Hrvatski mediji: Preminuo Praljak

Meni sve ovo izgleda da nam pripremaju novi rat. Dakle kao i 90-ih pripremaju nam ponovno igrokaz i na kraju ce reci da su se divljaci sami pobili. Ovakva kvalifikacija se protivi razumu. Sa nestankom "drzave BIH" u novom sukobu ovakva kvalifikacija ce biti nebitna. Jer nekakva BIH nece postojati. Pretpostavljam da je ovog puta Muslimanima namjenjena uloga "agresora". Mislim da ce udariti na zap. dio RS. Sad je pitanje kakvu ulogu su HR namjenili. Ukratko stvorit ce neku cistu muslimansku drzavicu. RS se prikljucuje Srbiji, a Hercegovina - Hrvatskoj. Jedino je pitanje kakvu ulogu su namjenili RH. Ako su namjenili ulogu da RH bude uz Muslimane. Da zajedno napadnu zap. dio RS i da i tu teritoriju pripoje toj Muslimanskoj drzavi. Treba ustati protiv toga i to onemoguciti.

Novi sukob je na pomolu. Samo je pitanje kakav scenarij je napisan. A BIH ovakva i u ovakvim granicama i sa ovakvim ustrojem sigurno nestaje.

Svakom ko je PRINCIPIJELAN. ja se na Hrvate sigurno ne palim, ali ovo jeste JUNAČKI ČIN.
PRESUDOM JE BIO OSLOBODJEN (odslužio je 2/3 kazne) ali jse žrtvovao zbog političkog konteksta presude.

Kažem ti, kako kome.

Za samoubistvo su definitivno potrebna mooda.

Međutim, pošto Hrvati sheru na sva usta na Tepića, na primer, nema smisla da se držimo principa I budemo politički korektni...

Cenim da Praljku sleduje spomenik...

Gdje je bio Mladić s vojskom dok su Dalmatinci bili pred Banja Lukom.??? Klao zarobljenike oko Srebrnice blizu Srbije da ima gdje pobjeći. Nigdje ga nije bilo gdje je bilo gusto.

Zadnjih nekoliko godina govorim da je najveca greska bila nakon Oluje ulaziti vojskom u BIH i vrsiti ofenzivu na VRS. Trebalo je ostaviti da bos Srbi i bos. Muslimani stvar sami zavrse. Problem kod Mladica je taj sto je to neotesana budala koja je svojim djelovanjem odgovorna za zlocine. Bez tih zlocina koji su pocinjeni i od kojih nikakve koristi Srbi nemaju... Njegovu borbu za vlastiti mu narod shvacam.

Meni sve ovo izgleda da nam pripremaju novi rat. Dakle kao i 90-ih pripremaju nam ponovno igrokaz i na kraju ce reci da su se divljaci sami pobili. Ovakva kvalifikacija se protivi razumu. Sa nestankom "drzave BIH" u novom sukobu ovakva kvalifikacija ce biti nebitna. Jer nekakva BIH nece postojati. Pretpostavljam da je ovog puta Muslimanima namjenjena uloga "agresora". Mislim da ce udariti na zap. dio RS. Sad je pitanje kakvu ulogu su HR namjenili. Ukratko stvorit ce neku cistu muslimansku drzavicu. RS se prikljucuje Srbiji, a Hercegovina - Hrvatskoj. Jedino je pitanje kakvu ulogu su namjenili RH. Ako su namjenili ulogu da RH bude uz Muslimane. Da zajedno napadnu zap. dio RS i da i tu teritoriju pripoje toj Muslimanskoj drzavi. Treba ustati protiv toga i to onemoguciti.

Novi sukob je na pomolu. Samo je pitanje kakav scenarij je napisan. A BIH ovakva i u ovakvim granicama i sa ovakvim ustrojem sigurno nestaje.

Ma ko ce da ratuje? Muslimani protiv Srba i hrvata??
Bilo bi to kukanje djenosajd kakvog do sada nije bilo

Ipak je netko pobio te muslimane, raseljavao ih, uništavao im imovinu pa je i presuda vjerojatno u skladu s time.
Jedino mi nije jasna preambula o zajedničkom zločinačkom poduhvatu gdje se spominje Hrvatska i međunarodni sukob, koja ustvari nema pravne važnosti, ali ima političku važnost. Takve preambule nema u presudi Mladiću, a znamo da nije radio ništa bez znanja Miloševića.

Ipak je netko pobio te muslimane, raseljavao ih, uništavao im imovinu pa je i presuda vjerojatno u skladu s time.
Jedino mi nije jasna preambula o zajedničkom zločinačkom poduhvatu gdje se spominje Hrvatska i međunarodni sukob, koja ustvari nema pravne važnosti, ali ima političku važnost. Takve preambule nema u presudi Mladiću, a znamo da nije radio ništa bez znanja Miloševića.

Ha, ebiga, mrze vas ovi vaši...

I na kraju od ovog ubistva profitira jedan Srbin

Šta povezuje Praljka sa Beogradom?

AG - Hrvatski general Slobodan Praljak, koji je danas tokom izricanja presude u Haškom tribunalu izvršio samoubistvo popivši otrov, prepisao je svu svoju imovinu svom posinku Nikoli koji je zapravo sin iz prvog braka poznatog hrvatskog pjesnika i disidenta Gorana Babića, koji već godinama živi u Beogradu.

Praljak i Babić su inače obojica odrasli u Hercegovini i bili su nerazdvojni prijatelji i nakon odlaska na studije u Zagreb, o čemu je već ranije pisala hrvatska štampa.

Praljak, koji odudara od profila drugih haških optuženika iz redova vojnih komandanata, završio je tri fakulteta. Elektrotehniku je diplomirao 1970. godine, a 1971. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, filozofiju i sociologiju.

Godine 1972. je diplomirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju.

On je bio najprije pozorišni reditelj, a kasnije je snimio televizijsku seriju "Blesan i tulipan", dokumentarni film "Smrt psa", kao i film "Povratak Katarine Kožul".

Praljak, koji je rođen 1945. godine, u gimnaziju je išao u Širokom Brijegu, a bio je u istom razredu sa nekadašnjim ministrom odbrane Hrvatske Gojkom Šuškom.

Prijateljstvo Praljka i Babića, međutim, završeno je nakon što je Praljak "preoteo" Babiću suprugu Kaćušu. Ona je u novi brak dovela sina Nikolu i kćerku Natašu, a njih dvoje su odrasli i školovali se uz očuha Slobodana.

Dok je književnik Goran Babić, koji je bio i visoki funkcioner u komunističkoj Hrvatskoj, napustio Hrvatsku i Zagreb i otišao u Beograd 1991. godine, Praljak je otišao drugim putem na talasu desnice i ekstremizma koji ga je naposljetku i odveo u Hag.

Babić danas živi u Beogradu sa drugom suprugom Mladenkom.

Kada je reč o imovini Praljka koju je prepisao posinku, on je ostavio za sobom priličan imetak, uključujući privatizovanu fabriku duvana u Ljubuškom.

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Sta-povezuje-Praljka-sa-Beogradom/453871

to je eu dodala da ne bi hrvati trazili neka prava u bosni. cisto ako se bunite da vam mogu pokazati papir da cutite. To je tezak zlocin. agresija na suverenu drzavu. slobi to nigde nije dokazano

Niste dobro očistili štalu. Mađar proverio i dojavio švabi.

Ja bježim odmah na zapad i brišem se iz Hrvatskog državljanstva, ako dođe do još jednog rata.

Back