Hrana i piće

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMG_20220710_115632.jpg

Добро си то урадио, с мером! У дигиталној фотографији се таква врста обраде подразумева.
У аналогној колор фотографији си зависио од произвођача филма , јер се АГФА, КОДАК или ФУЏИ значајно разликују у колору.Сваки произвођач има свој карактеристичан "штих".

Добро си то урадио, с мером! У дигиталној фотографији се таква врста обраде подразумева.
У аналогној колор фотографији си зависио од произвођача филма , јер се АГФА, КОДАК или ФУЏИ значајно разликују у колору.Сваки произвођач има свој карактеристичан "штих".
Pa samo koliko da boje namestim da budu onakve kakve su u prirodi bile, jer kad sam napravio fotku bile su jako ispijene. Slikao sam u rano popodne, ali dnevna svetlost nije obasjala moj obrok kako treba pa su tonovi bili sivkasti, a pošto je hrana u pitanju, onda je automatski izgledalo manje primamljivo i ukusno.

Spadam u mlađe generacije pa se nisam puno bavio analognim fotoaparatima; imao sam pre 20 godina jednog "idiota" na kome sam se učio škljocanju. Mada, i takve fotografije si mogao da retuširaš, ali to je više bio posao profesionalaca, ili barem dovoljno posvećenih, da ne kažem zaluđenih ljubitelja fotografije.

Back