"Ер Србија" нови разлог за примедбе Загреба

KAKO ODGOVORITI NA OVU MERU HRVATSKE VLADE

• NACIONALIZACIJA DIJAMANTA,FRIKOMA,..+UKIDANJE POVLASTICA ZA HRVATSKE CIGARETE

• ISPITIVANJE POREKLA HRVATSKOG NOVCA U SRPSKOJ PRIVREDI+UKIDANJE POVLASTICA ZA H. CIGARE.

• SAMO UKIDANJE POVLASTICA ZA HRVATSKE CIGARETE

• BLOKIRATI UVOZ SVEGA STO DOLAZI IZ HRVATSKE

• NE RADITI NISTA

• UVESTI RECIPROCNE MERE ZA "CROATIA AIRLINES"

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Andjela

Elita
Poruka
23.874
"Ер Србија" нови разлог за примедбе Загреба

Хрватске ваздухопловне власти још нису издале дозволу "Ер Србији" за свакодневне летове на линији Загреб - Београд. Камен спотицања је то што би "Ер Србија" путнике из главног града Хрватске преко Београда могла да превози до 15 дестинација у Европској унији по повољнијим ценама него тамошња "Кроација ерлајнз".

Није познато да ли је реч о политичком или бизнис маркетингу, али "Ер Србија", према писању загребачког Јутарњег листа неће моћи да услужи транзитне путнике, нити да искористи све своје капацитете. Она је већ по снази и броју путника достигла словеначку "Адрију" и хрватску "Кроацију" заједно.

Али, хрватске ваздухопловне власти спречавају путнике из Загреба да купе карту за летове преко Србије до других одредишта. Летови Загреб-Београд нису предмет спора - оспорава се транзитни саобраћај преко Београда, кажу у нашем Директорату.

"Хрватска и Србија су пре уласка Хрватаске у ЕУ биле потписнице споразума о отвореном небу. Нема никаквих проблема око успостављања ваздушног саобраћаја са било којом тачком у Хрватској. Надамо се да ће у складу са својим стеченим правима и пословном политиком, 'Ер Србија' и даље остваривати оно што су и до сад", напомиње Мирјана Чизмаров, директорка Директората за цивилно ваздухопловство.

"Ер Србија" већ целу сезону лети преко Београда према Дубровнику, Сплиту и Пули. То за хрватску страну није кршење прописа, јер директно доноси корист њеном приморју и туризму, који је кључан за ту државу.

Међутим, проблем настаје у Загребу, однсосно пословодство "Кроација ерлајнса" није могло да прихвати чињеницу да са "Ер Србијом" у сваком авиону стижу и 132 седишта у њихово двориште и разграната мрежа летова према Европи и свету по више него конкурентним ценама.

"Директорат ће као установа пружити сву потребну помоћ 'Ер Србији' да она оствари сва своја могућа права према летењу у Хрватску", напомиње Мирјана Чизмаров.

Према писању загребачких медија, путници у Београду неће смети да чекају свој следећи лет у трансфер зони Аеродрома "Никола Тесла" јер, наводно, Србија није испунила одредбе Споразума о отвореном небу, чија је потписница.

Према томе, српска национална авиокомпанија не може путницима продавати карте за летове из неке чланице Европске уније преко Београда до неке треће дестинације која је такође у Унији, тврде у Загребу.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...+Србија"+нови+разлог+за+примедбе+Загреба.html

Da li je HR zabranila letove, bilo kojoj drugoj kompaniji, koja prevozi putnike po nizim cenama od hrvatskih?
Mozda i ne shvataju, da su malo i nebitno trziste...

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/453473/Hrvati-prizemljili-Er-Srbiju

Hrvati prizemljili Er Srbiju

Političke tenzije Beograda i Zagreba prelivaju se i na ekonomiju, a prva žrtva mogla bi da bude Er Srbija koja je naišla na rampu hrvatskih vlasti uoči otvaranja redovnih letova za Zagreb 12. decembra.

