućnog psa, a pretpostavljam da tvoji takvog i žele.

www neša:
PROBLEM:

MOGUĆA REŠENJA
1.eutanazija

2.kastriranje

3.poklon
tu daj oglas i u roku od mesec dana sigurno ćeš imati usvojitelja.ljudi koji posećuju i diskutuju na forumima nisu moroni na koje si ti nailazio kada si hteo da pokloniš psa.

kada psa daš oni će sigurno biti tužni, ali ako odmah dovedeš drugog, koji će se igrati sa njima ,ovoga će brzo zaboraviti.

Zaključak
Nije lako osloboditi se životinje koja je postala član porodice medjutim to je najbolje rešenje u ovom slučaju. Psa nikako ne zadržavaj jer kao što si rekao ima gadnu narav i svi već zazirete od njega. Iako je to nesvesno on to oseća i postavlja se na komandno mesto, što je normalno. Dresurom ćeš postići da te pas sluša ali ne i da ti bude "prijatelj" što je ipak svrha kućnog psa, a pretpostavljam da tvoji takvog i žele.

Hvala na ovim savetima mada...
Da li stvarno verujete da ce neko hteti da usvoji potpuno formiranog, odraslog psa lose naravi? Meni to ne deluje bas realno ali voleo bih da gresim.
Sto se tice drugog psa koji ce da "utesi" ukucane zbog odlaska ovog koji je tema ovog topic-a, to nije problem jer mi imamo dva psa (to sam vec napisao). Ipak, i pored toga, sigurno da ce da nam bude tesko ako mu budemo nasli novi dom.
Naravno, ona prica o Sar planini, Durmitoru ili nekoj drugoj planini je poprilicno... Pa ajde, da kazem, utopisticka tj. neostvariva. Pri tome, pas nije u Crnoj Gori vec u Beogradu.
U svakom slucaju, ako znate nekoga ko bi ga usvojio, molim vas da mi javite. Bio bih vam veoma zahvalan.

Covek se javio pa smo se dogovorili da se vidimo kada prodju ovi praznici i ludnica koja ih prati.
Naravno da zelimo da vidimo gde ce i kako da bude smesten nas pas. Jer, iako zelimo da ga negde udomimo, ne zelimo to po svaku cenu.
Ipak ga volimo i zelimo i da mu u novoj kuci bude barem donekle lepo kao sto mu je sada kod nas.

www neša:
PROBLEM:

MOGUĆA REŠENJA
1.eutanazija

2.kastriranje

3.poklon

Zaključak
www neša,
Od svega napisanog ja sam samo ovo uocila. Namece mi se misao da ti na "problematicno stvorenje" gledas kao na igracku kojoj su iscurile baterije pa joj je istekla svrha zabavljanja ukucana /velikih i malih/.. Gresim li?
Sve ono sto ocekujes od psa (da ne nabrajam, jasno ti je) ipak moras uzvratiti ili dati prvo..
Pre svih izlaza iz mucne situacije mozda bi prvo trebalo probati sa najbezbolnijom? Probaj da se malo bavis njime, na bilo koji nacin da mu posvetis vise vremena.. Meni sve ovo lici na zapustenu zivotinju kojoj je samo potrebno malo vise paznje, ne paznje dresera nego upravo te porodice kojoj pripada.. Moja ljubimica je imala jednu takvu fazu (doduse nije rezala, al` se vrlo cudno ponasala, odbijala komande,..) kad se osecala zapostavljenom. Probaj, mozda je samo to.. Iskreno verujem da je u pitanju samo zapostavljena zivotinja (ovo sam vec napisala, znam).
Pozdrav,
OZ

jomini:
Ja to nogom. Ljudi, ako već hoćete životinju u kući, mora biti celog svog veka fizički slabija od vas. Inače,... njam, njam. :evil:

