Hyperlink

• Začetnik teme Začetnik teme Qdar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Qdar

Obećava
Poruka
54
Pozdrav

imam sledece pitanje: Pravim sajt u kojem bi linkovi bili flash dugmadi. S obzirom da sam te button-e pravio u nekom nezavisnom programu, kada ih prebacim u Front Page ne mogu da im dodelim hiperlink, jer su to Active X kontrole itd... Jednostavno neda. Pitanje je kako resiti problem. Da li bi Javascript bio od pomoci? (I kako bi glasio taj script?). Nisam jak u Javascriptu niti u HTML, pa ako nije problem budite jasni i odredjeni.
Hvala.

Incognito:
Kod:
on (release) {
    getURL("whatever");
}
Znam takodje da postoji mogucnost koriscenja varijabli, pa da se URL koristi "dinamicki" Jednom je URL "whatever1" a ddrugi puta ista kontrola bi mogla na "whatever9". Samo nikako da se snadjem i da to upotrebim.
Radi se o tome da kroz program generisem strane, pa tako i postavljam flash na stranu. E pre pocetka generisanja .HTM, kreiram varijablu u zavisnosti od uslova. Ta varijabla bi se onda "kacila" na kontrolu kao hiperlink pravac.
Ima li neko da mi objasni oko toga?

To mozes da odradis recimo ovako:

Kod:
on (release) {
    getURL(_level0.hlink, _level0.htarget);
}

Pa onda da ucitavas to Flash dugmence kao:

flashmovie.swf?hlink=somepage.html

ili

flashmovie.swf?hlink=somepage.html&htarget=_blank

Ako hoces da definises i mesto gde da ucita (frame, novi prozor, etc.)

@Incognito
Hvala na odgovoru. Ovo sto si napisao, pretpostavljam vazi ako imam samo jedan element on ce da aktivira skok negde (ili ce ceo flash kada se na njega klikne, da "okine" neki URL)
Ono sto meni treba, je ako recimo imam meni, sa 3 opcije, klikom na bilo koju opciju, da krene na svoj URL. Problem je sto URL na koji ce opcija da "uperi" nije uvek isti....
Opcija A = url1
Opcija B = url2
Opcija C = url3
a u nekom drugom slucaju, zavisno od nekih varijabli iz baze podataka isti meni bi trebao da radi ovako:
Opcija A = url11
Opcija B = url12
Opcija C = url13
Znaci ne mogu "zakucati" koji ce url biti aktiviran vec zavisi od varijabli iscitanih iz baze u momentu kada postavljam glash.Da li je to moguce izvesti?
Pozdrav

Back