gost 422686
Buduća legenda
- Poruka
- 27.626
Hrvati raspravljaju: Da li je sramota slušati srpske narodnjake
Na Reditu se među Hrvatima pokrenula rasprava o tome jesu li srpski narodnjaci "smeće" ili mogu sebi da dozvole da slušaju takvu muziku i post u kom raspravljaju o tome je postao viralan.
IZVOR: B92 SUBOTA, 4.09.2021. | 14:36 -> 12:30
"Neke cajke me i treznog rasplaču jer govore o nekim stvarima koje sam doživeo i prošao. Smatrate li vi cajke smećem i slušate li takve pesme?", napisao je Hrvat u objavi.
Jedna devojka napisala je da se ta muzika nikada nije slušala u njenoj kući dok je odrastala. Takođe, odbija je takozvano "zavijanje" u cajkama, a posebno preterano korištenje autotjuna u današnjim pesmama.
"Što se tiče tematike i reči, površno i uvek isto, ali tako je i s ostalim popularnim žanrovima pa ne mogu da zamerim. Uglavnom, ne mogu da uživam u toj muzici ako nisam naroljana toliko da ne mogu ni svog imena da se setim", zaključila je.
Jedan korisnik smatra da ne treba osuđivati ljude koji slušaju turbofolk, kako to obično biva, jer svako ima pravo na svoj izbor i neki teže kvalitetu u muzici, a neki samo zabavi.
"Sve je to jako detinjasto i infantilno, ne postoji dobra ili loša muzika jer ne postoje objektivni i univerzalni kriterijumi kojima bi se merilo šta je dobro, a šta loše u umetnosti", napisao je drugi.
Prema komentarima se može zaključiti da mnogi ne slušaju cajke u svoja četiri zida niti kada su sami, ali nemaju ništa protiv toga da izađu u klub gde se, između ostalog, puštaju i takve pesme - pogotovo ako je većina društva za to.
"Nije mi to muzika za slušanje tokom dana, ali mogu reći da je skoro svaki provod gde su se cajke puštale odlično prošao", poručio je jedan korisnik.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=09&dd=04&nav_id=1916986
Hrvati bi bili srećni ida su pod Talibanima samo da su što dalje od nas Srba.
Mada je ova devojka iz Hrvatske i u pravu. Tio je stvarno užasna muzika i nema veze sa narodnom muzikom. To je kafansko šatorska muzika.

Poslednja izmena od moderatora: