hpv

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

milla

Obećava
Poruka
76
pre 3 godine sam imala odnos sa deckom koji se lecio od kondiloma i koristili smo kondom. onda sam ja, za svaki slucaj, uradila HPV test i bio je negativan. nakon nekih godinu dana na redovnom ginekoloskom pregledu doktorka mi je rekla da imam kondilome.
sada sam vec godinu i po dana u stalnoj vezi i ne koristimo kondom. mom decku se pre nepunih godinu dana pojavilo crvenilo i blag svrab na polnom organu. pregledao ga je dermatovenerolog i rekao da nije nista polno prenosivo i da je verovatno reakcija na neki deterdzent ili sapun. u ovih godinu dana to se pojavilo jos dva puta. nakon 3 dana upotrebe neke masti to prodje.
moja pitanja su:
- kako je moguce da HPV test bude negativan a doktorka uoci kondilome?
- da li to sve ima veze sa ovim sto se pojavljuje mom decku?
 
Ja cu ti odgovoriti na drugo pitanje :
kondilomi su uglavnom bezbojne,bradavicaste izrasline koje ne svrbe i ne bole...ne prolaze ni na kakve masti ili preparate osim na Podofilin koga u nasoj zemlji ja mislim i nema.Tretiraju se drugacije...ovo ti sve pricam za kondilome kod muskaraca tako da mislim da njegove promene nemju veze sa kondilomima koje ti imas...ALI !!! postoji ogromna mogucnost da ih je dobio od tebe a da se jos uvek nisu ispoljili.
Evo primera : momak koje se leci kod mene od toga ( ne zna kako ih je dobio) dolazio je na EKT kondiloma 3 puta i uvek su mu se nakon 3-4 meseca navracali...ja sam mu savetovala da koristi kondom sa svojom devojkom ali on nakon EKT-a i misljenja da je izlecen izlgeda taj savet nije poslusao.Pre neki dan je ponovo dosao sa kondilomima koji su sada potpuno drugaciji od onih kakvi su bili ranije...Na pitanje kako mu je devojka: odgovorio je da su joj bas juce spaljivali kondilome !!!
Decku je sada nemoguce uraditi opet EKT vec mora da se radi cirkumcizija.
Ovo sam ispricala radi informacije koliko su kondilomi uporni i tjudljivi...
 
Bez mikrobioloske potvrde bilo kakve promene na polnim organima ne moze sa sigurnoscu tvrditi da li je nesto infektivno ili ne.
I HPV ima svoju inkubaciju koja mora da prodje da bi se mogao dokazati,a kondilomi i papilomi kao posledica stalnog pojacanog sekreta se cesto mesaju, vrlo je bitno na kom delu grlica, vagine, introitusa vagine su se pojavili...
O svemu tome je malte ne cela tema ginekologija.
Molim te da ti ne bi ponovo otvarala teme o kojima je pisano 1000 puta i ja isto tako ih zatvarala malo pregledaj temu GINEKOLOGIJA!!!!!!!
P.S. Kondom ne stiti od kondiloma, u pitanju je kontaktna infekcija.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top