Horoskop se odnosi na suštinu ili ličnosti?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Kako vama astrolozima zvuči to da se horoskop odnosi na našu suštinu, a ne na ličnosti
koje smo izgradili?

Recimo, ako bi se horoskop odnosio na ličnosti, onda bi za vreme i mesto rođenja ličnosti
moralo biti uzeto ono vreme i mesto u kom je ličnost počela da se formira. To bi bilo potpuno
nemoguće za praćenje. Svi bismo trebali da imamo gomilu natala. Jedan za ličnost koja je
počela da se formira prvog dana škole, posla, ličnost za roditelje, ličnost za drugare iz kraja,
za baku i deku....

i tako.. :kafa:

Kako vama astrolozima zvuči to da se horoskop odnosi na našu suštinu, a ne na ličnosti
koje smo izgradili?

Recimo, ako bi se horoskop odnosio na ličnosti, onda bi za vreme i mesto rođenja ličnosti
moralo biti uzeto ono vreme i mesto u kom je ličnost počela da se formira. To bi bilo potpuno
nemoguće za praćenje. Svi bismo trebali da imamo gomilu natala. Jedan za ličnost koja je
počela da se formira prvog dana škole, posla, ličnost za roditelje, ličnost za drugare iz kraja,
za baku i deku....
Postoji nešto što se zove Planetarno doba
To jest veliki uticaj imaju planete po ''starosti''
Mesec je najmlađi i on vlada rođenjem
Zatim ide Merkur - detinjstvo
Pa Venera - pubertet
Sledi je Mars - puna snaga
Onda Jupiter - mudra zrelost
I na kraju Saturn - starost

A te ličnosti - pa sve je to ista ličnost ali se menja i razvija kao i svi ljudi sa vremenom, neko manje, neko više, ali svako je različit kao dete i kao starac

Poslednja izmena:
Postoji nešto što se zove Planetarno doba
To jest veliki uticaj imaju planete po ''starosti''
Mesec je najmlađi i on vlada rođenjem
Zatim ide Merkur - detinjstvo
Pa Venera - pubertet
Sledi je Mars - puna snaga
Onda Jupiter - mudra zrelost
I na kraju Saturn - starost

A te ličnosti - pa sve je to ista ličnost ali se menja i razvija kao i svi ljudi sa vremenom, neko manje, neko više, ali svako je različit kao dete i kao starac

Dobro. Možeš li barem tu istu ličnost da posmatraš u različitim ulogama. Kao što imaš glumca
koji može igrati razne uloge? Gde nestane ličnost glumca dok glumi neku drugu ličnost?

Preciznije svako je različit u svakom trenutku. Najlakše se promena primećuje u tako velikim
vremenskim intervalima. Ali šta se menja? Ličnosti ili suština? To je bitno. Ličnosti se mogu
menjati, iz uloge u ulogu, čtavog života, a da se suština pritom vrlo malo promeni.

Šta misliš o tome da nečijom suštinom možda još uvek vladaju Mesec ili tek Merkur,
iako je telo već doživelo starost? Ne da ne dostižu svi punu snagu, već su takvi izuzetno
retki. Da li su svi starci mudri?

- - - - - - - - - -

A čovek ima i ličnost i suštinu. I možemo se vrteti u krug tako što ću te sada pitati,
šta/ko od ta dva ima potencijal.

A možemo da pokušamo da uskladimo terminologiju i da se nekako razumemo.
Možda ti suštinu nazivaš dušom?

A čovek ima i ličnost i suštinu. I možemo se vrteti u krug tako što ću te sada pitati,
šta/ko od ta dva ima potencijal.

A možemo da pokušamo da uskladimo terminologiju i da se nekako razumemo.
Možda ti suštinu nazivaš dušom?

covek ima svoju prirodu I svoju predstavu o prirodi I sebi samom...covekov potencijal je maksimum koji covek po svojoj prirodi I za vreme svog zivota moze da ostvari..s jedne strane s druge covek o svojoj prirodi I sebi samom moze da izgradjuje predstave ama bas kakve mu volja

covek ima svoju prirodu I svoju predstavu o prirodi I sebi samom...covekov potencijal je maksimum koji covek po svojoj prirodi I za vreme svog zivota moze da ostvari..s jedne strane s druge covek o svojoj prirodi I sebi samom moze da izgradjuje predstave ama bas kakve mu volja

I uslovljen je tim predstavama.

