Hosteli u Budimpesti

pele27

Primećen član
Poruka
959
Planiram sa suprugom da se, posle mora otisnemo do Budimpeste na par romanticnih dana.. E sad, zanima me smestaj u tom gradu. Najpovoljniji su hosteli, naravno. E sad, da li imate neki da mi preporucite ili da jednostavno gledam po netu i bukiram na blef? kako se uopste tamo ponasa? Recimo, upadnemo u 6okrevetnu sobu..kako izgleda spavati sa tolikim nepoznatim ljudima u sobi? Nista ne kontam :D
Sve smo varijante izvrteli sto se putovanja do Bud tice i voz ispadne stvarno najjeftiniji - povratna karta 26e!!! Fudeksov bus vozi za 41e povratna karta!!!

Planiram sa suprugom da se, posle mora otisnemo do Budimpeste na par romanticnih dana.. E sad, zanima me smestaj u tom gradu. Najpovoljniji su hosteli, naravno. E sad, da li imate neki da mi preporucite ili da jednostavno gledam po netu i bukiram na blef? kako se uopste tamo ponasa? Recimo, upadnemo u 6okrevetnu sobu..kako izgleda spavati sa tolikim nepoznatim ljudima u sobi? Nista ne kontam :D
Sve smo varijante izvrteli sto se putovanja do Bud tice i voz ispadne stvarno najjeftiniji - povratna karta 26e!!! Fudeksov bus vozi za 41e povratna karta!!!

Ја сам био у хостелу Асторија (лоциран је у стамбеној згради преко пута хотела Асторија). Сасвим пристојно место, од хостела и не треба очекивати хотел са пар звездица.Чиста постељина ,иако је у центру нема буке и може да се одспава, лоциран је на одличном месту... И добра је ствар у вези овог хостела, пошто видим да путујеш возом, што одмах код железничке станице седаш у метро и стижеш право до смештаја (и метро станица се зове Асторија).
Пошто идеш са супругом, нема разлога да се гурате по 6- креветним собама, узмете 2- креветну и будете сами (мада се дели купатило), а цена је неких 5-6 евра већа. А ако се решиш да ипак смањиш трошак, па будеш у већој соби, нема шта да се размишљаш, ако сте расположени - дружите се ,ако не - радите шта желите.У суштини свако гледа своја посла...

Ја сам био у хостелу Асторија (лоциран је у стамбеној згради преко пута хотела Асторија). Сасвим пристојно место, од хостела и не треба очекивати хотел са пар звездица.Чиста постељина ,иако је у центру нема буке и може да се одспава, лоциран је на одличном месту... И добра је ствар у вези овог хостела, пошто видим да путујеш возом, што одмах код железничке станице седаш у метро и стижеш право до смештаја (и метро станица се зове Асторија).
Пошто идеш са супругом, нема разлога да се гурате по 6- креветним собама, узмете 2- креветну и будете сами (мада се дели купатило), а цена је неких 5-6 евра већа. А ако се решиш да ипак смањиш трошак, па будеш у већој соби, нема шта да се размишљаш, ако сте расположени - дружите се ,ако не - радите шта желите.У суштини свако гледа своја посла...
Ja sam isto bio u ovom i sve pohvale , lokacija , cena , kvalitet ,sve je odlično . :ok:

http://www.hostelworld.com/

nisam bila u hostelima u budimpesti ali evo ti dobar sajt za sve hostele po raznim zemljama sveta
mozes i da stupis u kotakt sa njima da ih pitas sta zelis
planiramo i mi do budimpeste pa smo se raspitivali preko ovog sajta
vikendi su u vecini slucajeva skuplji od radnih dana, pa eto probaj da uglavis da zaobidjes vikend ako ti je frka za parice, inace ispod 10 e mogu da se nadju fini hosteli u centru
sto ranije rezervises to je jeftinije, jedna od caka ;)

evo ti odmah direktan link, sa nekim primerom datuma, ti gore obelezi koji ti odgovara
http://www.hostelworld.com/search?search_keywords=Budapest,+Hungary&country=Hungary&city=Budapest&

a ovaj astorija ako je to ovaj ovde onda je bogami dosta skup http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Astoria-City-Hostel/Budapest/10102

nama recimo nije bitno jeli delimo sobu ili ne, idemo tamo da bi videli grad a hostel sluzi da odspavas i da se istusiras, e sad ako je vama privatnost bas bitna i zelite skoro ko hotel onda bogami ima i da platite :lol:

Poslednja izmena:
Hvala, metlo :D Ma naravno da nam nije bitna privatnost vec jednostavno nisam navikao da u sobi spavam sa gomilom stranaca koji su ko zna kakvi, smrde, prde i td. Ali naravno, ziv covek se na sve navikne. Imamo drugare, tj muza i zenu koji su bili, recimo u hostelu Black sheep u Budimpesti i bili su u 6okrevetnoj sobi - SAMI!!!! Jednostavno, nije bilo gostiju. Mi smo se sracunali da, ako platimo smestaj 14e po osobi, za dve noci i voz prevoz iz Beograda, cena je oko - 88e sto je smesno, zar ne? Pre cu dati malo za smestaj jer, sto ti kazes, treba samo prespavati a da novac trosim na IKEU, rasprodaje i tako to...

