Kasno sam video da postoji tema, te bih zamolio Agathu da prebaci ako nije frkica. Šaljem astralne pozdrave i kilo kajmaka
Kako vama astrolozima zvuči to da se horoskop odnosi na našu suštinu, a ne na ličnosti
koje smo izgradili?
Recimo, ako bi se horoskop odnosio na ličnosti, onda bi za vreme i mesto rođenja ličnosti
moralo biti uzeto ono vreme i mesto u kom je ličnost počela da se formira. To bi bilo potpuno
nemoguće za praćenje. Svi bismo trebali da imamo gomilu natala. Jedan za ličnost koja je
počela da se formira prvog dana škole, posla, ličnost za roditelje, ličnost za drugare iz kraja,
za baku i deku....
i tako..
Postojali bi određeni preseci kada se dogodi drastično menjanje ličnosti. Ličnost se oblikuje tokom celog života jer praktično se planete konstantno pomeraju kao što su to činile kroz milione godina u praistoriji. Ta vrsta evolutivnog toka je doprinela da se ljudska bića manifestuju baš na dat način, a da uprkos svemu ostaju veoma kompleksni. Upravo tu leži sva čar astrološke primene jer se planete uzimaju kao najbitniji faktor u određivanju potencijalne budućnosti koristeći (ne)sklad između planeta, odnosno toka.
Astrologija je fantastična jer ne posmatra isključivo ''Kriv je Saturn što mi je pukla koska, hajde da krivimoSaturn'', već daje uvid u situaciju kakva jeste iz koje se nemože pobeći ali se može donekle ublažiti.
Osobe sazrevaju na veoma kompleksan način jednostavnim tokom, ali sa primarnom osnovom raspoznavanja okoline, te razumevanja postojanja koje se uzima zdravo za gotovo skoro pa uvek. Sklad kognitivnih sposobnosti i razumevanja okruženja dozvoljavaju da se radoznalost poveća.
U astrologiji stvari se gledaju kakvim jesu, bez krivih slika, koristeći realno izuzetno unikatan način primene astrološkog znanja što celu stvar čini notorno teškom za nekoga ko površno posmatra sve do trenutka kada svoju sujetu brane nevericom jer im smeta pomen ''sudbina'', odnosno već imaju zacrtano u glavi o astrologiji i pre nego što počnu da je upoznaju.
Činjenica stoji da je svaka osoba posebna u astrologiji, te zbog toga kompleksnih varijacija će uvek biti, odnosno postojati. Pre ili kasnije te varijacije se mogu sagledati na izuzetno jednostavnom nivou, ali njihov razvoj godinama je ono što se posmatra.
To možemo zamisliti kao lampu koja je uperena u niz različitih ogledala na plafonu, postavljenih tako da se vrte oko čoveka, neka su manja, neka veća, neka su brža, neka sporija i koja takođe bacaju svoja svetla. Sve što se odbije o ogledala, nastavlja putanju ''nagore'' kroz dug niz godina, dobija posebnu nijansu svetla na kraju svog puta i pokaže se kao najjasnije svetlo u natalnoj karti. Za takvo svetlo znamo da je istina i da se ne može ništa učiniti kako bi se ta istina promenila, a i ne treba.
Upravo taj niz ogledala koji su postavljeni se može nazvati razvojem. Akcija koja se pokrene rano, odzvanja i počne da se širi.
Ali ne širi se sam niti su ogledala isključivo od jedne osobe. Neka ogledala se DELE sa drugima i to je poenta interakcije.

Mi se nikada nećemo spojiti sa osobom koja je na drugoj strani ogledala sa svojim svetlom, ali ćemo koristiti NIJANSU koja označava relativno prijateljstvo, drugarstvo i tome slično. Da li će to drugarstvo biti uspešno ili ne zavisi od toga da li će da neko drugo svetlo nadjača pređašnje uspostavljenu nijansu. Iako će uvek biti tu, negde u sećanju kako odzvanja, neće sijati tako ispoljeno kao ranije.
U astrologiji se ne gleda isključivo ličnost ili dela, već bukvalno sve. Ako hoću da pogledam da li koristiš čaj ili kafu ja ću to na kontu tvoje natalne karte pronaći u odnosu na vreme kada lično tvrdiš da je unos tečnosti (kafe ili čaja) bio prisutan. Ako lažeš, ja ću to takođe videti iz natalne karte. Na meni je da li ću da zaigram tu igru ili ne jer i ja sam jedan od korisnika ogledala, i ja bacam to svetlo, i ja sam kap kiše u bari života. Oni koji su mi bliski će sa mnom deliti talase, oni koji nisu će deliti baru i to je to.
Naravno, to se sve moze posmatrati na nebrojano drugacije nacina, i ovo sto sam zeleo reci se moze sklopiti bolje, ali je princip slican tako da ostavljam na tome...
Ako bi postavili pitanje - da li je astrologija u mogućnosti bukvalno sve da kaže precizno, odgovor je ne jer tumačenje astrološko zavisi od astrologa.
Ako bi postavili pitanje - da li planete utiču na čoveka, odgovor je i da i ne s obzirom na to da uticaj definitivno postoji, rezultati ne greše, ali nisu odvojeni od osobe već čine integrisani deo osobe. Takoreći nije A + B već A1 + A2 koncept. Neće se dobiti AB već će i dalje ostati na A.
Dajem najveću astrološku prognozu ikad
HALF LIFE 3 CONFIRMED !
http://z0r.de/6148