Hrono hrana

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
Hrono ishrana, šta je to? Ko je probao kakva su iskustva?
Ono što ja znam jeste da je doručak obilatiji, proteini i ugljeni hidrati iz žitarica koji te posle služe celog dana... Međutim, to je sve što znam. Čudi me da nema tema...

И то, да не једеш слатко ујутро код мене не пали. Могу ујутро слатко колко оћеш, ал ме зато успављује предвече па на даље

Ja se cijeli zivot hranim tako, to je normalna ishrana. Jedina ispravna dijeta. Dorucak, rucak, vecera. Dorucak je najobilniji, rucak je solidan a vecera je sitna. Uobrociti se, dovesti se u red.

Ako hoces da smrsas za dorucak pojedes npr. 450gr, za rucak 350 a za veceru 200. Ako hoces da se udebljas za dorucak pojedes 700gr, rucak 500, vecera 300...shvatili ste poentu.

Fora je ako smrsas, ostaces mrsav duze vremena jer si zdravo smrsao, postepeno smanjio obroke i kilazu, bez stetnih posledica po tijelo, zdravlje...

Svakodnevno piti dosta tecnosti, pozeljno samo vode i to pola sata prije obroka a sat nakon obroka. Osim toga, na svakih sat vremena je mozda idealno. Odmah nakon ustajanja iz kreveta dvije case i polako...

Hrono ishrana, šta je to? Ko je probao kakva su iskustva?
Ono što ja znam jeste da je doručak obilatiji, proteini i ugljeni hidrati iz žitarica koji te posle služe celog dana... Međutim, to je sve što znam. Čudi me da nema tema...

Suština hrono ishrane je da imaš tri obroka dnevno i da se ne mešaju proteini i ugljeni hidrati. Sve je vrlo logično. Ako hoćeš mogu da t pošaljem skriptu.

Za par dana ponovo počinjem sa hrono ishranom.

Ako ima zainteresovanih da se pratimo u temi, rado ću podelti svoja ranija iskustva, pravila kojih se treba pridržavati.
Počela sam novembra 2017. Dve godine sam bila baš disciplinovana, prezadovoljna, odlično se osećala.
Ponovo bih počela početkom novembra
Ova poruka u smislu 'dajem reč' :malav:

Za par dana ponovo počinjem sa hrono ishranom.

Ako ima zainteresovanih da se pratimo u temi, rado ću podelti svoja ranija iskustva, pravila kojih se treba pridržavati.
Počela sam novembra 2017. Dve godine sam bila baš disciplinovana, prezadovoljna, odlično se osećala.
Ponovo bih počela početkom novembra
Ova poruka u smislu 'dajem reč' :malav:
mene interesuje, a siguran sam i mnoge druge, da čujemo iskustva i savete po mogućstvu. Nisam probao ali ozbiljno razmišljam

mene interesuje, a siguran sam i mnoge druge, da čujemo iskustva i savete po mogućstvu. Nisam probao ali ozbiljno razmišljam

Nema šta da se filozofira
Počinje se restrikcijom ( čišćenje organizma) najmanje 28 dana, ja sam bila skoro godinu dana.
Samo mi je voće nedostajalo jer sam manijak za voće. Citruse baš ne volim previše, termin mi odgovara zbog slava i praznika

Dan započinješ limunadom bez šećera, doručak pa kafa.
Doručak šta hoćeš i koliko možeš. Ja sam najčešće za doručak pržila slaninu i jaja. Hleb obavezno, hrono hleb sam mesila ili kupovala, kasnije sam prešla na tonus (tostiram ga uvek) i sada jedem isključivo Tonus.
Paziš šta kombinuješ.
Mlečno sa jajiima -ne
Volela sam i maslac sa ajvarom, čvarke, domaća pršuta, kulen....sve je dozvoljeno za doručak

Ručak supa (bez testenine) možeš bilo koje meso i koliko hoćeš uz salatu i neko povrće( tikvice, kupus, plavi patlidžan praziluk, prokelj, karfiol, brokoli, ) . Krompir, pirinač, pasulj nisu dozvoljeni.

