HOROR U BATAJNIČKOJ ŠKOLI, RODITELJI U ŠOKU: Terali đake da gledaju abortus i iskasap

Mračak@

Elita
Poruka
24.611
Učenicima sedmog razreda OŠ "Branko Radičević" u Batajnici u svečanoj sali prezentovana su tri tipa abortusa. Bili su prinuđeni da gledaju jezive fotografije i video-snimke. Dok im se prevrtao želudac, posmatrali su iskasapljene krvave fetuse, ogorčen je jedan od roditelja.

On se javio našoj redakciji u ime ozlojeđenih roditelja, zamolivši da mu ne otkrivamo ime kako bi zaštitio svoje dete od eventualnih problema u školi. Istakao je da su projekciji prisustvovale direktorka škole Ljiljana Mijić i veroučiteljica Željka Pavlović.

- Scene su bile užasavajuće... Prikazivano im je kako se vrši abortus pod vakuumom i kako kroz providno crevo lete komadi fetusa. Prikazan je fetus koji je ubijen nekom kiselinom, pa je delovao kao bez kože jer ga je kiselina pojela. Prikazali su i kako se nekom omčom to radi - fetus iskasapljen, odvojena glava od noge. To je horor! Pojedinoj deci je bilo muka, ali im nisu dali da napuste projekciju - ljutito priča otac.

On dodaje da decu treba edukovati, ali ne na ovakav način:
- Veoma sam besan! U tom trećem načinu objašnjeno je kako se majka oseća dok se vrši abortus, kako joj se trese utroba jer se fetus mrda zbog te kiseline kojom ga ubijaju. A kad se utroba umiri, to znači da je fetus mrtav i onda se vadi. Prikazivati deci do te mere takve stvari je užasno!

Naš sagovornik kaže da se obratio i nadležnim organima.
- Obavestio sam Ministarstvo prosvete o svemu ovome. Čini mi se da oni nisu bili upućeni da će deca gledati taj film. Nije normalno da se deci tog uzrasta tako nešto prikazuje. Sramota! - ističe naš sagovornik.

Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković rekla je za Kurir da će odmah obavestiti inspekciju, koja će tražiti izjašnjenje od direktorke škole povodom ovog slučaja. Obratili smo se zvanično i Ministarstvu prosvete, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Direktorka OŠ "Branko Radičević" Ljiljana Mijić kaže za Kurir da nije tačno da deci nije bilo dozvoljeno da napuste salu i da je suština bila da se deca informišu, da ne budu nepromišljena:
- Gostovala je magistar Biljana Spasić, koja je učenicima predstavila knjigu "Kuda ide naša omladina". Organizator je veroučiteljica Željka Pavlović. Ja sam obaveštena da će promovisati knjigu o zdravom stilu života, da ne upotrebljavaju drogu i opasne supstance. Bila sam prisutna, ali nisam bila upoznata da će biti prikazan taj film od deset minuta. Ne da sam iznenađena, bila sam šokirana! Bilo je suviše realistično. Dok smo se svi opasuljili, film se završio. Gospođa Spasić je govorila na edukativan način, sve je to bilo pametno i poučno, ali je moglo da prođe i bez tog filma.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3055705/horor-u-skoliterali-djake-da-gledaju-iskasapljene-fetuse

Одлично је да деца, конкретно девојчице виде шта их чека ако се буду зезале, а после реше да инстант реше проблем.

Ma ne bih ja to gledao blagonaklono..
Sa jedne strane drustvo ih uci da rasire noge sto pre mogu da bi upecale prestiznu razliku sto pre i ostvarile karijeru, mislim na poslovnu , ne prostitucionu, jer i Ashton Kucher je dobio prolaz u holivudu preko sirenja nogu Demi Moore kao starije iskusne glumice , patrona...

Na drugoj strani je pojava naletanja na gumi defekte ili bezgumi defekte, tj laka zaceca..
Ali garantujem da vecina zaceca nije od strane starijih patrona nego od vrsnjaka tih devojcica.

