Hteo bi da naucim neki programski jezik!!!

• Začetnik teme Začetnik teme nuke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogresno si postavio pitanje. Nije poenta u tome koji je jezik najlaksi, jer su u pocetku svi isto komplikovani za ucenje dok se ne udje u shemu.

Pravilno pitanje koje si trebao da postavis je "sa kojim programskim jezikom mogu da imam najvise posla, i koji programski jezici imaju najvise izgleda u buducnosti?"

Ja sam Delphi programer i mogu danima da ti pricham o tome kako je on super... ali ima i novijih stvari, za koji se najnoviji delphi vezuje, tj i on polako prelazi da biva sve drugo osim onog starog delfija.

Evo ti dobar savet: Borlandove alatke su najbolje, za sta god imaju alatku, to se odnosi i na proizvode koje nisu oni izmislili kao sto je Dot Net, Java itd.

E sada.. tehnologije...
U trendu su .NET (C# jezik je najzastupljeniji), tu ti je najbolja alatka Delphi 2005, koji je istovremeno Delphi, C# i C++.
Java - najbolja alatka je JBuilder od borlanda

E sada, imas jos C++. Odlican jezik, ogromna upotreba, ali polako pocinje da biva zamenjivan novim tehnologijama tj jezicima i alatkama.

Programske skripte, kao sto je Visual Basic treba izbegavati, jer to nema veze sa programiranjem.

Back