Rekla bih da nam je priroda svima ista, kao i potencijal. Ono po čemu se razlikujemo,
a što mi je za ovu temu bitno je izgrađenost suštine. Pod pretpostavkom da se suština
razvijala manje ili vise u prošlim životima, možda nečijom suštinom vlada Mars već
u trenutku rođenja?

Poslednja izmena od moderatora:
I uslovljen je tim predstavama.

Rekla bih da nam je priroda svima ista, kao i potencijal. Ono po čemu se razlikujemo,
a što mi je za ovu temu bitno je izgrađenost suštine. Pod pretpostavkom da se suština
razvijala manje ili vise u prošlim životima, možda nečijom suštinom vlada Mars već
u trenutku rođenja?

Mislim da ni jedna planeta ne vlada suštinom
Ako posmatramo budistički - suština je nepromenljiva
Ali se ona retko manifestuje, i nije baš lako uočljiva
I mislim da su planete i aspekti samo manifestacije karme

Kasno sam video da postoji tema, te bih zamolio Agathu da prebaci ako nije frkica. Šaljem astralne pozdrave i kilo kajmaka

koje smo izgradili?

za baku i deku....

i tako.. :kafa:

Postojali bi određeni preseci kada se dogodi drastično menjanje ličnosti. Ličnost se oblikuje tokom celog života jer praktično se planete konstantno pomeraju kao što su to činile kroz milione godina u praistoriji. Ta vrsta evolutivnog toka je doprinela da se ljudska bića manifestuju baš na dat način, a da uprkos svemu ostaju veoma kompleksni. Upravo tu leži sva čar astrološke primene jer se planete uzimaju kao najbitniji faktor u određivanju potencijalne budućnosti koristeći (ne)sklad između planeta, odnosno toka.

Astrologija je fantastična jer ne posmatra isključivo ''Kriv je Saturn što mi je pukla koska, hajde da krivimoSaturn'', već daje uvid u situaciju kakva jeste iz koje se nemože pobeći ali se može donekle ublažiti.

Osobe sazrevaju na veoma kompleksan način jednostavnim tokom, ali sa primarnom osnovom raspoznavanja okoline, te razumevanja postojanja koje se uzima zdravo za gotovo skoro pa uvek. Sklad kognitivnih sposobnosti i razumevanja okruženja dozvoljavaju da se radoznalost poveća.

2yjrp5c.jpg

U astrologiji stvari se gledaju kakvim jesu, bez krivih slika, koristeći realno izuzetno unikatan način primene astrološkog znanja što celu stvar čini notorno teškom za nekoga ko površno posmatra sve do trenutka kada svoju sujetu brane nevericom jer im smeta pomen ''sudbina'', odnosno već imaju zacrtano u glavi o astrologiji i pre nego što počnu da je upoznaju.

Činjenica stoji da je svaka osoba posebna u astrologiji, te zbog toga kompleksnih varijacija će uvek biti, odnosno postojati. Pre ili kasnije te varijacije se mogu sagledati na izuzetno jednostavnom nivou, ali njihov razvoj godinama je ono što se posmatra.
To možemo zamisliti kao lampu koja je uperena u niz različitih ogledala na plafonu, postavljenih tako da se vrte oko čoveka, neka su manja, neka veća, neka su brža, neka sporija i koja takođe bacaju svoja svetla. Sve što se odbije o ogledala, nastavlja putanju ''nagore'' kroz dug niz godina, dobija posebnu nijansu svetla na kraju svog puta i pokaže se kao najjasnije svetlo u natalnoj karti. Za takvo svetlo znamo da je istina i da se ne može ništa učiniti kako bi se ta istina promenila, a i ne treba.

