- Poruka
- 69.823
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Uhh moj omiljeni kolac

U povratku iz Budimpešte navratili smo u jedno malo mesto Soltvadkert u kojoj se nalazi jedna poslastičarnica Szent Korona cukrászda koja je bila proglašena najboljom poslastičarnicom Mađarske u nekojoj/nekim godinama. Poznata je prvenstveno po svojim sladoledima koji su ako se dobro sećam osvojili nekih 80 nagrada. Imaju i svoju kafu, tj. mešavinu kafe koju nismo probali.Uhh moj omiljeni kolac![]()

Fantasticnu krempitu na sprat kako ih ja zovem, kao što je ova na slici ima i u restoranu na Petrovaradinskoj tvrdjavi.U povratku iz Budimpešte navratili smo u jedno malo mesto Soltvadkert u kojoj se nalazi jedna poslastičarnica Szent Korona cukrászda koja je bila proglašena najboljom poslastičarnicom Mađarske u nekojoj/nekim godinama. Poznata je prvenstveno po svojim sladoledima koji su ako se dobro sećam osvojili nekih 80 nagrada. Imaju i svoju kafu, tj. mešavinu kafe koju nismo probali.
Inače cene su više nego povoljne. Ta moja krepita je bila 400 ili 450 forinti dakle 120-150 dinara, Fortesova krepita sa makom je bila oko 600 forinti dakle oko 200 dinara a najskuplje parče nekih torta su oko 300 din. Svakome toplo preporučujem međutim oboje smo se složili da je za nas najbolji kremeš u Budimpešti u Džungel restoranu![]()