Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Каквог слома на Косову?

Након боја на Косову пољу, Турска војска се повукла чак у Једрене, а Српска војска је остала на Косову.

Исте године, због опасности од Угарске, Србија и Турска закључују савез, закључује се брак између турског владара и српске принцезе, а Стефан Лазаревић и Бајазит заједно ратују на више фронтова, док Монголи нису развалили Османско царство, Бајазита оковали, а Оливера се враћа у Србију. Стефан Лазаревић добија титулу Деспота од Византијског цара и наставља да развија Србију.
Ma da nije možda turska sila pobjegla pred Srbima da bojnog polja, a vazali ste im postali jer vam je bilo žao Turaka?

:mazipsa:
CAgyyXXU8AAZYSk.jpg
Eto kod tebe je skoro probilo skalu.

Ја сам ти горе написао историјске чињенице.

То што се оне теби не свиђају, то не мења суштину.
Zbog ugarske opasnosti ste postali vazali Turcima koji su vas maloprije satrali, podali pod sultana svoju princezu i od tada ratovali protiv Europe za Turke.
Nakratko se riješili Turaka kada su njih Mongoli satrali, ali ste zato odmah postali vazali Ugarima, ali koketirali i sa Turcima tkz. srpsko sjedenje na više qara.
Nije dobro po vas završili jer u takvom ljubavnom trokutu, četverokutu nekome to sve dopizdi i napravi picvajz.

Zbog ugarske opasnosti ste postali vazali Turcima koji su vas maloprije satrali, podali pod sultana svoju princezu i od tada ratovali protiv Europe za Turke.
Nakratko se riješili Turaka kada su njih Mongoli satrali, ali ste zato odmah postali vazali Ugarima, ali koketirali i sa Turcima tkz. srpsko sjedenje na više qara.
Nije dobro po vas završili jer u takvom ljubavnom trokutu, četverokutu nekome to sve dopizdi i napravi picvajz.

Принцеза није "продата". Одакле ти такво размишљање, не знам. Оливера је сво време задржала хришћанство, није прешла у ислам, а бракови између владарских лоза којима се потврђује савезништво су биле најнормалнија појава у средњем веку, и тога је било на буквално свим дворовима. Да ви Крвати имате дворове и династије, то бисте знали.

У 15. веку снага српске државе слаби, и Србија је морала да уђе у вазалне односе. За сво то време, Крвата нигде није било, али, ето, теби смета што је Србија постала вазална држава тако што ју је задесила судбина свих осталих балкансих земаља.

Back