infinitymirroredroom-yayoi-kusama1-537x357.jpg

Upravo taj niz ogledala koji su postavljeni se može nazvati razvojem. Akcija koja se pokrene rano, odzvanja i počne da se širi.

ripples21.jpg

Ali ne širi se sam niti su ogledala isključivo od jedne osobe. Neka ogledala se DELE sa drugima i to je poenta interakcije. :ok: Mi se nikada nećemo spojiti sa osobom koja je na drugoj strani ogledala sa svojim svetlom, ali ćemo koristiti NIJANSU koja označava relativno prijateljstvo, drugarstvo i tome slično. Da li će to drugarstvo biti uspešno ili ne zavisi od toga da li će da neko drugo svetlo nadjača pređašnje uspostavljenu nijansu. Iako će uvek biti tu, negde u sećanju kako odzvanja, neće sijati tako ispoljeno kao ranije.

U astrologiji se ne gleda isključivo ličnost ili dela, već bukvalno sve. Ako hoću da pogledam da li koristiš čaj ili kafu ja ću to na kontu tvoje natalne karte pronaći u odnosu na vreme kada lično tvrdiš da je unos tečnosti (kafe ili čaja) bio prisutan. Ako lažeš, ja ću to takođe videti iz natalne karte. Na meni je da li ću da zaigram tu igru ili ne jer i ja sam jedan od korisnika ogledala, i ja bacam to svetlo, i ja sam kap kiše u bari života. Oni koji su mi bliski će sa mnom deliti talase, oni koji nisu će deliti baru i to je to. :mrgreen:

Naravno, to se sve moze posmatrati na nebrojano drugacije nacina, i ovo sto sam zeleo reci se moze sklopiti bolje, ali je princip slican tako da ostavljam na tome...

Ako bi postavili pitanje - da li je astrologija u mogućnosti bukvalno sve da kaže precizno, odgovor je ne jer tumačenje astrološko zavisi od astrologa.
Ako bi postavili pitanje - da li planete utiču na čoveka, odgovor je i da i ne s obzirom na to da uticaj definitivno postoji, rezultati ne greše, ali nisu odvojeni od osobe već čine integrisani deo osobe. Takoreći nije A + B već A1 + A2 koncept. Neće se dobiti AB već će i dalje ostati na A.

Dajem najveću astrološku prognozu ikad

HALF LIFE 3 CONFIRMED !

http://z0r.de/6148 :mrgreen:

Poslednja izmena:
Mislim da ni jedna planeta ne vlada suštinom
Ako posmatramo budistički - suština je nepromenljiva
Ali se ona retko manifestuje, i nije baš lako uočljiva
I mislim da su planete i aspekti samo manifestacije karme

hm hm... Bojim se da ćemo nas dve odvući temu u pogrešnom pravcu, zajedničkim snagama. :lol:

Sve pojavno je promenljivo i u tim okvirima se moramo zadržati da bi mogle da pričamo o
uslovljenom. U suprotnom ne bi imalo svrhe pričati ni o čemu, pa ni o astrologiji.

Po učenju:
Tri karakteristike svega pojavnog su prolaznost, patnja i nepostojanje trajne suštine.

Postojali bi određeni preseci kada se dogodi drastično menjanje ličnosti. Ličnost se oblikuje tokom celog života jer praktično se planete konstantno pomeraju kao što su to činile kroz milione godina u praistoriji. Ta vrsta evolutivnog toka je doprinela da se ljudska bića manifestuju baš na dat način, a da uprkos svemu ostaju veoma kompleksni. Upravo tu leži sva čar astrološke primene jer se planete uzimaju kao najbitniji faktor u određivanju potencijalne budućnosti koristeći (ne)sklad između planeta, odnosno toka.
Hvala na interesantnom odgovoru. Za sada bih se zadržala na ovom delu. Da se ne rasplinemo
van teme, a i da još jednom pojasnim na šta sam tačno mislila.