Hrvati prizemljili Er Srbiju

Naime, Er Srbija je u okviru regionalne strategije najavila obnavljanje letova Beograd-Zagreb s ciljem da iz hrvatske prestonice privuče i tranzitne putnike koji bi onda preko Beograda leteli za destinacije koje ne pokriva Kroacija erlajnz.

Ali, onda je iz Zagreba usledio hladni tuš i Hrvatska se pozvala na odredbe Sporazuma o otvorenom nebu kako bi uskratila mogućnost putnicima da kupuju karte za vezane letove iz Zagreba preko Beograda za treće zemlje. Er Srbija je verovala da će dobiti sve dozvole i počela je da se reklamira u Hrvatskoj sa širokom paletom destinacija, tačnije njih 13.

Hrvatsko Ministarstvo saobraćaja je donela odluku prema kojoj će Er Srbija moći da obavlja letove između Zagreba i gradova u Srbiji, ali putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje karte za letove preko Srbije za druga odredišta niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti da u transfer zoni čekaju svoj sledeći let. To znači da bi morali da se iskrcaju, preuzmu prtljag i ponovo čekiraju, što zapravo obesmišljava transfer.

Hrvatska tvrdi da Srbija nije ispunila odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala s EU kao pridružena stranka. Iz Er Srbije se ne oglašavaju, ali "Vesti" saznaju da direktor Dane Kondić vodi pregovore u Zagrebu.
Mislim da je ovo veoma razuman i razumljiv potez hrvatske vlade.
Znaju da ce "Er Srbija" vrlo brzo unistiti "Croatia Airlines".

Mislim da je ovo ODLICAN potez hrvatske vlade za srpsku ekonomiju jer to daje za pravo ovim nasim vucicima u
vladi da vec jednom nacionalizuju svu todoricevu imovinu u Srbiji.
Da vas podestim.
DIJAMANT, FRIKOM, IDEA marketi,RODA i MERKATOR, FOODLAND, BAKINA ...?,...

Mislim da je ovo ODLICAN potez hrvatske vlade jer daje za pravo ovim nasim vucicima u vladi da KONACNO cigarete iz Rovinja dobiju TRETMAN kakav zasluzuju u Srbiji s obzirom da je Hrvatska sada deo EU i neke stvari, tj povlastice ROVINJA vise ne vaze.

Mislim da je ovo odlican potez hrvatske vlade jer ako smo mogli da se resimo Miskovica kao negativnog faktora u srpskoj ekonomiji, po cemu je Todoric u smislu negativnosti bolji od Miskovica?.

NACIONALIZACIJA DIJAMANTA i FRIKOM-a pre svega.
UKIDANJE POVLASTICA ZA HRVATSKE CIGARETE.
To ce biti dovoljno za sada.

Poslednja izmena:
Nema potrebe za nacionalizacijom.
Dovoljna je revizija privatizacije sa pocetom djindjicevizma,
kao i realna i strucna kontrola isparvnosti proizvoda
koji se uvoze iz CRO i SLO u SRB. Tacka.!!!

Kako nema potrebe.
Pa DIJAMANT je firma koja je mogla da posluje dobro i bez Todorica. ili bilo kog drugog investitora.
Naveo sam Todorica zbog toga sto tema ima veze sa Hrvatskom.
Generalno sam protivu BILO KOG STRANOG INVESTITORA u Srbiji.
Kao sto bih dao za pravo strancima da srpske investicije u svojoj zemlji zatvore ili stopiraju ako se dokaze da investitorov novac nije cist ili radi protivu interesa zemlje u koju investira.

Одговор мора да буде језив! Тајчи је додуше већ престарела, али Северина је још увек у доброј форми. А од таквог филмића који ће да буде украден преко фаслификоване личне карте мислим да може поприлично да се напуни буџет Србијице.

Ko bi to smeo da uradi u danasnjoj Srbiji da proglasi tu i takvu Uredbu?
Ima li ga ili je na vidiku ?

