- Poruka
- 25.180
Koliko je bilo nasih sunarodnika na suprotnim stranama u zadnjem ratu? Ko su bili najistaknutiji medju njima i kako su uticali na ishod rata??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znao sam nekoliko Hrvata koji su bili na našoj strani, to jest u vojsci Republike Srpske, ali svi do jednog su bili oženjeni Srpkinjama. Što se tiče muslimana, nemogu da se sjetim nijednog takvog slučaja. Pretpostavljam da su i Srbi koji su ostajali na hrvatskoj strani za vrijeme rata to činili da bi sačuvali svoje mješovite porodice i ja uopšte neosuđujem te ljude. Njihov porodični interes je bio iznad patriotskog i samo oni znaju koliko je težak bio njihov krst.
Unfortunantly I don't know any soldier that is declared as Serb, Croat, or Muslim, that has been fought on opposite side.![]()
Neznam za tu muslimansku jedinicu. Valjda je postojala, ali ja govorim o sarajevskom ratištu. Stvarno se nemogu sjetiti da je i jedan musliman bio u našoj vojsci na tom ratištu.
A to što pričate o Vukovaru, Zadru i Dubrovniku tiče se JNA. Ti muslinamski oficiri su bili vojnici JNA i normalno je da su i učestvovali u ratnim operacijama na početku rata. Kasnije su svi napustili vojsku, ali nisu to mogli učiniti odmah.
ako mislimo na istog,bio je neki tenksita zarobljen u vukovaru,mozda i tvoj
presao da se bori za hrvate,kasnije ostao bez noga,ozenio purgericu,zivi u zg
mmm,mislim da nije taj,za tog neznam,ovo je neki bas pancevac,bio posle cesto na htv,mozda cak i u serijalu heroji DR-a,nasli ga,i to bas mislim Fredova ekipa u vukovaru,pokrio se navodno zastavom,valjda mislio da ce odmah da ga koknu,ali ovima bilo smesno kad su videli coveka pokrivenog jugoslovenskom zastavom,i to sa sve zvezdom,i ono,ponude ga vodom,treba li ti lekova,hrane dza bu...sta ti ja sve znam
e sad,kad je on video,da su to sve ljudi,tu iz kraja,lokalci,ukapira da su ga palili sa pricama o ustasama sa crvenim ocima i nozevima u zubima ( kao i vas sa bradatim cetnicima) i krene da se bori sa njima,verujuci da su u pravu
navodno su ga se njegovi odrekli,a on sam se naselio i oformio porodicu negde na moru...severniji deo primorja
to sam nacuo,ali gomilu podataka upravo saznao od momaka na onom drugom forumu cije je ime vise zabranjeno pominjati
mozda mozes naci sto sta
to za tenkistu neznam.....nas se retko i moglo zarobiti,al ne zato sto smo mnogo hrabri,nego zato sto kad pogode necim u onu konzervu,nema teoretske sanse da se izvuces......
reci mi....marko babic....jel srbin ili hrvat?
radilo se o tenkisti koji je pobjegao iz tenka i sakrio se u obliznjim kucama,vjerovatno u prigradskom naselju.imao skorpion,zarobljen.odlucio da se bori za hv,kad je vidio kakvo je stanje.kasnije invalid.....spominjan je u nekim emisijama,ne znam odakle je iz srbije.
marko babic hmmm nebi znao o komu pricas,moze pomoc?
jesi gledao emisiju o braniteljima vukovara,bila je bas skoro na htv,tip koji je organizovao celu seriju,tj,serijal je marko babic,inace branitelj iz vukovara,zapovjednik dali zutih mrava ili pustinjskih stakora neznam tacno,akli ime je ono...ja sam u ceti imao dva marka babica
nekazem da je srpsko,ali jeste bilo morbidno cuti tako nesto,tj saznati....jedan marko babic pucao na drugog...![]()
Drazen Erdemovic ( hrvat) bio je Vojsci Republike Srpske,a u Hagu je priznao da je poubijao hiljade i hiljade muslimana u Srebrenici.
Drazen Erdemovic od Oca Srbina iz Tuzle, i majke Hrvatice![]()
A on sam za sebe rekao da je Hrvat i katolik...?![]()