HUMUS

Andric J

Zainteresovan član
Poruka
227
Da li spremate humus i kako ga spremate?

Ima raznih recepata na internetu... mozda ima i na ovom forumu - ali mene interesuju vasa iskustva.

hvala

Da li spremate humus i kako ga spremate?

Ima raznih recepata na internetu... mozda ima i na ovom forumu - ali mene interesuju vasa iskustva.

hvala

500 grama leblebije preko noći držati u vodi sa pola kafene kašikice sode bikarbone.Sutradan vodu bacim,nalijem novu i kuvam ih sa pola kašikice sode bikarbone dok ne postane skroz meka leblebija.Onda u blenderu napravim kašu od toga sa 4 čena belog luka,dodam tri kafene kašikice tahinija(pasta od susama ima je u svakoj prodavnici zdrave hrane) sok od jednog limuna a ako je suviše gusta pasta i malo vode.Začinim po ukusu,so,malo vegete...

500 grama leblebije preko noći držati u vodi sa pola kafene kašikice sode bikarbone.Sutradan vodu bacim,nalijem novu i kuvam ih sa pola kašikice sode bikarbone dok ne postane skroz meka leblebija.Onda u blenderu napravim kašu od toga sa 4 čena belog luka,dodam tri kafene kašikice tahinija(pasta od susama ima je u svakoj prodavnici zdrave hrane) sok od jednog limuna a ako je suviše gusta pasta i malo vode.Začinim po ukusu,so,malo vegete...

Ziva istina, sve ovako treba, ali ja nikada da pronadjem leblebije koje nisu pecene, znaci samo sirove, pa nikada nisam pravila. Gde se kupuju sirove leblebije, u zdravoj hrani nema (mislim u nekim zdravim hranama nema) ?

Da. Hvala na odgovorima.
Manje vise i ja ga tako pravim - narocito u vrijeme posta.
No putujuci po istocnim zemljama jeo sam ga sa razlicitim dodatcima - najcesce biljkama ili nekim zrnevljem (mjesano).
Cisto me je interesovalo da li ste eksperimentisali dodajuci nesto sto vam je bilo po ukusu.
Ja nisam eksperimentisao.

Ustvari ne bi bilo lose i malo maslinovog ulja, nije obavezna tahin pasta, i moze malo aleve paprike mmmmmm :super:

ja luk izgnjecim u maslinovom ulju - napravim kao pire. To bude i slano jer luk gnjecim samo posoljen pa poslije dodam maslinovo ulje. To sve kasnije strpam u mjesane leblebije sa tahinom i sokom od limuna. Koristim hladno cjedjeno ulje jer volim njegov miris.

Back