Па ако се случајно догоди да неко од ових на власти има м0да --- јер добијају по носу сваког дана од усташоида, ево, погледај:

Zagreb otkazao Dačićevu posetu zbog Šešelja i Vukovara
J. K. - D. M. | 04. decembar 2014. 11:11 | Komentara: 16
Hrvatska počela diplomatski rat sa našom zemljom i pre puštanja Vojislava Šešelja iz Haga. Dačić: Očigledno je da je došlo do zastoja u odnosima Beograda i Zagreba, ali Srbija nije tome doprinela

Milanović i Dačić tokom posete hrvatskog premijera Beogradu

HRVATSKI zvaničnici otkazali su posetu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, planiranu za 12. novembar, a kako je „Novostima“ rečeno u Zagrebu, glavni razlog je što su se planirani susreti poklopili sa povratkom lidera radikala Vojislava Šešelja u Srbiju i godišnjicom pada Vukovara.

Ministar Dačić potvrdio je za naš list da su domaćini bili ti koji su tražili otkazivanje posete:

- Srbija ostaje predana dobrim odnosima i saradnji sa svima u regionu. Očigledno je da je došlo do zastoja u odnosima Beograda i Zagreba, ali Srbija ni na koji način nije tome doprinela. Naprotiv, smatramo da se samo razgovorom mogu rešiti otvorena pitanja koja postoje između nas. Spreman sam da posetim Zagreb i ovde ugostim hrvatske zvaničnike, a na njima je da odluče da li će se naš dijalog nastaviti - kaže Dačić za „Novosti“.
Prema našim informacijama, zasad se ne pregovara o novom terminu posete, a „zahlađenje“ na relaciji Beograd-Zagreb će potrajati, jer hrvatski državni vrh nije rad da ugosti srpske zvaničnike bar do kraja kampanje za predsedničke izbore u Hrvatskoj. Zbog toga je i neizvestan susret dvojice predsednika, Tomislava Nikolića i Ive Josipovića.
I zvanični Zagreb ocenjuje da su srpsko-hrvatski odnosi na najnižoj tački poslednjih godina i da se promena retorike donekle može očekivati početkom 2015. kada prođu predsednički izbori.

Ја не знам шта још треба да ураде овим нашим гуланферима да би се освестили???

Pravila za Air Srbiju su ista u Hrvatskoj i bilo kojoj drugoj članici EU. Problem Air Srbije nije Hrvatska, već činjenica da Srbija nije član EU. Način na koji je vijest prenesena je već mnogo puta viđena mitomanija koja nema veze sa istinom.

Putnici iz Berlina mogu da se transferuju,putnicu iz Rima mogu,Stokholma mogu,Amsterdama-mogu....dakle ili oni naprasno nisu više u EU ili ovi tvoji malo lage :lol:

1hwAQEb.jpg

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/453473/Hrvati-prizemljili-Er-Srbiju

Mislim da je ovo veoma razuman i razumljiv potez hrvatske vlade.
Znaju da ce "Er Srbija" vrlo brzo unistiti "Croatia Airlines".

Mislim da je ovo ODLICAN potez hrvatske vlade za srpsku ekonomiju jer to daje za pravo ovim nasim vucicima u
vladi da vec jednom nacionalizuju svu todoricevu imovinu u Srbiji.
Da vas podestim.
DIJAMANT, FRIKOM, IDEA marketi,RODA i MERKATOR, FOODLAND, BAKINA ...?,...

Mislim da je ovo ODLICAN potez hrvatske vlade jer daje za pravo ovim nasim vucicima u vladi da KONACNO cigarete iz Rovinja dobiju TRETMAN kakav zasluzuju u Srbiji s obzirom da je Hrvatska sada deo EU i neke stvari, tj povlastice ROVINJA vise ne vaze.

Mislim da je ovo odlican potez hrvatske vlade jer ako smo mogli da se resimo Miskovica kao negativnog faktora u srpskoj ekonomiji, po cemu je Todoric u smislu negativnosti bolji od Miskovica?.

NACIONALIZACIJA DIJAMANTA i FRIKOM-a pre svega.
UKIDANJE POVLASTICA ZA HRVATSKE CIGARETE.
To ce biti dovoljno za sada.

