Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

:lol: Reci mi jednu bitnu razliku u svakidašnjem životu jednog Dubrovčanina ili jednog Splićanina ili Hvaranina! To je isti i jedinstveni kulturni milje. Nije stvar samo u katolicizmu. S druge strane, kontinentalni Srbi su drugačiji. Nije tu bilo veza ni u religiji, ali ni u stili i načinu života, običajima, tradiciji, vjerovanjima, stavovima.... Ništa. Jedan Bračanin i Dubrovčanin su svoji i srodni, a Dubrovčanin i Nišliija nemaju ništa zajedničko.
Ne zanima me više dosadno je i smešno pisati na tu temu a što se mene tiče Dubrovčani su Hrvati. Srodnost je na istorijsko/kulturnoj osnovi.

? Zašto cronnin da bude "ustaša" u bilo kojoj priči

Зато што је спреман да отворено напише шта они мисле о Тесли.
Ево га њихов аутентични новчић, без извртања историје:

tesla coin.jpg

Jedan Bračanin i Dubrovčanin su svoji i srodni, a Dubrovčanin i Nišliija nemaju ništa zajedničko.
Nikada nijedan Srbin nije svojatao ni Dubrovnik, ni Dubrovčane, ni dubrovačku književnost, nepismeni stvore.
Ja sam pričao o pravim Dubrovčanima, ne o štrokavoj marvi koja se u 19. veku spustila iz nekih vukojebina,
praktično proterala starosedeoce i proglasila sebe za Dubrovčane.
I počela da izmišlja nepostojeću istoriju.
Vi bre do 19. veka niste ni imali nacionalnu svest, bili ste KuK konjušari i sobarice, to vam je bio krajnji domet.
Sad bar možete ponovo nesmetano da konjušarite kod starih gospodara.

Nikada nijedan Srbin nije svojatao ni Dubrovnik, ni Dubrovčane, ni dubrovačku književnost, nepismeni stvore.
Ja sam pričao o pravim Dubrovčanima, ne o štrokavoj marvi koja se u 19. veku spustila iz nekih vukojebina,
praktično proterala starosedeoce i proglasila sebe za Dubrovčane.
I počela da izmišlja nepostojeću istoriju.
Vi bre do 19. veka niste ni imali nacionalnu svest, bili ste KuK konjušari i sobarice, to vam je bio krajnji domet.
Sad bar možete ponovo nesmetano da konjušarite kod starih gospodara.
Netočno. SANU i Matica srpska svojataju dubrovačku književnost.

Pravi Dubrovčani su još mnogo prije 19. stoljeća smatrali Hrvate u dalmatinskim priobalnim gradovima svojim rodom. O tome svjedoče podaci iz dubrovačkog arhiva.

Pišeš gluposti. Hrvati su imali mnoštvo povjesničara, geografa, filozofa, jezikoslovaca, pravnika, liječnika i drugih obrazovanih ljudi koji su pisali o hrvatskoj povijesti, kulturi, tradicijama i jeziku, davno prije 19. stoljeća, u vrijeme dok na području današnje Srbije uopće nije postojalo obrazovanih Srba, o čemu piše Vuk S.Karadžić u 19. stoljeću. Čak su vam i svećenici bili mahom nepismeni, a druge intelektualne elite niste imali. Zato i jeste takvi danas.

Back