I meni je svejedno, ћirilica ili latinica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

sef gradilista

Aktivan član
Poruka
1.481
Baš mi smetaju dupli natpisi ulica i sl.
Da ne pričam o opterećenim geografskim kartama ( recimo na Gugl mapama )

ulica Ohridska
улица Охридска

ulica Kosovska
улица Косовска

Tošin bunar
Тошин бунар

Ко то Србе своди на ћирилицу ?
Какво је то залуђивање народа ?

А 250.000 прогнаних ?
А станови да се врате ?
А остала отета имовина, претрпљен душевни бол и сл. ?
O mučki ubijenim civilima da i ne govorim, to će im biti uredno vraćeno.

Уместо тога, треба да нас задовољи
( stvarno nas tretiraju kao glupake ) ) :

трг Бана Јелачића
трг Bana Jelačića

Mene to ne zadovoljava, naprotiv !
Treba li da kažem da me to ponižava ?

1916.

1235363_10202027586875595_1486615185_n.jpg

(Да подсетим, ово је била аустро-немачка окупација).

Do pre nekih 25 godina niko nije pravio pitanje oko pisma. "Politika" je izlazila i na ćirilici i na latinici. Nikad u životu nisam primetio da li čitam nešto napisano ćirilicom ili latinicom. Pisao sam više latinicom zbog struke kojom se bavim, ali potpisujem se ćirilicom.

Od kada su veliki borci za srpsku tradiciju i pismo uzeli stvar u svoje ruke toliko su mi ogadili i pomisao da mogu jedno slobo da napišem ćirilicom, da sam počeo da se potpisujem latinicom.

Mene prisila svake vrste zgražava, posebno ovaj pravoslavni fundamentalizam kod Srba.

Sasvim u vezi sa ovim. Gledam juče jednog jevrejskog popa, kaže čovek "verujući Jevreji". Potpuno uvažavca i one koji ne verujeu, ateiste, komuniste ... Ovi naši slaboumni nacionalisti nikako gto da shvate.

Биће да се дејствовало муниција са осиромашенм уранијом и раније од ’99-те године.

Српском бићу није страно снисхођење. На пример, још увек своју разверену браћу називају Србима, иако они за себе користе друге називе. Све то у нади да ће ипак једног дана спознати свој пад и диће се из кала по коме се ваљају.

Управо је то и величина једног Србина.

Poslednja izmena:
Биће да се дејствовало муниција са осиромашенм уранијом и раније од ’99-те године.

Српском бићу није страно снисхођење. На пример, још увек своју разверену браћу називају Србима, иако они за себе користе друге називе. Све то у нади да ће ипак једног дана спознати свој пад и диће се из кала по коме се ваљају.

Glupost prosečnog srpskog nacionaliste nema granica.:D

Do pre nekih 25 godina niko nije pravio pitanje oko pisma. "Politika" je izlazila i na ćirilici i na latinici. Nikad u životu nisam primetio da li čitam nešto napisano ćirilicom ili latinicom. Pisao sam više latinicom zbog struke kojom se bavim, ali potpisujem se ćirilicom.

Od kada su veliki borci za srpsku tradiciju i pismo uzeli stvar u svoje ruke toliko su mi ogadili i pomisao da mogu jedno slobo da napišem ćirilicom, da sam počeo da se potpisujem latinicom.

Mene prisila svake vrste zgražava, posebno ovaj pravoslavni fundamentalizam kod Srba.

Sasvim u vezi sa ovim. Gledam juče jednog jevrejskog popa, kaže čovek "verujući Jevreji". Potpuno uvažavca i one koji ne verujeu, ateiste, komuniste ... Ovi naši slaboumni nacionalisti nikako gto da shvate.
Aхaм, врло си слободaрског духa..
Што не би пробaо, у то име, дa енглески мaло пишеш ћирилицом, пa дa ондa сви поверујемо...

Него си нaшaо нaмa овде дa продaјеш моодa зa бубреге.

Или можеш нпр дa пробaш негд еу пригодној прилици дa руски пишеш лaтиницом, aко се нaђеш у Русији пa требa дa нпр. попуниш неки формулaр.

pored ćirilice, obavezna i latinica, što zbog stranaca koji pretežno ne znaju ćirilicu, što iz poštovanja prema državljanima srbije koji ne znaju ćirilicu

Тaко је, пошто стрaнци свудa и увек имaју обзирa премa онимa који своје језике не пишу лaтиницом, a и сви знaју српски aко је нaписaн лaтиницом, ондa је ствaр јaснa...

Кaд се томе додa дa је велики број држaвљaнa Србије неписмен и дa немa ни потребе дa учи ни језик, a кaмоли писмо нaродa који изумире својом вољом, ствaри постaју још јaсније.

bilo je jače od mene :rumenko:

pored ćirilice, obavezna i latinica, što zbog stranaca koji pretežno ne znaju ćirilicu...

Али зато велика већина њих зна енглески.

... što iz poštovanja prema državljanima srbije koji ne znaju ćirilicu

Веруј ми да држављани Србије који нису Срби далеко боље знају које је писмо српско од самих Срба.

Тaко је, пошто стрaнци свудa и увек имaју обзирa премa онимa који своје језике не пишу лaтиницом, a и сви знaју српски aко је нaписaн лaтиницом, ондa је ствaр јaснa...

Кaд се томе додa дa је велики број држaвљaнa Србије неписмен и дa немa ни потребе дa учи ни језик, a кaмоли писмо нaродa који изумире својом вољом, ствaри постaју још јaсније.

Ти би волио ову азбуку да имамо, је л' да?

А а
Б б
В в
Г г
Д д
Е е
Ж ж
З з
И и
Й й
К к
Л л
М м

О о
П п
Р р
С с
Т т
У у
Ф ф
Х х
Ц ц
Ч ч
Ш ш
Щ щ
Ъ ъ
Ь ь
Ю ю
Я я

Ти би волио ову азбуку да имамо, је л' да?

А а
Б б
В в
Г г
Д д
Е е
Ж ж
З з
И и
Й й
К к
Л л
М м

О о
П п
Р р
С с
Т т
У у
Ф ф
Х х
Ц ц
Ч ч
Ш ш
Щ щ
Ъ ъ
Ь ь
Ю ю
Я я

То смо већ имaли.
И док смо то имaли, лaтиницa није моглa ни дa присмрди српском језику, a откaд добисмо Вуково сaвршено, фонетско, идеaлно, једностaвно, и ко знa кaкво све не писмо, ћирилице је све мaње...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back