Zemlja koja želi da privuče....ma moli da privuče strani kapital ne sme ni da pomišlja na reč nacionalizacija. To je svojstveno sistemu koji je odavno i zauvek napustio ove prostore. Kada bi se to desilo ovde više niko ne bi provirio da uloži kapital par decenija. Postoji hiljadu elegantnih načina da nekom pokažeš da nije dobrodošao i da mu otežaš život toliko da ovde dobit više nema ne ugrožavajući pri tom svoje interese. Hrvati to rade nama,samo treba prepisati. Formalno sve može u praksi ništa.

Zemlja koja želi da privuče....ma moli da privuče strani kapital ne sme ni da pomišlja na reč nacionalizacija. To je svojstveno sistemu koji je odavno i zauvek napustio ove prostore. Kada bi se to desilo ovde više niko ne bi provirio da uloži kapital par decenija. Postoji hiljadu elegantnih načina da nekom pokažeš da nije dobrodošao i da mu otežaš život toliko da ovde dobit više nema ne ugrožavajući pri tom svoje interese. Hrvati to rade nama,samo treba prepisati. Formalno sve može u praksi ništa.

ovi tvoji još žive u 20 stoljeću, sve bi na silu.
n00bz

Kako nema potrebe.
Pa DIJAMANT je firma koja je mogla da posluje dobro i bez Todorica. ili bilo kog drugog investitora.
Naveo sam Todorica zbog toga sto tema ima veze sa Hrvatskom.
Generalno sam protivu BILO KOG STRANOG INVESTITORA u Srbiji.
Kao sto bih dao za pravo strancima da srpske investicije u svojoj zemlji zatvore ili stopiraju ako se dokaze da investitorov novac nije cist ili radi protivu interesa zemlje u koju investira.

Kolega, a ko je BG-ske idiote shmirglao po ushima da
prodaju taj yebeni DIJAMANT,SUNCE,CRVENKU i
ostale pichkovce????
Prodali sui h kreteni koji nemaju pojma o gospodarenju
i onda se bune da ih neko drugi prca.
Pa naravno da ga prca i da ce ga prcati dok god bude mogao.
Stat u ima cudno?Purgeri ne dozvoljavaju da JAT ili kako
se vec zove leti za ZGB i tacka.
Purgeri znaju da u BG imaju posla sa fah_idiotima koje
mogu zayebavati do mile volje.
Tako je bilo i bice.

Pa nas problem su upravo strane investicije.
Mi smo siromasni zbog aktivnosti stranih investitora ovde.
Da nije bilo zelje za stranim investicijama, ne bi bilo ni bombardovanjam,ni rata mozda,imali bi smo i dalje jake srpske firme u drzavnom vlasistvu.
E, to drzavno vlasnistvo bi smo umesto u privtne ruke za 1 ili 1000 evra, podelili zaposlenima u vidu akcija koje ne mogu prodati.

Evio ovde ti sve pise...
https://www.facebook.com/groups/nepartijskaDDuSrbiji/files/

Hrvatska je veciti neprijatelj Srbije i srpskog naroda i oni to iz godine u godinu konstantno dokazuju

I mi tu nista ne mozemo

Kod nas su se na vlasti manje vise izmenjale skoro sve stranke osim radikala ali je hrvatsko neprijateljstvo prema Srbiji ostalo konstanta

Kao odgovor na ovo grubo krsenje pravila slobodnog trzista ja bih za pocetak zabranio uvoz i bilo kakvu prodaju hrvatskih cigareta u Srbiji

Ali Vucic i Dacic nemaju muda za ekonomski rat sa hrvatskom

Hrvati Srbiji lupaju samare a oni okrecu drugi obraz

Vucic prica "Mi smo vama veci prijatelji nego vi nama" :lol:

Kakva dileja

Hrvatska je veciti neprijatelj Srbije i srpskog naroda i oni to iz godine u godinu konstantno dokazuju

I mi tu nista ne mozemo

Kod nas su se na vlasti manje vise izmenjale skoro sve stranke osim radikala ali je hrvatsko neprijateljstvo prema Srbiji ostalo konstanta