Hvala, metlo :D Ma naravno da nam nije bitna privatnost vec jednostavno nisam navikao da u sobi spavam sa gomilom stranaca koji su ko zna kakvi, smrde, prde i td. Ali naravno, ziv covek se na sve navikne. Imamo drugare, tj muza i zenu koji su bili, recimo u hostelu Black sheep u Budimpesti i bili su u 6okrevetnoj sobi - SAMI!!!! Jednostavno, nije bilo gostiju. Mi smo se sracunali da, ako platimo smestaj 14e po osobi, za dve noci i voz prevoz iz Beograda, cena je oko - 88e sto je smesno, zar ne? Pre cu dati malo za smestaj jer, sto ti kazes, treba samo prespavati a da novac trosim na IKEU, rasprodaje i tako to...

pa da
pa pazi zavisi sve sta te interesuje
mi smo zaludjenici za kulturne znamenitosti, mi hocemo na nedelju dana da bi stigli da obidjemo to sto nas interesuje, a za to treba dosta para pa bi onda da ustedimo na smestaju, sto jeftiniji to bolji
tebe ako interesuje setnje i neki lajt varijate obilaska i soping onda si u boljoj poziciji od nas jer ti treba manje dana
imas preko argusa 3 dana oko 70e, malo obilaska i imas slobodnog vremena za soping...koliko mi se cini vama bi to mozda bilo fino http://www.argus.rs/strana.php?idA=92
vidim digli su i oni cene, bilo je 69e proletos, znaci definitivno je sve poskupelo zbog sezone, jesen je sezona za evropske gradove

Poslednja izmena:

pa, ako zelis romanticni vikend/par dana, onda ti hosteli nisu bas neki izbor :(
inace, ako ides u hostel, ne uzimaj te sobe za vise ljudi i bez kupatila, u vecini hostela imas razlicitu kategoriju soba, uzmi onu za jednog (ili dvoje, ako ste par) i obavezno sa zasebnim kupatilom, ili makar umivaonikom..mala je razlika u ceni, a nemerljiva u osecaju privatnosti
ja uvek bukiram preko booking.com sajta i nikada nisam imala problema, ma koju kategoriju hotela/hostela da sam bukirala..oni daju i dobar pregled cena, komentara, imaju ok ponude..nisam uspela da jeftinije prodjem na neki drugi nacin, cak ni preko turisticke agencije..jedino ti treba kartica, kojom ces garantovati rezervaciju, ili direktno platiti, ako zelis

Pa izgleda da i nece biti hostel u igri. Izgleda da sam nategao nesto para da odemo bar u hotel, kao ljudi. Da bar malkice uzivamo, a ne da se guzim sa ko zna kim i odakle.. Sada samo naci pristojan hotel i to je to..

Pa izgleda da i nece biti hostel u igri. Izgleda da sam nategao nesto para da odemo bar u hotel, kao ljudi. Da bar malkice uzivamo, a ne da se guzim sa ko zna kim i odakle.. Sada samo naci pristojan hotel i to je to..

pametno
mislim da za 30-40 evra po sobi(!) moze da nadjes pristojan hotel, sa sve doruckom
najlosiji hotel u Budimpesti u kom sam bila je Thomas (tri zvezdice), a najbolji Atrium i Art'otel (4 zvezdice), razlika je nemerljiva, iako je u pitanju samo jedna zvezdica, ali poenta je u tome da mi ni u Thomasu nista nije falilo
ionako ces najmanje vremena provoditi u sobi

Tesko se za taj novac moze naci soba...sto se hotela sa 3 zvezdice tice nisam nasao sobu za dvoje ispod 50e po sobi!!! Naravno, soba me najmanje interesuje jer u njoj samo prespavam. Vazno mi je da imam da se istusiram, a dorucak i nije toliko bitna stavka...

