mene interesuje, a siguran sam i mnoge druge, da čujemo iskustva i savete po mogućstvu. Nisam probao ali ozbiljno razmišljam
Nema šta da se filozofira
Počinje se restrikcijom ( čišćenje organizma) najmanje 28 dana, ja sam bila skoro godinu dana.
Samo mi je voće nedostajalo jer sam manijak za voće. Citruse baš ne volim previše, termin mi odgovara zbog slava i praznika
Dan započinješ limunadom bez šećera, doručak pa kafa.
Doručak šta hoćeš i koliko možeš. Ja sam najčešće za doručak pržila slaninu i jaja. Hleb obavezno, hrono hleb sam mesila ili kupovala, kasnije sam prešla na tonus (tostiram ga uvek) i sada jedem isključivo Tonus.
Paziš šta kombinuješ.
Mlečno sa jajiima -ne
Volela sam i maslac sa ajvarom, čvarke, domaća pršuta, kulen....sve je dozvoljeno za doručak
Ručak supa (bez testenine) možeš bilo koje meso i koliko hoćeš uz salatu i neko povrće( tikvice, kupus, plavi patlidžan praziluk, prokelj, karfiol, brokoli, ) . Krompir, pirinač, pasulj nisu dozvoljeni.
Večera; tunjevina, neka riba, šampinjoni iloi belanca i salata, Salata ne sme biti crvena zbog GI ( samo za večeru, za ručak može svaka salata)
Razmak izmeđ u obrpka 4.5-5 h samo piti vodu ili čajeve
Mrzi me da kucam detaljnije preporuke, ovo je samo okvirno.
Šećeri - ne
Ugljeni hidrati - ne, osim za doručak.
Ne kombinovati ugljene hidrate i proteine
Razmak između obroka
Piti dosta tečnosti.
Kada prođe period restrikcije, može užina ( voće, slatkiš) ali isključivo popodne između ručka i večere.
To je to
Večera najmanje dva sata pre spavanja