I Love You

Pa Frida, sve je ovo lepo, ali odgovor leži samo u TEBI. Ti si ta koja mora da izvaga i odluči. Naravno, imaš našu punu podršku u tome. A šta će biti........... pa javićeš nam?

Posle kiše.....

c030.gif

frida-kahlo:
Da. Sve je to ok sto si napisao. I stoji...ali ....mislila sam na svakodnevnicu...bez nekih velikih problema ali ...ali....uvek ali....
npr. zamisli prostu situaciju....ti volis da razgovaras...da se salis ...duhovit si i svi vole tvoje fore....ali ne i on....ne zato sto ih on ne voli vec ih prosto ne razume....Ono sto mozes na svom jeziku ,jako tesko uspevas na tudjem.....i frustriras se...nije to to....ti i dalje govoris...desava se konverzacija na tom nekom jeziku...ali nije to to....nije to TA konverzacija sa svim onim malim bezveznim upadicama koje zivot znace a koje koliko god ti neki jezik znao ne mozes prevesti ....banalno i glupo zvuci...
Ne znam da li sam bila jasna jer pisem s brda s dola...i ovo je samo jedan segment...a ima ih toliko....kao i onih lepih stvari naravno....

pa, ovako, mislim da u svom zivotu sam izlazila najvise sa strancima, imala sam nekoliko nasih decaka, ali s obzirom da zivim u UK, skoro svi decki su mi bili Englezi, poneki Amerikanac, i poneki Australijanac. razlike u kulturi i u nacinu na koji su oni odgojeni su naravno postojali,a li meni to nije smetalo, cak mi je i bilo interesantnije da otkrivam kako su odgojeni i sta ih njihovo drustvo ucilo. Razlike u jeziku su premostive, zato sto ako se s nekim razumes mozes da se razumes i samo s pogledom, reci mogu biti suvisne ponekad. E, sad neke suptilne jezicke razlike i nacin na koji se salimo je naravno veoma vazan. Eto, na primer niko od mojih prijatelja ne moze da razume moje sale i viceve, iz prostog razloga da su oni izrasli s nekim veoma razlicitim humorom. Mislim meni ne smeta Britanski humor, sta vise meni se jako dopada njihov sarkastican smisao za humor, ali se uvek razocaram kad oni ne mogu da shvate nas smisao za humor.....al sta ces, mislim da nikad u vezi mi nije bio problem to sto se salimo na razlicite nacine... :wink:

Back