Kao odgovor na ovo grubo krsenje pravila slobodnog trzista ja bih za pocetak zabranio uvoz i bilo kakvu prodaju hrvatskih cigareta u Srbiji

Ali Vucic i Dacic nemaju muda za ekonomski rat sa hrvatskom

Hrvati Srbiji lupaju samare a oni okrecu drugi obraz

Vucic prica "Mi smo vama veci prijatelji nego vi nama" :lol:

Kakva dileja

sve je to sve skupa pogrešno , mislim ta priča o neprijateljstvu i ostalom .......jedini parametar je NOVAC i samo NOVAC i kad se bude razumelo da je u svim pričama samo NOVAC glavni i osnovni motiv , sve će bit lakše za razumeti .
Ko ima NOVAC taj zaebava .....pa šta misliš da mi ekonomski dobro stojimo i da ne moramo da uzimamo kredite da bi nas zaebavali toliko .
Misliš li da to što nam nedaju da se ekonomski razvijamo ima političku pozadinu ili se politika koristi za EKONOMSKE ciljeve .

Jednog lepog dana kada Srbi budu razumeli snagu novca , biće mnogo bolje . Ameri svoju ekonomsku snagu brane ratovima .....kinezi su do svoje moći došli kroz jebeno malo plaćen i do bola robovlasnički sistem .....jel ti misliš da one mreže na fabričkim stanovima nemaju svoju cenu u ekonomskoj moći Kine .
Jednog lepog dana kada Srbi budu razumeli snagu novca neće raditi 2 jebena meseca samo zato da bi kupili ajfon ili neku sličnu glupost i onda se qrčili okolo sa novim telefonom .

Ko je kriv Srbima što imaju lopove na čelu države i koji su spremni da svoju rođenu mamu prodaju za još jedan dan na vlasti ......nisu nama najveći neprijatelji hrvati nego ona govna od političara koji su to dozvolili . Ne može todorović da uđe u moju kuću ako ga ja ne pustim i ne može mene todorović naterati da kupim njegovu robu ako neću .

Banke propadaju usled pljačke i lopovlika i onda su hrvati krivci , nisu i ne mogu biti ......krivi su po drugim osnovama ali ne po tome što brane svoj ekonomski položaj .

Zašto se misli da je neko neprijatelj samo ako brani svoje ekonomske interese ......zašto se ne uvede reciprocitet .......KADA GLUPI SRBI jednog lepog dana budu shvatili da plaćajući previsoke cene u prodavnicama u stvari SAMI PLAĆAJU REKET KOJI UVOZNIĆKI LOBI MORA DA PLATI POLITIČARIMA biće možda nešto bolje .....I ONDA ISPADA DA NAS TODOROVIĆ KRADE ......ne on je samo reket koji mora da plati uračunao u cenu proizvoda I MI U STVARI KRADEMO SAMI SEBE .....JEL MISLIŠ DA TO ONI NA VLASTI NE ZNAJU ?

PS ovde je u Rimu nedavno otkrivena grupa od 50 povezanih ljudi koja je imala za posao SKUPLJANJE REKETA I NJEGOVU DISTRIBUCIJU LJUDIMA NA VLASTI ......naivno bi bilo i pomisliti da toga nema kod nas ...... IMA U INDUSTRIJSKIM KOLIČINAMA

I NISU srbi BAŠ TOLIKO GLUPI KAO ŠTO JA NAIVAN MISLIM .....srbi su odavno shvatili da bez ulaženja U NEKU POLITIČKU STRANKU NEMA NAPRETKA I DA SE SAMO PREKO STRANAKA MOŽE FINO I KULTURNO KRASTI .

ko nas **** kada nam misnistar inostranih poslova kaže da možemo uzeti ustav pod ruku i šetati .....ko nas **** kad nam je ministar jedan idiot vulin ....ko nas **** kad precednik države ima kupljenu diplomu , ko nas **** kad kad misnistar policije ima kupljenu diplomu .......pa sa takvom državom može da nas **** ko hoće i kad hoće i što se realno i dešava .......i onda nama najveći neprijatelji hrvati .......gle ***** u slamnatom šešeru .

Back