Humanost prema zivotinjama

Posto imamo temu surovost prema zivotinjama i nebrojeno primera iste bilo bi lepo da imamo i temu o humanim postupcima prema zivotinjama,jer primera humanosti na svu srecu i dalje ima:)

Lep primer humanosti na delu.
U Srbiji ima mnogo slucajeva nehumanog odnosa prema zivotinjama.Mozda je potrebno da i drzava pokrene neku akciju po tom pitanju.Za pocetak mozda nesto edukativnog tipa.

Ja bih volela da to zazivi, ali nazalost, kod nas cim pomenes humanost prema zivotinjama, ljudi ili te gledaju kao da si poludeo ili su u fazonu: "to znaci da ti mrzis ljude, a sta je sa decom sa Kosova, monsturmu jedan" ili "ma boli me q za zivotinje, ko ce da misli na moja prava?"

Ja nekako mislim da onaj ko ne moze da bude human prema zivotinjama ne moze ni prema ljudima.

Ja bih volela da to zazivi, ali nazalost, kod nas cim pomenes humanost prema zivotinjama, ljudi ili te gledaju kao da si poludeo ili su u fazonu: "to znaci da ti mrzis ljude, a sta je sa decom sa Kosova, monsturmu jedan" ili "ma boli me q za zivotinje, ko ce da misli na moja prava?"

Ja nekako mislim da onaj ko ne moze da bude human prema zivotinjama ne moze ni prema ljudima.

U ovome ima dosta istine ali na srecu, onaj negativan deo moze da se promeni. Sve vise lokalnih drustava za zastitu zivotinja pocinju pregovore sa lokalnim vlastima o projektima edukacije ucenika...

Ma, ja ne kapiram taj stav da ako volis zivotinje to nekako znaci da te bas briga za ljude. Nego ja stvarno mislim da mi kao drustvo imamo veoma nizak nivo svesti prema zivotinjama i da generalno ne volimo zivotinje. Mislim, ima dosta ljudi koji mnogo vole zivotinje, ali kao drustvo u globalu, veoma nizak nivo svesti. Drago mi je ako nesto menja po tom pitanju, mada ne znam koliko te skolske akcije i sl. mogu da budu uspesne.

10556288_10152439053634093_4800210044677270529_n.jpg

Prilicno pozitivna tema,par puta kad prodjem pored lutalica dajem hranu,ali nekad imam i problem,naravno kad sutaju te jadne zivotinje!Jedna se devojcica prepala,a neki tip kaze jel se bojis pa jadnog lutalicu hoce da sutne!Rekao sam mu da ne povredjuje zivotinju i da se djevojcica boji njega a ne psa koji je lezao na cesti.Malo je falilo da dodje do konflikta,ali ja sam mu okrenuo ledja i rekao da nema razloga da se boji.To je mirna lutalica i nikako ne vidim razloga da mesaju agresivne i mirne,verovatno da bi pokazali snagu ili svoju nervozu.Svaki gest humanosti je bitan,jer to pozitivno deluje na svakog!

Ovih dana skoro da ne prođe dan, da ne podelim doručak sa psom ili mačetom na ulici. I sve češće viđam pozitivne primere, danas su dvojica penzionera mazila Zubu, kujicu koju bih rado usvojila da nisam već usvojila Mrvicu, baš sam se prijatno iznenadila i da sam imala vremena, još bih i stala da ih ubeđujem da je usvoje. :lol:

Htela bih da zamolim da potpisete peticiju i da vasi prijatelji to urade takodje, da se jednom za sva vremena spreci konstantno i masovno ubijanje neduznih zivotinja. Budimo humani, sprecimo ubice!
Ova peticija je pokusala da ukaze na trovanja pasa i macaka koja ostaju bez odjeka, krivac nikad nije osudjen, pa mu je to dalo vetar u ledja da ponovo i ponovo ucini isto. Ovaj put su u teskim mukama uginula 4 mlada psa i 3 macke.
I stalno smo svedoci ovakvih zverskih ubistava, na svakom mestu u svako vreme... Dosta je bilo, tu smo da im stanemo na put. Molim vas da potpisete i prosledite peticiju, jer su ostali nemi i ne dotice ih se nista. Hvala!
http://www.peticije24.com/stop_trova...ka_u_zaklopaci

evo lepih vesti iz mog grada :D

- - - - - - - - - -

VRATILE VERU U LJUDSKOST: Ove tri devojčice su oduševile ceo Novi Sad!

- - - - - - - - - -

11063642_555123334656063_5593335067574598167_n.jpg

- - - - - - - - - -

Devojčice koje su uslikane danas na klupi u Novom Sadu, pokazale su da se ljudskost i humanost uče od malih nogu.
Naime, na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, devojčice su sele na klupu a ispred njih je stajala plastična korpa sa dva mala šteneta na kojoj je šarenim slovima pisalo "Usvoji me".

- - - - - - - - - -

Devojčice na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu udomljavaju pronađene kučiće.

Misteriozni dobrotvor platio 50.000 dolara za spasavanje 1.150 matorih kokoški od klanja

Kalifornijske kokoške kojima je pretilo gušenje zbog toga što su prestale da legu jaja, biće prebačene avionom u Njujork, odakle će se raspoređivati u utočišta na istočnoj obali. To je omogućio anonimni donator, koji je platio 50.000 dolara za spasavanje 1.150 kokoški.
U SAD je česta praksa da se kokoške koje više ne legu jaja jednostavno ubiju, a jedan ljubitelj životinja odlučio je da sačuva živote bar nekih od njih.

Preko hiljadu kokoški će avionom biti transportovane na istočnu obalu, gde će nastaviti bezbrižno da žive. Osim toga, utočište za životinje u severnoj Kaliforniji obezbediće udobnu "penziju" za 3.000 njih.

- Ovo će biti prvi put da toliki broj ptica prebacujemo avionom sa jedne obale na drugu - rekla je Mardži Bič iz utočišta za životinje "Animal Place".

Ona je morala da se obrati privatnoj avio-kompaniji, jer ostale nisu želele da prevoze kokoške. Kako prenosi "Gardijan", Mardži je iznenađena što je farma uopšte dozvolila da kokoške budu spasene od smrti.
- Kokoške se drže u tako malim kavezima, da jedva mogu da rašire krila. Mislili smo da vlasnici farme neće biti otvoreni za saradnju sa zaštitnicima prava životinja, ali bili su - rekla je ona.

Kokoške imaju dve godine, a očekuje se da požive još najviše četiri godine u utočištima. "Animal Place" je spasio 12.000 ptica od osnivanja, a najveća akcija obuhvatila je spasavanje 4.460 kokošaka odjednom.

- Kokoške imaju jedinstvene karaktere, baš kao mačke i psi, i zato smatramo da zaslužuju jednaku količinu poštovanja - istakla je Mardži Bič.

Kako je objašnjeno na sajtu "Gardijana", meso pomenutih kokoški nije moglo da se iskoristi za ishranu ljudi.

- To više nisu iste kokoške koje su naše bake držale u dvorištu i nakon nekoliko jaja pravile od njih večeru - objasnila je Doroti Dejvis, direktorka utočišta iz Mančestera.

Ona je dodala da će spasene kokoške u početku biti u odvojenim kavezima, kako bi se polako privikavale na hodanje i druge aktivnosti.
http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/misteriozni-dobrotvor-platio-50000-dolara-za-spasavanje-1150-matorih-kokoski-od/83gvx7d
jest bajata vest al zasluzuje paznju u svakom momentu

Back