Hrckov sindrom

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Mora da sam bio u proslom, ili u jednom od prosli zivota hrcak. Ne mogu se tako lako oprostiti od stvari, iako ih godinama ne koristim ... tako kad primjetim da nesto nema, saznam kako je neko od mojih istu stvar bacio vec poodavno :sad2:

Imate li slicni stav, ( da, stav, a ne problem kako neki vole da kazu ) povodm stvari, ili jednostavno sto ne koristite "cesce" proslijedite na ovaj ili onaj nacin ?

skupljam ali npr mama je šampion, ona baš neguje skupljanje. mada daje stare stvari i to. ima stvari koje se ne koriste ali bolje o tome ćutati, mogao bi neko da traži. nekad razmišljam da se rešim toga ali nije mi lako : )

Mora da sam bio u proslom, ili u jednom od prosli zivota hrcak. Ne mogu se tako lako oprostiti od stvari, iako ih godinama ne koristim ... tako kad primjetim da nesto nema, saznam kako je neko od mojih istu stvar bacio vec poodavno :sad2:

Imate li slicni stav, ( da, stav, a ne problem kako neki vole da kazu ) povodm stvari, ili jednostavno sto ne koristite "cesce" proslijedite na ovaj ili onaj nacin ?

jao , bila sam hrchak :lol: dok mi nije pukao film i raskrstila sa mnogim stvarima..
neke prosledila, neke jednostavno bacila , i da znash , mnogo je lakshe ...kao neki teret da mi je spao s ledja.

jao , bila sam hrchak dok mi nije pukao film i raskrstila sa mnogim stvarima..
neke prosledila, neke jednostavno bacila , i da znash , mnogo je lakshe ...kao neki teret da mi je spao s ledja.
Tacno znam o cemu pricas, evo ja ovih dana sredjujem, spremam stan i bas sam iznenadjena kolicinom stvari koja se nakupila i koja samo skuplja prasinu, lepo sam uzela kutije i sve spakovala i stavila na terasu, sad cekamo lika koji ce po to doci i pokupiti, jos cu i neku kintu zaraditi.
Cudo jedno kako u jednom momentu mislis kako ti je nesto potrebno, ostavis tu stvar sa strane i verujes kako ce ti biti potrebno u nekom momentu, a taj momenat nikako da dodje a i kad dodje ne mozes da nadjes.
Dakle, resila sam da sve sto se ne koristi redovno, lepo popakujem i izbacim.

Tacno znam o cemu pricas, evo ja ovih dana sredjujem, spremam stan i bas sam iznenadjena kolicinom stvari koja se nakupila i koja samo skuplja prasinu, lepo sam uzela kutije i sve spakovala i stavila na terasu, sad cekamo lika koji ce po to doci i pokupiti, jos cu i neku kintu zaraditi.
Cudo jedno kako u jednom momentu mislis kako ti je nesto potrebno, ostavis tu stvar sa strane i verujes kako ce ti biti potrebno u nekom momentu, a taj momenat nikako da dodje a i kad dodje ne mozes da nadjes.
Dakle, resila sam da sve sto se ne koristi redovno, lepo popakujem i izbacim.

sestro slatka, meni se pauchina skupila na te "potrebne" a gotovo nikad korishtene stvari .
a tek kad je glava u pitanju? :lol:
tu je bilo posla preko glave ..

poenta - ne vezujem se vishe ni za materijalne ni za emotivne nepotrepshtine

Kad se samo setim koliko su mi posla oduzimale te sitnice kad god brisem prasinu.
Da ne govorim o oslobodjenom prostoru u ormanima.
i da zaista je veliko olaksanje kad izbacis sve te "potrebne" sitnice koje ce ti mozda biti potrebne jednog dana

Meni kao komadic duse da ode kad se rastajem sa necim sto vec dugo imam ...

baci i bice ti lakshe ..dushi ..
jedino shto nikad ne bih odstranila su knjige i ploche ( mada o plochama razmishljam )

- - - - - - - - - -

to ti dodje kao veliko spremanje dushe, a ne moze da ide dalje ako je zaglavila u prohujalim vremenima.

pa pazi gaudo :D ako tako krenesh , jednog dana moze da postane kontejner ,, e, onda krece prljav posao :lol:

emotivno vezivanje za materijalne stvari (koje ti znache) mi je poznato , ali i dalje tvrdim, rez reshava stvar...boli malo, kasnije prodje .
i mnogo je lakshe ..

Cudno je to kako se lako vezujemo za neku stvar i ta stvar za nas predstavlja nesto sentimentalno, secanje na neku osobu od koje smo dobile tu stvar, secanje na neki dogadjaj...
i onda jednog dana shvatis da ta stvar ustvari samo zauzima prostor a ne sluzi nicemu, osim da skuplja prasinu i kasnije kad te stvari vise nema shvatis da se i dalje secas i bez da pogledas tu neku stvar.

btw
sachuvala sam prababin tefter sa receptima za kolache, ne znam zashto bash to , ne volim slatko , ali posle njene smrti zelela sam da imam njen rukopis u staroj pozuteloj svesci ..
Imam i ja jednu babinu svecicu sa kolacima i dugo je bilo negde zaturena, tek kad sam napravila veliko spremanje uspela sam da je nadjem i pregledam recepte nadjem moj omiljeni recept,:) obradujem ukucane sa kolacom i sad samo se taj kolac trazi. Vec ga i napamet znam, ali ta svescica sa babinim rukopisom i njenim kolacima....hm, to prelistavanje pozutelih stranica.....

vrlo lako i rado prosledjujem ili bacam, ali ostali ukucani pruzaju otpor, tako da moramda se raspravljam sa njima :neutral:

- - - - - - - - - -

Meni kao komadic duse da ode kad se rastajem sa necim sto vec dugo imam ...
ja se osecam potpuno oslobodjeno kad uklonim visak stvari iz svog prostora

Imam jednu fioku gde ostavljam stare srafove, iskrivljene eksere, okamenje tube lepila, komade smirgl papira, poluprazne baterije, reazne zice, olovku slomljenog grafita, stare metalne novcice i td i td....

Jednog dana izbio kurslus u kuci i ja po mraku trazim u mojoj fioki izolir traku...

Znam da imam tamo jedno parce...

Kada sam otvorio fioku - u njoj nema nista!

Lepo sredjena, novina stavljena dole, moji kachi-vachi svi nestali!

Zena pobacala ko zna kada....I spremila fioku...

Odem i teatralno legnem u mraku, bez ba popravim kurchlus.

Obrati paznju i doobro prolazmisli da li imas mozda opsesivno-kompulsivni poremecaj licnosti u nekom blagom obliku ili nesto slicno tome sto imaju sakupljaci (bilo cega a i zivotinjica npr).
jao, bila je jedna emisija o tome, zena je cuvala na desetine macaka, izmet im je bio po celoj kuci, a kad su pomerali namestaj nalazili su i macije leseve ispod kreveta :sad2:

Back