"Sudbina stvarno postoji, ali ne za svakoga. Većina ljudi su odvojeni od svoje sudbine i žive samo
pod uticajem Zakona Slučajnosti. Sudbina je rezultat planetarnih uticaja koji su u odgovarajućoj
vezi sa tipom čovjeka. Govorićemo o tome kasnije. U međuvremenu morate shvatiti jednu stvar.
Čovek može da ima sudbinu koja odgovara njegovom tipu ali u praksi, on je nikada nema. To je
usled toga što se sudbina čoveka odnosi samo na jedan njegov deo, tj. njegovu suštinu (istinsko Ja)."

Gurđijev

Meni ovo zvuči smisleno i objašnjava raskorak između potencijala i ono što je neko uspeo da
ostvari. Kolika je ''udaljenost'' od suštine, toliki je i taj raskorak. Složićete se da ne živimo svi
u skladu sa suštinom? U protivnom svi bismo se kretali uzlaznom putanjom, umesto što stalno
imamo uspone i padove.

Što se tiče drasičnog menjanja ličnosti. Na primer...
Neko ima jaku, ambicioznu ličnost. Punu samopouzdanja, odgovornu i posvećenu nekom materijalnom
cilju. Sve je podređeno ostvarenju tog cilja. A onda doživi slom, kao što je saobraćajna nesreća iz
koje se jedva živ izvuče, ili suočavanje sa dijagnozom koja predviđa skoru smrt. U tom šoku
potpuno može izgubiti tu ambicioznu ličnost i posvetiti se duhovnom razvoju, zar ne? (Ne mogu
sada da se setim koja je to planeta koju zovete učiteljem. Saturn možda?) Zapravo, šta će ta
osoba uraditi nakon šoka, potpuno je nebitno. Ima bezbroj mogućnosti i ne bih da o tome raspravljamo.
Zanima me da li je to nešto što se vidi kao drastično menjanje ličnosti?

Neko ima jaku, ambicioznu ličnost. Punu samopouzdanja, odgovornu i posvećenu nekom materijalnom
cilju. Sve je podređeno ostvarenju tog cilja. A onda doživi slom, kao što je saobraćajna nesreća iz
koje se jedva živ izvuče, ili suočavanje sa dijagnozom koja predviđa skoru smrt. U tom šoku
potpuno može izgubiti tu ambicioznu ličnost i posvetiti se duhovnom razvoju, zar ne? (Ne mogu
sada da se setim koja je to planeta koju zovete učiteljem. Saturn možda?) Zapravo, šta će ta
osoba uraditi nakon šoka, potpuno je nebitno. Ima bezbroj mogućnosti i ne bih da o tome raspravljamo.

Ličnost je stalno u procesu promena. Svaka naša identifikacija sa životom kreira promenu ličnosti.
Ono što se u ovom slučaju menja je aktivnost te ličnosti.
Ako ličnost uspemo da obogatimo znanjem iz života stvorićemo kvalitetniju hranu za rast naše suštine.
Što bogatija ličnost to su veće šanse da nam rast suštine bolje napreduje.
Ali da bi suština mogla da se razvija neophodno je upravo ličnost učiniti pasivnom.

Kako to uraditi?

Pošto se ličnost hrani vanjskim svetom, tj. životom, taj isti život je čini aktivnom.
Ukoliko radimo na sebi (samoposmatranje, meditacija), sam taj rad će aktivnost ličnosti dosta oslabiti jer više neće biti izložena uticaju života, nego uticaju rada. Rad će ličnost učiniti pasivnom i omogućiti suštini da se razvija.
Rad na sebi uključuje svesne delove našeg bića (pažnja, volja, kreativnost) kojima je potrebna velika energija, a tu energiju aktivna ličnost razbacuje na život. Kada je ličnost pasivna, svu energiju koju je do tada razbacivala na život, preuzeće svesni delovi i usmeriti je na razvoj suštine. Što duže smo svesni sebe to je ličnost pasivnija.

zbog cega povezujes tzv jaku licnost sa ambicijom? naglasena ambicija je uvek ispoljavanje neke personalne falinke..obicno nekog "kompleksa" kako se to popularno naziva

Sudbina stvarno postoji, ali ne za svakoga. Većina ljudi su odvojeni od svoje sudbine i žive samo
pod uticajem Zakona Slučajnosti.

