Humorom do cilja

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Humorom se veoma lako dopire do ljudi i menja im se mišljenje.
Tada su opušteni, nasmejani i prosto im nije do toga da kvare
sebi raspoloženje da bi se nekom mišljenju suprotstavili.

Da li pratite domaću stant up scenu?

Kako gledate na ideje koje promovišu kroz humor? Šta kritikuju,
a šta podržavaju?

Njima namera nije ni bila da utiču na mišljenja drugih, nego su
prosto po putu shvatili da se to dešava i sada vode računa o tome
kakve ideje plasiraju.

Pa tako slušam neku lezbejku iz Hrvatske, koja je rešila da promoviše
svoje seksualno opredeljenje kroz humor. Kaže, prvo publiku dobro
nasmeje, pa im onda to saopšti, tako da njih bude blam da reaguju
drugačije sem aplauzom.
Meni je to van pameti. Da, skroz mi je ok to što je ona gej. Nek se
ono s kim hoće, ali to ne znači da ću da prihvatim gomilu ostalih
gluposti koje se time uvaljuju. Nije mi ok da se roditelji zovu roditej1
i roditelj 2 i da u svakom filmu ili seriji gledam po jedan gej par.
Zabavna si, super si, ali izvini.. :confused:

a šta podržavaju?
Primer "Bela Ladja", toliko su nas "obradili" da sada sa simpatijama posmatramo politicare, tajkune.............
"Lakmus" su bili INDEX-ovci pre 30 godina, kada je i lik omrznutog i satanizovanog Milosevica osvoji srca publike.

Primer "Bela Ladja", toliko su nas "obradili" da sada sa simpatijama posmatramo politicare, tajkune.............
"Lakmus" su bili INDEX-ovci pre 30 godina, kada je i lik omrznutog i satanizovanog Milosevica osvoji srca publike.
A na južnjake gledamo kao da su zaostali u razvoju. :confused:
Meni je baš žao što je taj Lane umro, pre nego što sam ga dobro
išamarala. Moraću to da obavim u nekom narednom životu..:think:

A na južnjake gledamo kao da su zaostali u razvoju. :confused:
Meni je baš žao što je taj Lane umro, pre nego što sam ga dobro
išamarala. Moraću to da obavim u nekom narednom životu..:think:
al zena mu je legenda kada je prilikom razvoda izjavila da nema nameru da ostatak zivota provede sa Sreckom Sojicem vec sa Milanom Gutovicem koji je sa pojavom "lidera stranke zdravog razuma", nestao iz njenog zivota.

zato što je ismejao slobu i miru.
tekst je zaeban sve izmedju redova
pevaju o tome kako Žiki šiša ovce(to je narod)
a pripomaže joj Radiša (sloba) da napune džakove vunom(da ošišaju narod do kože)
pesma je upiš
ali je uhvatio radar pa je jedno vreme bila zabranjena čini mi se skrajnut je sa muzičke scene a boris i cela familija
morali da glume na pinku u nekoj kvazi komediji da bi preživeli

a šta podržavaju?
ne ne pratim uopšte ali sam Darka Mitrovića htela da gledam i uvek mi je promaklo…

To je onaj iz Mentalnog razgibavanja? Nisam to mogla da slušam. Previše
mi je sve bilo ozbiljno. Odnosno, ja previš ozbiljno doživljavam neke šale.
Samo nije smešno nego tužno..
da čovek sa najvećim brojem ukinutih radio i tv emisija ne znam gde je sada
ali u etar mu ne daju
tužno jeste zato što je istina
mene izgleda privlači taj humor sa posledicama

da čovek sa najvećim brojem ukinutih radio i tv emisija ne znam gde je sada
ali u etar mu ne daju
tužno jeste zato što je istina
mene izgleda privlači taj humor sa posledicama
Pa naravno. Zato što oni pogađaju cilj. Kritikuju ono što treba. Ovi koje
bodre i daju im vetar u leđa na neki način rade za sistem. Bilo da su
plaćeni ili da su samo korisne budale.

Klasično ispiranje mozga od strane skorojevića, neznalica i manipulatora. Prodavanje magle, jer ta gospoda svojim "humorom" koji je za vas humor izreknu gomile laži za koje uzmu gomilu para i plate sitnu kaznu, dakle isplati im se.
Kada govoriš o sistemu ti zamišljaš smešni američki i engleski sistem koji sprovodi svoju tajnu agendu dok narodu servira "teorije zavere" do tog sistema ne stiže komedija, jer je njima svejedno što će neku budalu da ismeje narod, dok ga oni podržavaju. Medjutim, da ne idemo toliko daleko. Da idemo samo do običnog čoveka koji hoće nešto da kaže, nešto da pokrene ili popravi....prostim plaćanjem "komičara" napadnete čoveka koji ne može da se brani od toga...još je i gore od ljudi prave infantilne objekte dečije svesti. "Stand up" komičari glume decu koja su u svom ponašanju beskrupulozna, jer su im još uvek roditelji ceo svet, a svet im je strašan i njega se plaše. Da li su vas kao decu proganjala druga deca? Ovo je isto to. Izgovoriš najgore uvrede i optužbe kao što to rade deca, a napadnuti ne može da se brani jer se masi svidja šala, koja je njima samo zabavna, dok ne dodju oni na red....

Deca to ne rade svesno i samo traže svoje mesto podrške u društvu. Svesno korišćenje takvog alata od strane odraslih svesnih ljudi je zlo, a korišćenje u političke svrhe pokazuje odnos onoga ko ga koristi prema ljudima kojima se obraća, ali i svoju zlu nameru.

zato što je ismejao slobu i miru.
tekst je zaeban sve izmedju redova
pevaju o tome kako Žiki šiša ovce(to je narod)
a pripomaže joj Radiša (sloba) da napune džakove vunom(da ošišaju narod do kože)
pesma je upiš
ali je uhvatio radar pa je jedno vreme bila zabranjena čini mi se skrajnut je sa muzičke scene a boris i cela familija
morali da glume na pinku u nekoj kvazi komediji da bi preživeli
Recimo ovo je laž. Pesma je snimljena 1981. i nikad nije bila zabranjena, niti je imala političku već socijalnu konotaciju i inače Boris Bizetić se bavio tim socijalnim humorom.

Poslednja izmena:
Meni su inače glupi ljudi koji pokušavaju da se bave nečim ozbiljnim, a tome se ne posvete ozbiljno. To ti je isto kao kada bi stavio dete koje želi da bude hirurg da operiše živog čoveka. Da operiše lutku bilo bi smešno, ali kada se radi o živim ljudima onda je bolesno, tragično, neverovatno i na kraju glupo.

Postoje stand up komičari koji to rade ozbiljno i bave se ozbiljnim stvarima, kao što je na podkstu ona žena koja pravi te socijalno komične šale koje se odnose na pojavu u društvu, a ne na pojedine ljude.

Recimo ovo je laž. Pesma je snimljena 1981. i nikad nije bila zabranjena, niti je imala političku već socijalnu konotaciju i inače Boris Bizetić se bavio tim socijalnim humorom.

saću opet da munem prs u tvoje idole nemo da se jediš

IMG_4732.jpg

Humor je malo širi pojam, tačnije kroz satiru uključujući i ostale elemente koji je čine, izražava se jasna kritika i poruka.
Kesić je genije, otišao sam na jedan stendap, sumnjao sam iskreno kakve će sad fore da izbacuje, ali ispalo je da su očekivanja prevazidjena..

Back