www neša
Početnik
- Poruka
- 36
PROBLEM:
Do sada je na sve ukućane barem jednom zarežao a neke od nas je i ugrizao.
Mene nije ali juče me je napao potpuno (ali POTPUNO) iz čista mira.
MOGUĆA REŠENJA
1.eutanazija
-vrši se ISKLJUČIVO ako je pas besan ili neizlečivo bolestan
2.kastriranje
-samo kod pasa koji su podložni posebnim bolestima tih organa
3.poklon
-ako se malo potrudiš na netu ćeš naći oko 15 foruma isključivo o životinjama.
tu daj oglas i u roku od mesec dana sigurno ćeš imati usvojitelja.ljudi koji posećuju i diskutuju na forumima nisu moroni na koje si ti nailazio kada si hteo da pokloniš psa.
4.razgovaraj sa svojima,posebno sa sestrinom decom i vidi kakvog psa bi želeli.
kada psa daš oni će sigurno biti tužni, ali ako odmah dovedeš drugog, koji će se igrati sa njima ,ovoga će brzo zaboraviti.
Zaključak
Nije lako osloboditi se životinje koja je postala član porodice medjutim to je najbolje rešenje u ovom slučaju. Psa nikako ne zadržavaj jer kao što si rekao ima gadnu narav i svi već zazirete od njega. Iako je to nesvesno on to oseća i postavlja se na komandno mesto, što je normalno. Dresurom ćeš postići da te pas sluša ali ne i da ti bude "prijatelj" što je ipak svrha kućnog psa, a pretpostavljam da tvoji takvog i žele.
Do sada je na sve ukućane barem jednom zarežao a neke od nas je i ugrizao.
Mene nije ali juče me je napao potpuno (ali POTPUNO) iz čista mira.
MOGUĆA REŠENJA
1.eutanazija
-vrši se ISKLJUČIVO ako je pas besan ili neizlečivo bolestan
2.kastriranje
-samo kod pasa koji su podložni posebnim bolestima tih organa
3.poklon
-ako se malo potrudiš na netu ćeš naći oko 15 foruma isključivo o životinjama.
tu daj oglas i u roku od mesec dana sigurno ćeš imati usvojitelja.ljudi koji posećuju i diskutuju na forumima nisu moroni na koje si ti nailazio kada si hteo da pokloniš psa.
4.razgovaraj sa svojima,posebno sa sestrinom decom i vidi kakvog psa bi želeli.
kada psa daš oni će sigurno biti tužni, ali ako odmah dovedeš drugog, koji će se igrati sa njima ,ovoga će brzo zaboraviti.
Zaključak
Nije lako osloboditi se životinje koja je postala član porodice medjutim to je najbolje rešenje u ovom slučaju. Psa nikako ne zadržavaj jer kao što si rekao ima gadnu narav i svi već zazirete od njega. Iako je to nesvesno on to oseća i postavlja se na komandno mesto, što je normalno. Dresurom ćeš postići da te pas sluša ali ne i da ti bude "prijatelj" što je ipak svrha kućnog psa, a pretpostavljam da tvoji takvog i žele.