Tesko se za taj novac moze naci soba...sto se hotela sa 3 zvezdice tice nisam nasao sobu za dvoje ispod 50e po sobi!!! Naravno, soba me najmanje interesuje jer u njoj samo prespavam. Vazno mi je da imam da se istusiram, a dorucak i nije toliko bitna stavka...

http://www.booking.com/searchresult...;ssne=Budimpešta;radius=1;order=price_for_two

pretrazi booking.com, oni uvek imaju akcije, snizenja i last minute ponudu
evo, ja sam sad stavila za 20 avgust pretragu i cenu do 50 evra

pa ako hoces u hotel ona idi preko agencije, skuplje je ako ides u hotel na svoju ruku

uopste ne mora da znaci
na booking.com sajtu imas ove fore sa snizenjem cena i kad na taj nacin rezervises hotel, u trenutku kad mu je cena pala, nema sanse da ti agencija nadje TAJ hotel pod povoljnijom cenom
moze naci povoljniji hotel u istom rangu, ali ne taj, a da bude jeftiniji
proverila vise puta
sem toga, ovde imas odlican pregled lokacije i utiske gostiju, sto su informacije koje ces od agencije tesko dobiti

Hostel Vaci Guest House, usred Vaci Utca ( njihova Knez Mihajlova ), ako me sećanje ne izdaje bilo je 16-17€ po osobi pre godinu dana.Dvokrevetna soba naravno. I ja sam bio sa svojom gospođom, savršena lokacija za samo prespavati i obilaziti grad. Malo skuplje za hostel ali isplati se. Odvojeno muško i žensko kupatilo,ima i zajednička kuhinja,perfektno čisto,wi-fi dostupan u svakoj sobi + komp na recepciji ako zatreba...Teško da može bolje u tom rangu.

http://www.booking.com/hotel/hu/vac...57786509;sid=89d187f636dee76cb533166b179ebd9c

Edit: sad vidim da su poskupeli na 25€ za noć.

Poslednja izmena:
uopste ne mora da znaci
na booking.com sajtu imas ove fore sa snizenjem cena i kad na taj nacin rezervises hotel, u trenutku kad mu je cena pala, nema sanse da ti agencija nadje TAJ hotel pod povoljnijom cenom
moze naci povoljniji hotel u istom rangu, ali ne taj, a da bude jeftiniji
proverila vise puta
sem toga, ovde imas odlican pregled lokacije i utiske gostiju, sto su informacije koje ces od agencije tesko dobiti

pa dobro jedino da se lovi onda ok
al ja taj sajt ne volim, skupo je, sve sto sam gledala preko agencije je isto ili jeftinije ko na tom sajtu, e sad jedino sto ti kazes da ulovis momenat

Ljudi, evo krecemo veceras za Budapest. Da, karta povratna kosta 26e. Rezervisali smo u Black Sheep Hostelu, neki nasi prijatelji su bili tamo i odusevljeni su, a i hostel je na super mestu.
Plan je bio da se ide sutra uvece i u BUD se stize oko 5 ujutru medjutim nesto smo racunali i skontali da je najbolje da idemo veceras. I meni je tek sada palo na pamet - sta se desava sa madjarskom pogranicnom policijom ili s kim vec? Sta je sa onim uslovima ulaska u EU? Koliko para da nosimo, dokaz gde odsedamo i koliko? Ja naravno to nista nemam, nemam neku rezervaciju u rukama da bih dokazivao.. Aj ako neko ima iskustva neka pise dok jojs ima vremena do polaska da skupim sta treba.. Da li moram imati zdravstveno i da li ce mi ga neko traziti za 2-3 dana u Madjarskoj?

Ljudi, evo krecemo veceras za Budapest. Da, karta povratna kosta 26e. Rezervisali smo u Black Sheep Hostelu, neki nasi prijatelji su bili tamo i odusevljeni su, a i hostel je na super mestu.
Plan je bio da se ide sutra uvece i u BUD se stize oko 5 ujutru medjutim nesto smo racunali i skontali da je najbolje da idemo veceras. I meni je tek sada palo na pamet - sta se desava sa madjarskom pogranicnom policijom ili s kim vec? Sta je sa onim uslovima ulaska u EU? Koliko para da nosimo, dokaz gde odsedamo i koliko? Ja naravno to nista nemam, nemam neku rezervaciju u rukama da bih dokazivao.. Aj ako neko ima iskustva neka pise dok jojs ima vremena do polaska da skupim sta treba.. Da li moram imati zdravstveno i da li ce mi ga neko traziti za 2-3 dana u Madjarskoj?

nama nisu trazili nista, ni rezervaciju, ni zdravstveno...ne znam kako je sada..a, pare ti niko bre ne trazi ni na jednoj granici koliko nosis..

***, sada mi se isto hvata, u 18h ne radi ni jedna osiguravajuca kuca, tako da idemo bez osiguranja, sta raditi...Svi vicu da njima niko nista nije trazio ali zato svi podvlace i to NE ZNAM KAKO JE SADA...

Back