Na trecoj strani je nas sprski iz prsta genijalizam...
Pa treba zaplasiti sve da se ne bi kao desavalo nista lose...
Gledati kasapljenje ociju da bi se otislo kod oftamologa da izmeri ocni pritisak?
Gledati kasapljenje fetusa da bi se pocelo sa posmatranjem mesecnog ciklusa koji je najbolja prevencija zaceca...kad zena zna o sebi mnogo vise od dragi navuci kondom...

Mislim da je 5 puta receno cuvaj oci uz sliku slepca efektnije nego gledati kasapljenje oka
A i razgovor sa samohranom devojkom majkom koja u 21 vec ima dovoljno iskustva da je muskarci zaobilaze zbog deteta na sajtovima za upoznavanje ili u realu, je vise nego dovoljno da se devojcice zamisle...
Izopstenje vise deluje nego kasapljenje...
A zasto muskarci izbegavaju zene sa detetom, to je jasno....Dete je na prvom mestu , i nikad dovoljno vremena, a preko deteta je veza sa drugim muskarcem uvek u vazduhu...
Ako je dobra veza, onda je vuce ka drugom muskarcu , a ako je losa, onda odbija tu zenu od svih drugih muskaraca, malo muskomrzacki impulsno..
A ako stavi novog muskarca na prvo mesto, postavlja se pitanje da li ce tako i sa njegovom decom da ih odbacuje...tako da hendikep zene sa detetom nije mali.

Ma daj bre, pa i mnoge samohrane mlade mame se isto taslace. Kriju dete, ili cak i decu, a ovaj siri noge isto.

Msm ok, meni je komsiluk Majke Jevrosime, pricaju mi panduri iz PU Stari grad kako se posle zavrsava to nazovimo porodicno nasilje.

Reproduktivni organi kod zena i muskaraca u Srbiji su jako jako vazni. Ovo sada deluje smesno, ali ako covek ne produzi svoju vrstu, bilo kakav drugi uspeh je na kraju znemarljiv. To govorimj sto se Srbije tice. Tkao da zdravlje reproduktivnih organa treba posebno da se stavi pod lupom i da se u to ulaze sto vise.

Abortus cesto znaci unistenje mogucnosti da zena dalje radja, ili da rodi zdravo dete, sto je generalno i krajnji cilj. Sve ostalo su sredstva da se dodje do toga.

U elikim gradovima nema izopstenje zbog toga sto neka klinka ima dete. Ako je dobrog izgleda, ima lovatora koji ce da probaju da je iskoriste, ili cak i da udju u vezu. Bez brige. Niko vise ne gleda na ta tzv moralna posrnuca, ili na manjak vremena kao na nesto sto je strasno.

Nazalost tako je.

- - - - - - - - - -

A dečaci se ne zezaju ? Pa ne mogu devojčice same da zatrudne, sramota !

ZZena je ta koja treba da kaze ne. Ovo je 21. vek i ona odlucuje ko ce da je bambusa, a ko ne.

- - - - - - - - - -

Naravno da i muskarci snose odgovornost, ali postupak odlucibvanja je prvenstveno na zeni,

Ma ne bih ja to gledao blagonaklono..
Sa jedne strane drustvo ih uci da rasire noge sto pre mogu da bi upecale prestiznu razliku sto pre i ostvarile karijeru, mislim na poslovnu , ne prostitucionu, jer i Ashton Kucher je dobio prolaz u holivudu preko sirenja nogu Demi Moore kao starije iskusne glumice , patrona...

Na drugoj strani je pojava naletanja na gumi defekte ili bezgumi defekte, tj laka zaceca..
Ali garantujem da vecina zaceca nije od strane starijih patrona nego od vrsnjaka tih devojcica.

Na trecoj strani je nas sprski iz prsta genijalizam...
Pa treba zaplasiti sve da se ne bi kao desavalo nista lose...
Gledati kasapljenje ociju da bi se otislo kod oftamologa da izmeri ocni pritisak?
Gledati kasapljenje fetusa da bi se pocelo sa posmatranjem mesecnog ciklusa koji je najbolja prevencija zaceca...kad zena zna o sebi mnogo vise od dragi navuci kondom...