Večera; tunjevina, neka riba, šampinjoni iloi belanca i salata, Salata ne sme biti crvena zbog GI ( samo za večeru, za ručak može svaka salata)
Razmak izmeđ u obrpka 4.5-5 h samo piti vodu ili čajeve

Mrzi me da kucam detaljnije preporuke, ovo je samo okvirno.

Šećeri - ne
Ugljeni hidrati - ne, osim za doručak.
Ne kombinovati ugljene hidrate i proteine
Razmak između obroka
Piti dosta tečnosti.

Kada prođe period restrikcije, može užina ( voće, slatkiš) ali isključivo popodne između ručka i večere.
To je to

Večera najmanje dva sata pre spavanja

mislim da bih mogao tako! Malo mi je frka za slatko da izbacim jer često grickam. Nemam striktno odredjeno vreme za obroke. Obzirom na sve, još sam i dobar, valjda imam dobre gene. Ajde postavljaj iskustva, da mi budeš motivacija.

Unapred zahvalan
Mi_Ko

mislim da bih mogao tako! Malo mi je frka za slatko da izbacim jer često grickam. Nemam striktno odredjeno vreme za obroke. Obzirom na sve, još sam i dobar, valjda imam dobre gene. Ajde postavljaj iskustva, da mi budeš motivacija.

Unapred zahvalan
Mi_Ko
Smejem se, usvojjo si ime koje sam ti dala :malav:

Mi_KO, nema grickanja, imaš doručak, ručak, večeru kafe i vodu ili čaj.
To je to.

Nikada se bolje, kvalitetnije i redovnije nisam hranila.
Ako počneš imaćeš prvih dana malo reakcije slične prehladi, organizmu nedostaje šećer, ali brzo se sve prevaziđe.

meni nije trebala nikakva motivacija, satisfakcija, ništa.
Uveče odlučlčila, malo se informisala i ujutru startovala.
Nikom nisam pričala, niti je ko primetio u sezoni slava da ne jedem slatko i ne pijem sokove.
Dok su se svi nešto čuvali mesa, ali pičili torte, ja sam bez kompleksa jela mesinu i salatu :malav:
Oni ne mogu da ustanu sa stolice, ja se odlično osećala.

Važi, ako nekom bude trebao savet, tu sam.

Razmišljala sam da spojim Hrono i autofagiju, ali otom - potom,

mene karbohidrati satiru, otimaju mi snagu a ja ih i dalje, kao poslednji zavisnik, ubacujem kroz slatkiše. Hleb, peciva , pice, pa i krompir sam odavno izbacio, odnosno umanjio tako da to nje problem. Sokovi su mu skoro uvek preslatki te ni to ne pijem. U poslednje vreme kuvam sebi zeleni i crni čaj (kombo) i pijem bez ičega, hladan preko celog dana. Čim ispijem lonac, kuvam drugi.

Mesište mi i inače odgovara po krvnoj grupi. Mogu, a ne moram, da ga jedem što je dobro da me ne vuče.

Nisam znao za crvenu salatu naveče. Dobra napomena!

Sve u svemu, imam dobre predispozicije za hrono. Pratim temu.

Sada pogledah u svesku, mala isparavka
Novembar 2016.

Da šargarepa sirova može, kuvana - ne
Naučićeš koje namernice imaju visok Glikemijski Index
Obožavam paradjz, ali sam za večeru jela salatu od krastavaca, zelenu salatu, ili kupus salatu.

Moja koleginica je bila na ovom režimu ishrane(ne znam koliko dugo), ali je skinula popriličan broj kilograma. Kao vid dijete, bez gladovanja!Mora se biti istrajan i strogo se pridržavati jelovnika i vremena za obroke.

Back