Hrvati i Pingvini,dva bratska naroda

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
JUTROŠNJE temperature i na Jadranu spustile su se ispod nule, a najhladnije je bilo na sjeveru. U Puli je tako zabilježeno -7 stupnjeva, u Pazinu čak -12, Krk i Rab bili su na oko -5 stupnjeva Celzijevih jutros.
istra_morezaledjeno_IstraMetHr_625.jpg

U Dalmaciji su temperature bile također oko -5 koliko je zabilježeno u Zadru, u Splitu samo stupanj toplije, u Makarskoj je bilo 0 stupnjeva, a u Dubrovniku plus 1.

U Istri se zamrznulo more

Tako niste temperature nisu već dugo zabilježene u Hrvatskoj, a ništa bolje neće biti niti tijekom vikenda, kada se uz niske temperature na Jadranu očekuje i snijeg. No krajem vikenda temperature će se podići na oko 5 stupnjeva iznad nule.

Istarski meteorolozi iz Istra Met-a tvrde kako će današnje jutro biti jedno od najhladnijih ove zime. "Slaba prizemna strujanja na cijelom području, hladnoća u višim slojevima atmosfere te vedrina stvorili su idealne uvjete za noćno ohlađivanje", pišu istarski meteorolozi. Zbog velike hladnoće, u Istri se jutros zamrznulo more.

U unutrašnjosti jako hladno i snijeg

Temperature u gorskoj Hrvatskoj noćas su se spustile i na -19 stupnjeva Celzijevih koliko je zabilježeno na Risnjaku, do -16 u Otočcu. U unutrašnjosti su se temperature kretale od -4 pa do -8.

Vrlo hladno ostat će u tijekom vikenda, pogotovo u nedjelju. Večeras bi prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda trebao pasti snijeg, i to čak oko 10-15 centimetara koji bi se zbog niskih temperatura trebao zadržati neko vrijeme.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...ijeg-i-hladno-u-cijeloj-hrvatskoj/528993.aspx

Hoće li Hrvati uspeti da okupiraju i asimiliraju Pingvine ili će biti obrnuto?
 

Back
Top