Mislim da je 5 puta receno cuvaj oci uz sliku slepca efektnije nego gledati kasapljenje oka

A i razgovor sa samohranom devojkom majkom koja u 21 vec ima dovoljno iskustva da je muskarci zaobilaze zbog deteta na sajtovima za upoznavanje ili u realu, je vise nego dovoljno da se devojcice zamisle...
Izopstenje vise deluje nego kasapljenje...
A zasto muskarci izbegavaju zene sa detetom, to je jasno....Dete je na prvom mestu , i nikad dovoljno vremena, a preko deteta je veza sa drugim muskarcem uvek u vazduhu...
Ako je dobra veza, onda je vuce ka drugom muskarcu , a ako je losa, onda odbija tu zenu od svih drugih muskaraca, malo muskomrzacki impulsno..
A ako stavi novog muskarca na prvo mesto, postavlja se pitanje da li ce tako i sa njegovom decom da ih odbacuje...tako da hendikep zene sa detetom nije mali.

Odlično rečeno. Jasno je da decu i te kako treba edukovati i pričati im, obzirom u kakvom vremenu živimo ali ovo su baš preterane, rekao bih, ekstremne mere. Čovek se malo poseče pa mu muka da gleda onu ranu a kamoli ovako nešto.

Da, da, kada je proces odlučivanja u pitanju onda je 21. vek,
a kada je abortus na dnevnom redu, onda je mračni 18-ti i lov na veštice !!! :rotf:

Ja o odlucivanju u vezai aburtusa i pricam. Zena, cak i pored svih zabrana uvek moze to da resi na neki nacin ako ona to odluci.

Ali je sasvim u redu da zna i da vidi sta se desava kad se na abortus odluci.

Pa koja hoce zbog loseg znanja o seksu da sakati svoje telo, samo napred.

- - - - - - - - - -

Bebe, fetusi to su mali bezgrešni anđeli ko digne ruku na njih nema mu prihvatanja pokajanja i direktno odlazi u ad.
Cela Srbija se igra sa đavolem.A ko sa đavolem tikve sadi ima guzicom da drlja.

Ajde mani se andjela, u pitanju je zdravlje mladih zenskih osoba koje bi drzava trebalo da pomogne da budu zdrave, i reproduktivno sposobne. Isto vazi u za muske.

Da, da, kada je proces odlučivanja u pitanju onda je 21. vek,
a kada je abortus na dnevnom redu, onda je mračni 18-ti i lov na veštice !!! :rotf:

Realno, abortus u 21. veku, veku informatičkog društva je sramota, ukoliko nije neophodan iz zdravstvenih razloga.
Ako neko neće da nauči nešto o svom telu, a nudi mu se toliko informacija, onda treba da živi po pravilima 18. veka.

Što se tiče dece u Bataji, već su svi učestvovali u svinjokolju. Šta je toliko strašnije na filmu od klanja svinje.

Odlično rečeno. Jasno je da decu i te kako treba edukovati i pričati im, obzirom u kakvom vremenu živimo ali ovo su baš preterane, rekao bih, ekstremne mere. Čovek se malo poseče pa mu muka da gleda onu ranu a kamoli ovako nešto.

ekstremne situacije iziskuju ekstremne mere...srpkinje idu na abortus cesce nego kod zubara, poznajem zene koje su abortirale i po 15-20 puta, to nigde u svetu nema...
treba im prikazivati ovakve stvari, svuda i uvek, ma nocne more treba da dobiju od toga...

ekstremne situacije iziskuju ekstremne mere...srpkinje idu na abortus cesce nego kod zubara, poznajem zene koje su abortirale i po 15-20 puta, to nigde u svetu nema...
treba im prikazivati ovakve stvari, svuda i uvek, ma nocne more treba da dobiju od toga...

То углавном раде управо жене а не девојчице, тотално су оманули у погледу циљне групе.

Ne sve Srpkinje, vec poneka lujka.

Kao sto se skoro sve zene sminkaju, dobar broj sredi nesto, poveca usne, a onda imas lujke sa 50-100 operacija.

- - - - - - - - - -

Vec sam predlagao da treba zakonom prisiliti zene da rode dvoje dece pre 30.

Kad smo pravaslovana dzamahirija, onda treba i prikladne zakone da imamo.

Back