Pita me forumski lik sa mog potpisao da li sam se nekada pokajao zbog okultizma. Moja prva reakcija je bila ovakva 

Prosto zato što sebe ne doživljavam kao okultistu. Uglavnom sebe nikako ne doživljavam...
Pošto se insistiralo na odgovoru, ja rekoh NISAM. A što bih se pokajao zato što me nešto interesuje, pa o tome ponešto i napišem?!?
Nedugo zatim, shvatim ja da to nije "bez neke".
Ukratko, doživeo sam da moj roman preporučuje čovek kome sam kao klinac tražio autogram. Vladimir Đurić, poznat kao Đura Mornar. On u poslednjem broju časopisa Vodič za život daje spisak 102 knjige sa njegove police. U odeljku U potrazi za spoznajom, roman koji se, gle čuda
"zove" kao i moja blogoforumska inkarnacija, nalazi se između romana Zveri, ljudi i bogovi od Osendovskog i knjige Bezbožni savez Piter Levanda. Osendovski piše o Baronu Ungernu, zemlji Džingis Kana i Agarti - legendi iz te zemlje. Levand o naci misticizmu. Negde između je i moja Agarta. Najzad citat, šta Đura kaže: "Izvanredna studija o stelarnim, solarnim i lunarnim kultovima".
Dakle(m), nijesam se pokajao zbog okultizma, a vi kako 'te
Sledi uobičajeno pitanje - ima li linka. Nema. Časopis koji želi da se dobro proda ne stavlja svoje tekstove na internet.

Prosto zato što sebe ne doživljavam kao okultistu. Uglavnom sebe nikako ne doživljavam...
Pošto se insistiralo na odgovoru, ja rekoh NISAM. A što bih se pokajao zato što me nešto interesuje, pa o tome ponešto i napišem?!?
Nedugo zatim, shvatim ja da to nije "bez neke".

Ukratko, doživeo sam da moj roman preporučuje čovek kome sam kao klinac tražio autogram. Vladimir Đurić, poznat kao Đura Mornar. On u poslednjem broju časopisa Vodič za život daje spisak 102 knjige sa njegove police. U odeljku U potrazi za spoznajom, roman koji se, gle čuda

Dakle(m), nijesam se pokajao zbog okultizma, a vi kako 'te

Sledi uobičajeno pitanje - ima li linka. Nema. Časopis koji želi da se dobro proda ne stavlja svoje tekstove na internet.