Mislim da gresis... Dok sam na silu pokusavala da vaspitam svog psa (dobro ne bas nogom nego strogim, odsecnim komandama) on je stalno rezao na mene. A kad sam pocela lepo da mu pricam i objasnjavam, i on je poceo da me slusa.
A sigurno je da je pas velika odgovornost, da je potrebno mnogo ljubavi i paznje a pogotovo strpljenja da bi on postao poslusan pas. Imam psa rase koja je vrlo nezgodna (bulmastif), veoma su tvrdoglavi zbog cega nikada nistu dostigli popularnost rotova, a pritom vrlo opasni i krvolocni. Sta da ti kazem, moj pas je sada vise macka a ne pas! Njegova gresivnost nije imala prostora da se ispolji samo zato sto nikada nista nismo pokusali na silu, cak nije bio ni na dresuri!

Kad već toliko pričamo o njemu...

kep14.jpg

prijatelju ne znam koliko je tvoj pas star,ja imam kavkaza i to zajebaniji tip GERGETSKI,oni funkcionisu na sledeci nacin.on vas sve gleda kao copor(celu porodicu)u coporu je kao sto znamo samo jedan vodja copora,ako se niste na vreme izborili za to mesto bojim se da je kasno.moj pas je na mene zarezao samo jedanput i nikada vise.druga stvar,to nisu psi za kucnog ljubimca u klasicnom smislu,ne treba dozvoljavati ljudima da se mnogo maze sa takvim psima ipak su to u neku ruku psi koji se kolju sa medvedima i vukovima,a geni su geni!a ako ste radili sve kako treba onda se bojim da ima kurslus u glavi i to resite najpametnije moguce jer imate male dece oko njega.pozdrav i srecno

Ja ne mislim da pas ima kurslus u glavi, trebao je da dobije po dupetu kad je za to bilo vreme. 100% misli da je vodja copora. I nije rasa nista kriva, i ja imam staforde koji su tvrdoglavi u pm.

Ovo sto cu napisati je mozda nehumano ali bih ja tako uradila. Prvo bih ga vezala(posto je kao opasan) a onda bih ga dobro dobro natamburala po dupetu necim. Za moje koristim praznu flasu koka kole, jer puca kad udari, za sad najefikasnije se pokazalo. Usput bih ga grdila i gledala kako reaguje, ako se povlaci onda bih ga uhvatila za kozu ispod vrata oborila na zemlju i izgrdila ga. Mada bogami da mene ujede ne bih uzela flasu koka kole uzela bih i neki stap dok ne vidi dobro ko je gazda u dvoristu.
Ne mozes ti kera da krivis ili njegovu rasu, to tako funkcionise u coporu, kaznjavaju clanive ugrizom i sl.

Slayer, tvoji psi imaju kratku dlaku pa prazna PET ambalaža pomaže, uzmi u obzir dlačurinu koju ima kavkazac. Slažem se, dotični pas (koji je u međuvremenu mogao da završi ko zna kako, s obzirom da je to sve bilo pre 5 godina) se postavio kao alfa svog "čopora" i ne bi bio ni prvi, ni poslednji pas kog su vlasnici upropastili nemajući pojma šta uvode u kuću i ušta se upuštaju. I ne bih ga tukla, ni motkom ni praznom flašom, niti bilo čime, za početak bih ga vezala i onda pokušala igru buljenja, pa ko duže izdrži... Ja imam mešanca pekinezera (miran ali jako svojeglav) i moramo redovno da "obnavljamo gradivo", inače me uopšte ne registruje. I jedna od najbitnijih stvari u celoj priči je to da treba znati pseći govor tela da bi se sprečile negativne posledice, da bi se na vreme uočilo da se pas sprema za napad. Ja sam morala da ga naučim da bih mogla da zaštitim svog psa, dosadilo mi da tučem lutalice po ulici. Ali ovo sve spada pod temu Poremećaji ponašanja kod pasa, nije za Pomoć, savet, nega nego za Pse.

Back