Zakon slučajnosti u mom iskustvu ne postoji ni u astrologiji, samim tim ni u opipljivim i jasnim odnosima u faktorima ljudskog postojanja jer sve je uslovljeno akcijom i reakcijom, počev od najjednostavnije do najkompleksnije stvari.
Upravo to je miskoncepcija koju ljudi imaju o sudbini i tu se završavaju svi dalji problemi koji se potencijalno javljaju kroz efekat ogledala jer stvaraju iluziju o tome da je sudbina odvojena od ljudi umesto da je upravo deo njih koji je prošaran akcijama i reakcijama, kako njih samih tako i sredine u kojoj odrastaju, te i razmišljanja kojei maju. Verujte, to je jedna od najlakših stvari koje je potrebno razrešiti ljudima koji imaju problem sa ''sudbinom' 'jer postoji puno medijuma sa izlizanim ramovima gde slika nije baš najjasnija.

Vazdušni i Vatreni znakovi generalno imaju velikog problema sa prihvatanjem sudbine jer automatski vide kao atak na njihovu individualnost i dobar deo sopstvene ličnosti koja vapi za slobodom. Ne kažem da ni ostali pripadnici nisu skloni odbijanju sudbine kao suštine, već jednostavno nisu opterećeni sopstvenom slobodom do te mere kao što su Vazdušni i Vatreni. Kod Vodenih i Zemljanih stoji ''pomiriti se sa sudbinom'', iako je to u većini slučajeva lenjost i strah da se nešto suoči sa problemom koji postoji iz ovog ili onog razloga.

Sve zavisi od toga u šta neko želi da veruje. Siguran sam da postoje astrolozi koji imaju svoje viđenje sudbine, no istina leži u tome da je sudbina nedostižna ljudima i stvaraju se pojmovi ''promeniti sudbinu''. Ako su svi aspekti odigrali važne uloge u natalnom horoskopu osoba naglo umire čim se ostvari osma kuća u kombinaciji sa ostalim, odnosno se ispune faktori koji naglašavaju smrt, to će se dogoditi hteo neko ili ne, apsolutno je nebitno lično mišljenje jer ono ne utiče na generalnu sliku.

Za nečiju smrt možemo reći ''kriva je kočnica'',ali saastrološke strane ćemo videti realniju sliku kao i šta je sve dovelo do gubljenja kontrole nad vozilom, te i samu natalnu kartu osobe koja je poginula u saobraćajnoj nesreći. Među prvim signifikatorima imamo uvek Mars, ali nije na odmet i retrogradan Merkur, odnosno Uran. Onda pogledamo gde, koja je to lokacija, vreme dešavanja i sagledamo sve metafore koje su igrale značajnu ulogu u dešavanju ili dešavanjima.

Sudbina je, na kraju krajeva, ljudski koncept prihvatanja iluzije o izboru. Na kraju uvek će se izabrati isključivo JEDAN PUT koji možeda ide u krug, ali je i dalje isključivo jedan tok koji se mora preći. Kilometraža koja se pređe ostaje zapamćena do daljnjeg pa makar se jedan put ponavljao iznova i iznova.

Sudbina se može sagledati tek na kraju puta. Često se u astrologiji kaže da je Saturn vezan za sudbinu,ali to je zbog toga što stvari kojima on vlada traju dugo i škrto, te se ljudima ''ne može da napreduju'' adekvatno dok ne prođu proces Saturnove škrtosti. A to može da potraje poprilično dugo doksvi faktori ne odigraju svoju ulogu.
Imamo i živote koji se preranozavrše pa se kaže za njih da ''su završili svoju misiju'', iako je astrološka istina nešto drugačija te možemo da sagledamo Dvanaestu kuću i pozicije planeta koje su postavljenje na kontu iste.

