I Ćutnja je Odgovor ?

Ne mogu da ti kazem za druge ali mogu za sebe. Ja ne volim kada ljudi ne komuniciraju i kada neko ucuti zbog neceg...ali na zalost moram da priznam teska srca da i ja to uradim. E sada je pitanje zasto. Kod mene je to samo onda kada samo pokusala nekoliko puta vec da objasnim nesto i posto ocigledno ne nailazim na razimevanje s druge strane i pitanje se nastavlja i produbljuje ili cak dodje do nekih reci onda ucutim. Sta dalje objasnjavati kada ne stize do mozga s druge strane ili je pala uvreda neke vrste tako da nemam nameru da nastavljam diskusiju kada sam povredjena onda moze da dodje do toga da pocnemo da se vredjamo a ja to necu i onda samo kazem ,,pobedio si ,, ili ako je zensko ,,pobedila si,, i za mene je razgovor zavrsen. I to svi znaju moji bliznji da posle toga nema razovora. Ja vise ne progovaram dok se taj neko ne smiri i pocne da slusa sta pricam. Pre toga nikako. I da... otcutim jedno vreme ne zelim da me ta osoba ista pita i da mi se obraca.
Sva sreca ne drzi me to dugo.

nekad je bolje prećutati (uvek ti ostaje da kažeš što si hteo, a kad kažeš nešto, reko si...)
što kaže naš narod, ćutanje je zlato

ali ćutanje kao teranje inata zna jako da iritira
pitaš nešto, on ćuti - podjebavanje

Dobro je zaćutati da ne bi bilo izrečeno nešto zbog čega bi se pokajali..ili da nekog ne povredimo u ljutnji....

A za ovo drugo sam mislila kada sam rekla da je agresija, i to ne tolerišem, niti radim bilo kome.

Dobro je zaćutati da ne bi bilo izrečeno nešto zbog čega bi se pokajali..ili da nekog ne povredimo u ljutnji....

A za ovo drugo sam mislila kada sam rekla da je agresija, i to ne tolerišem, niti radim bilo kome.

Potpuno se slazem. Ja uglavnom precutim i u ljutnji i u besu i u prepirci, ne samo da ne bih povredila nekog vec da ne sirim svadju. Cenim ljude koji ne moraju bas uvek reci sve. Samokontrola je jedna od osobina koje zelim da imaju ljudi sa kojima sam bliska, clanovi porodice, prijatelji i svi sa kojima sam u kontaktu poslovnom ili prijateljskom.
.

Da l' je to neki moj ego trip ili samo trip il' šta,al zaista sam alergična na ćutnju kao odgovor - to mi je nekako krajnji izraz nepoštovanja,zaledim se od toga - brrrr:neutral: ...da ne bude zabune, ne mislim samo na m-ž odnose ,nego uopšte ...nek kaže bilo šta - psovku ,nešto kratko ili "ne mogu da objašnjavam" ... ma ,jednostavno, ne razumem taj način -ako neko mož' da mi objasni u čemu je trik ... sa samom ćutnjon i-ili sa mojom alergijom na istu :rumenko::sad2:

to uglavnom znači da se taj neko dvoumi, da ne zna šta hoće..

e pa slatka moracesh da navedesh konkretan primer tog nekog koji je zacutao, znachi da navedesh shta si uradila, rekla, nakon chega je nastupilo cutanje, kao i shta je sve prethodilo tome, ako mislish da dobijesh neko preciznije pojashnjenje, a ako ne, zadovolji se nagadjanjima...

Ne ,samo sam htela da se neko uživi u to šta je mislio nekad kad je odćutao ...evo ja npr poželim da odćutim kad primetim da neka osoba koja mi se ne sviđa vidi nešto u meni ,pa hoču da negiram da bih ja mogla imati išta zajedničko s tom osobom ,i onda želim da je što pre "ugasim" ..jer pogrešno shvata sve , tj shvata da smo na osnovu te jedne sličnosti sad skroz slični , i pogrečno me tumači ,pa bi svaka dalja komunikacija donela još više nesporazuma ..al ja ipak ne odćutim ..

pa zavisi kakav je odnos u pitanju, ako je bila dobra komunikacija izmedju dvoje ljudi onda cutanje ne da ne volim, bas ume da izludi :mrgreen:
a ako i nije bilo neke komunikacije, onda sta ima veze? u tim situacijama mi i ne smeta cutanje, a i ja cutim tada...ne tracim svoju energiju i vreme

cutim kad me neko smori tj kad shvatim da mu se ne moze objasniti.
cutim kad hocu da smanjim intenzitet neke komunikacije (obicno jer mi osoba ili tema ili oboje nisu bitni)... cutim sa gusavcima - njima je svaka rec povod za novi monolog... cutim i kad sam jako povredjena i pride gutam onu knedlu da ne predje u suze...
iz inata itd ne cutim...to je gubljenje vremena...

na cutnju odgovaram cutnjom!znaci kad neko misli da je pametniji i da je u nekoj prednosti ako ti ne odgovori na neku poruku ili neku situaciju ja ti garantujem da u podsvesti ocekuje da ces se ti pojesti sto ta cutnja nije povredila i sto se nisi prvi javio ili molio ili se spustao,objasnjavao,ubjedjivao,dokazivao isl.CUTNJA OSTAVLJA NERESENA PITANJA MEDJU LJUDIMA,a mislim da se svako nereseno pitanje pre ili kasnije mora resiti!

Back