Hrvati raspravljaju: Da li je sramota slušati srpske narodnjake

Ovo je drugi problem, ja sam za diplomski se ubijo naci jasnu definiciju sta su narodnjaci, a sta turbo folk.

U b92 emisiji "sav taj folk" cak Miroslav Ilic spada u turbofolk.

Ocigledno to u Srbiji svako definise kako hoce.
Ne moze cista dvojka spadati u turbo folk,mada su i neki stariji pevaci snimili neke pesme u tom ritmu.Turbo folk je spoj narodne,pop i rok muzike,bar sto se tice ritma i muzike.O recima ne mogu da pricam.U Srbiji su prvi poceli Ivan Gavrilovic i Dragana Mirkovic.

Nemojte se ljutiti, ali ja smatram da su cajke za prosječno intelektualne ljude, onako malo tupaste, a to su većina ljudi nažalost.

Nevažno jel se radi o srpskim cajkama, hrvatskim turbo-prostitutkama (lidija bačić itd), bosanskim cajka itd... Zaista nevažno, to je "glazba" koju nikako pametna i visoko inteligentna osoba ne može VOLITI, doslovno ne može.

Ne radi se tu o ukusima nego o neukusu, evo primjerice ja ne volim House ili Techno, ali poštivam house, techno...Cajke ne poštivam, i to je moje pravo.

Ne kažem da nema iznimaka koji su stvarno inteligentni i vole tu "glazbu", ali to su iznimke koje potvrdjuju pravilo, a pravilo je: cajke su za prosječno i ispod prosječno umno i intelektualno (ne)sposobne individue.

Onako za... mesare, vodoinstalatere...i slično. Uz sve duzno poštovanje.
Ne bi rekao.
Jedna od najcool cura koje znam, duhovita, inteligentna, veliki zajebant, obrazovana, kada cuje Karleusu, penje se na stol.
To je jednostavno jace od nje.

:rotf:

A u pozadini tresti ovo:

Mene da netko zeli muciti tjerao bi me da slusam nju, Severinu i Plavi orkestar.
Ludilo mozga,Jelena Rozga....:mrgreen:
Rozga ima neke pesmice koje pustim u stanju totalne kontuzije duha usled koriscenja raznih vrsta opijata i alkohola.
Mada kao ``komad``nije losa lepo telo,lepa glava,lepo lice...
Vidim sada joj je pukla zadnja kombinacija se nekim kuvarom,mozda bi mogao nesto da pokusam.... :think:

Ово су хрватско-ромска го%на која ни ја не желим да чујем у Србији, али наравно да треба одвојити жито од кукоља.

Наравно да треба забранити и уништити турбо-фолк, али права и нормална народна музика је добра музика и њу треба заштитити.

Nemojte se ljutiti, ali ja smatram da su cajke za prosječno intelektualne ljude, onako malo tupaste, a to su većina ljudi nažalost.

Nevažno jel se radi o srpskim cajkama, hrvatskim turbo-prostitutkama (lidija bačić itd), bosanskim cajka itd... Zaista nevažno, to je "glazba" koju nikako pametna i visoko inteligentna osoba ne može VOLITI, doslovno ne može.

Ne radi se tu o ukusima nego o neukusu, evo primjerice ja ne volim House ili Techno, ali poštivam house, techno...Cajke ne poštivam, i to je moje pravo.

Ne kažem da nema iznimaka koji su stvarno inteligentni i vole tu "glazbu", ali to su iznimke koje potvrdjuju pravilo, a pravilo je: cajke su za prosječno i ispod prosječno umno i intelektualno (ne)sposobne individue.

Onako za... mesare, vodoinstalatere...i slično. Uz sve duzno poštovanje.
Жене чешће немају укуса за музику, нећу да генерализујем и да кажем све жене, али у женској популацији је много више њих које воле те лаке ноте, тај приземни неукус турбо фолка, ту плиткост у музичком аранжману и тексту. Где си видео да су жене неки музички продуценти, да било шта раде у музичком студију, да нешто компонују итд. Нема их, није их било ни у даљој прошлости, оне су само извођачи радова, част изузецима.
Е сад мушкарци да би дошли до жена, они морају да их прате, што не значи да добар део њих није такође тупав.
Али што да се лажемо, није то тупавост, људи су ретардирани дебили, зато и слушају то.

Е сад, не треба мешати турбо-фолк песму са турбо-фолк извођачем, јер тај извођач може снимити песму која је одлична, односно не спада у тај жанр или има мало додирних тачака.
Ovo je drugi problem, ja sam za diplomski se ubijo naci jasnu definiciju sta su narodnjaci, a sta turbo folk.

U b92 emisiji "sav taj folk" cak Miroslav Ilic spada u turbofolk.

Ocigledno to u Srbiji svako definise kako hoce.
У ширем смислу скоро све је турбо-фолк од Груа до Шемсе, али ипак у ужем, знамо да је то новокомпонована народна музика новијег датума. Пази и Тома је трендсетер што се тиче његове народне музике, дакле и он је нешто ново компоновао, мешао домаће народњаке са шансонама, грчком музиком итд, али он је имао стила, знао је да не скрене у ту смрдљиву септичку јаму турбо-фолка.

Back