Postoji i verovanje da dobri ljudi rano umiru, a zli dugo ostaju živi, što opet možemo da pripišemo Saturnu kao integrisanom delu osobe u odnosu na Saturn kao donosioca nesreće osobi sporednim uticajem. Ako osoba pogine mlada Saturn nije ni mogao da se zaista aktivira i onda znamo da je to uticaj drugih stvari.

Jednostavno, da ne dužim, sve ima svoju ulogu koja pogađa gde treba pre ili kasnije. U astrologiji ne postoji dobro ili loše već samo kako jeste. Najbolji dokaz da su ljudi izuzetno različiti i savršena podloga za odbijanje svake generalizacije iako možemo reći da se određene osobine viševezuju za jedan znak no za drugi, što stoji kao veoma jasna podela.

Što se mene tiče ja sam apsolutno fatalista i smatram da je svaka akcija ili reakcija prouzrokovana direktno ili indirektno na kontu unutrašljeg ili spoljašnjeg uticaja koji se, svakako, može sagledati u astrologiji u detalje. Kako sebe uskladiti prema tome je kompletno druga priča, te zbog toga mogu doći kao apsolutno ravnodušan čovek drugima koji žele empatiju za svoj boljke i razumevanje, slično kao ljudima koji odu kod lekara te očekuju da se lekar 100% posveti isključivo njima.

Zakon slučajnosti u mom iskustvu ne postoji ni u astrologiji, samim tim ni u opipljivim i jasnim odnosima u faktorima ljudskog postojanja jer sve je uslovljeno akcijom i reakcijom, počev od najjednostavnije do najkompleksnije stvari.
Upravo to je miskoncepcija koju ljudi imaju o sudbini i tu se završavaju svi dalji problemi koji se potencijalno javljaju kroz efekat ogledala jer stvaraju iluziju o tome da je sudbina odvojena od ljudi umesto da je upravo deo njih koji je prošaran akcijama i reakcijama, kako njih samih tako i sredine u kojoj odrastaju, te i razmišljanja kojei maju. Verujte, to je jedna od najlakših stvari koje je potrebno razrešiti ljudima koji imaju problem sa ''sudbinom' 'jer postoji puno medijuma sa izlizanim ramovima gde slika nije baš najjasnija.

U onom citatu reč ''sudbina'' nisam razumela na taj način. Mislim da se pre radi o
potencijalu. Kada se kaže da neko nije ostvario svoju sudbinu, to se odnsi na potencijal
koji ima da nešto dostigne, a ne na svakodnevna dešavanja koja ne razumemo pa ih
nazivamo sudbinom.

Inače, ispred akcije stoji namera, koju je teže osvestiti od akcije i reakcije.

“Dokle god ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti ćeš to nazivati sudbinom.” Karl Gustav Jung

U onom citatu reč ''sudbina'' nisam razumela na taj način. Mislim da se pre radi o
potencijalu. Kada se kaže da neko nije ostvario svoju sudbinu, to se odnsi na potencijal
koji ima da nešto dostigne, a ne na svakodnevna dešavanja koja ne razumemo pa ih
nazivamo sudbinom.

Inače, ispred akcije stoji namera, koju je teže osvestiti od akcije i reakcije.

“Dokle god ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti ćeš to nazivati sudbinom.” Karl Gustav Jung

Ne mogu da se nikako usaglasim s tim da je sudbina jednaka potencijalu jer ih definišem kao dva različita pojma. Svesnost života i vremena koje se provodi ljudi su dobrim delom nesvesni jer se ne mogu usloviti niti imati visok benefit od konstantne svesnosti o prolaznosti vremena. I ne treba da se ''juri'' u životu jer astrološki to dovodi do bržeg ispunjenja aspekata, te većeg, astrološki gledano, potencijala da se život okonča.

