humanizam i renesansa

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
zivimo u teskim vremenima koja ljudskost stavljaju na test
mudrost kaze da je nase samo ono sto potrosimo, a sve sto ostavimo iza sebe nije nase, nego pripada onima koji ce da imaju koristi od toga kada nas vise ne bude
da li ste humani i da li u ovim teskim vremenima uspevate tu svoju humanost da realizujete?
da li vasa humanost zavisi od kolicine prihoda?
da li sa drugima delite samo ono sto vam je visak ili i ono sto nemate ni za sebe?
da li smatrate da ce humanost da ostane samo proslost?

pa kako da delim ono sto nemam ni za sebe, divka? :s

i jesam humana ali stepen humanosti zavisi od kolicine novca iliti kolicine prihoda
to vidim prema paketicima koje pravim za svratiste svakog 1.1.
nisu svake god isti
i mislim da je to ok

pojma nemam gde si pokupila ideju al je tema legla na keca...danima se premišljam hoću ili neću da pišem i evo baš se namestilo...
naravno da se samohvalim i da mogu vikala bih sa vrha Beograđanke da se čuje...zadnje dve godine sam pokušavala da nađem
ko će nam omogućiti da nabavimo aparat koji nalazi vene za našu decu na onkologiji i uspela, stiže za par dana kod nas...ko nije
prošao kroz pakao non stop bodenja ne zna koliko je to olakšanje za klince a i za sestre koje plaču i bodu jer hemija ima svoj tok
koji ne sme da se prekine....koliko znam to ni jedna bolnica državna nema, za privatne ne znam...užasno sam ponosna na sebe
i moje koleginice jer radimo pravi posao, ovo nema cenu i užasno mi je krivo što to nije postojalo kad smo mi prolazili kroz lečenje
ali evo ga sad za sve one koji se sada leče ili će se lečiti bar jedna olakšica...

pa kako da delim ono sto nemam ni za sebe, divka? :s

i jesam humana ali stepen humanosti zavisi od kolicine novca iliti kolicine prihoda
to vidim prema paketicima koje pravim za svratiste svakog 1.1.
nisu svake god isti
i mislim da je to ok
Pa misli ono kad si gladan,ne pojedes sve,nego das pola drugom.
A ne ono kad si sit,pa lakse ti je i dati visak.
Valjda.🙂

pojma nemam gde si pokupila ideju al je tema legla na keca...danima se premišljam hoću ili neću da pišem i evo baš se namestilo...
naravno da se samohvalim i da mogu vikala bih sa vrha Beograđanke da se čuje...zadnje dve godine sam pokušavala da nađem
ko će nam omogućiti da nabavimo aparat koji nalazi vene za našu decu na onkologiji i uspela, stiže za par dana kod nas...ko nije
prošao kroz pakao non stop bodenja ne zna koliko je to olakšanje za klince a i za sestre koje plaču i bodu jer hemija ima svoj tok
koji ne sme da se prekine....koliko znam to ni jedna bolnica državna nema, za privatne ne znam...užasno sam ponosna na sebe
i moje koleginice jer radimo pravi posao, ovo nema cenu i užasno mi je krivo što to nije postojalo kad smo mi prolazili kroz lečenje
ali evo ga sad za sve one koji se sada leče ili će se lečiti bar jedna olakšica...
Svaka cast! Takve primjere ne vidi sira javnost,a bitni su.

bravo! :heart:
upravo o ovome hocu da pricamo
o cinu davanja kojim sebe vracamo u ravnotezu da nam fokus ne bude na onom - treba mi, malo mi
citam komentare forumasa iznad i pitam se da li je ovo tesko vreme ubilo u njima tu trunku humanosti i da li je ono lose pobedilo
pitate kako da dam ono sto nemam
pa lepo, imas pola kriske hleba, a vidis da je neko gladan
da li tu polovinu koja je tvoje sledovanje delis ili strpas sve sebi u usta
pricam o tome da idu praznici i da se razmislja o poklonima i hrani koja ce da se sprema, a nekome za koga informacija dodje do vas zivot visi o koncu
roditeji malene dece kojima ovaj svet sumanuto naplacuje sansu da prezive, mogu da kupe samo konopac i da se obese
ali su pokusali
i oni koji imaju i nemaju su presudili za razliku od ove drzave koja ih je osudila na smrt
dobri ljudi su presudili - zivot!
mnogo je ruznog oko nas, mnogo su unakazili vazduh koji disemo, hranu koju jedemo, ulicu kojom idemo
hocu da pisemo o tome da li su unakazili i nas i ljudsko u nama

Svaka cast! Takve primjere ne vidi sira javnost,a bitni su.
dok nisam počela da radim to što radim humanost je nešto za šta znaš ali imaš izbor da je praktikuješ ili ignorišeš,
kod nas je takva vrsta rada bila potpuno nepoznata i zanemarena, zadnjih godina se krenulo sa obimnijim prisustvom
humanitarnih organizacija kod nas...ne, nisu sve lopovi i oni koji žive na teret drugih ne radeći ono za šta su se opredelili,
ima naravno malverzacija ali se to brzo prepozna i otkrije, oni pravi traju godinama, mi postojimo 30 godina već i imali
smo razne oblike rada dok nismo dostigli ono čemu smo svo vreme stremili, doduše ne onako veliko kako smo maštali
ali smo sve postigli sami, bez pomoći države i političara...humanost se uči od malih nogu, širi se poput lanca i to i jeste
cilj, da se priča o tome jer onih kojima je neka pomoć potrebna će uvek biti i zaslužuju da se čuje za njih

bilo je nas vise, nisam bila sama :D

nadam se da je deci a i roditeljima lakse uz to
mnogo, al to je onaj deo o lancu, samo se nadovezuju jedan na drugog i širi se ono što se zove zajednica,
zajednica udružena ka jednom cilju može mnogo, treba vremena da se to shvati, ali kad se o tome
priča širi se i svest...tu jednostavno ne može biti skromnosti, sve mora da se zna kako bi priča prenosila,
meni je delovalo komplikovano ali u stvari je veoma prosto

mnogo, al to je onaj deo o lancu, samo se nadovezuju jedan na drugog i širi se ono što se zove zajednica,
zajednica udružena ka jednom cilju može mnogo, treba vremena da se to shvati, ali kad se o tome
priča širi se i svest...tu jednostavno ne može biti skromnosti, sve mora da se zna kako bi priča prenosila,
meni je delovalo komplikovano ali u stvari je veoma prosto
Ne bi trebalo mada otkada imamo drustvene mreze siri se talas i velikih prevara i nekog laznog humanizma za veliki novac, lajkove i serove. Ljudi pisu lazne srceparajuce price ne bi li sebe istakli u prvi plan i normalan covek se pred takvima povlaci a zapravo bi trebalo da ih sutne u duppe

Nisam human, proračunat sam.Ne poklanjam pare nego onome ko je u problemu kupim ono što mu treba ako imam novca.Klošarima i žicarošima ne dajem ništa,samo onima koji su gladni i vidi se da nemaju ništa, bolesnima i onima koji ne umeju s novcem. Ne verujem u humanističke mantre i prevarantske priče, ne plaćam državi pdv nigde ako ne moram jer naše pare iz budžeta troše lopovi i razni idioti.

Back