Namera je takođe jedan vid iliti segment akcije i reakcije :lol: ne postoji varijacija ili činioc u postojanju kakvim ga znamo, a da nije uslovljen akcijom i reakcijom. Zaista ne možemo reći da su akcije isključivo fizičkog tipa. Vi govorite o ''preuzeti akciju'' u kontekstu ostvarivanja cilja u životu, te da će samosvesnost pomoći samovoljnosti u ostvarivanju veze između tendencija i potencijala. Ja bih najradije to oslovio odlučnošću, a nikako sudbinom. Svakako je da će ta odlučnost spadati u segment sudbine ''na kraju puta'', ali to je upravo ono što sam već napisao i citiraću:

stvaraju iluziju o tome da je sudbina odvojena od ljudi umesto da je upravo deo njih koji je prošaran akcijama i reakcijama, kako njih samih tako i sredine u kojoj odrastaju, te i razmišljanja koje imaju

Da li će osoba odlučiti, birati, prihvatiti ili zacrtati sebi da želi više svesnosti sve u kontekstu ostvarivanja cilja se takođe može sagledati astrološki, naravno. Odlučnost osobe svakako igra najbitniju ulogu pri određivanju toga koje planetarne ''energije'' nadjačavaju ukoliko u natalnoj karti postoje neke nedoumice. Mars je jedna tipična planeta koja uslovljava odlučnost u preuzimanju akcije, dok joj je kontrast Vaga (Venera) koja nikada ne može odjednom da odluči, a da se oseća dobro. Iz tog razloga se Vaga i Ovan nadopunjuju. S tim što Mars ne razmišlja o tome da li je samosvestan ili ne, Mars tera čoveka da ide napred bez obzira na sve i čini nepromišljene postupke sve dok ne nagrabusi zbog opozicije ili kvadrata.

To je deo ličnosti, leži u psihologiji sa svojim definicijama. Ja pišem o akciji i reakciji koja natera ljude da imaju namere i požele da sebi zacrtaju cilj, a te iste segmente ljudske ličnosti mogu sagledati kroz natalnu kartu govoreći o pozicijama planeta. Za evidenciju ovog tipa morali bi da počnemo o osnovnim astrološkim podelama, i do toga mi apsolutno nije trenutno. Upravo tu možemo reći ''Zbog te i te pozicije dobija odlučnost da ostvari cilj koji je privlači zbog te i te pozicije jer se nešto tamo deseto postavilo tako da preko onog trećeg dođe drugi koji će da uradi prvu stvar'' :mrgreen: i to je jednostavan primer.

Nesvesno vođenje kroz život je takođe moguće i veoma je definisano Neptunom, ali to donosi svoje beneficije na planu muzike, umetnosti generalno gledano i svetu mašte gde se beži od realnosti.

ou.. Svet mašte je neki poseban univerzum gde ne važi zakon akcije i reakcije? :lol:

Nameru možeš posmatrati kao sastavni deo akcije, ali za konstruktivnu, unapređujuću delatnost,
i uopšte za mogućnost promene, neophodno je uočiti njeno postojanje. Koliku god težinu i pritisak
vršila energija reakcija iz prošlosti, namera je momenat u kojoj se može promeniti tok. Tako da
mi nije baš sasvim jasno o kakvoj svesnosti o protoku vremena govoriš, niti se tu radi o bilo
kakvoj jurnjavi, već naprotiv.

ou.. Svet mašte je neki poseban univerzum gde ne važi zakon akcije i reakcije? :lol:

Zaista ne znam kako na ovo da odgovorim jer je potpuno nelogično u kontekstu onoga što sam pisao.

Možda bi trebalo da se potrudite da razumete napisano pre donošenja apsolutno nelogičnih zaključaka.

Ukoliko do sada niste shvatili šta i o čemu sam pisao u kontekstu sudbine ja zaista ne znam šta mogu još dodati na kotnu toga, osim da se ograničim i da se nadam da ste shvatili poentu, te da ne mešate odlučnost i sudbinu u domen jedne te iste apstrakcije koja nije primenljiva ni povodom onoga što želite reći, a ni u kontekstu astrologije, te ispada da se piše u prazno. :bye:

• Podržavam
Reactions: Tol

Back