Horor na google

:rotf::rotf::rotf:Ajmo svi onda da jedemo zivo meso:rotf::rotf::rotf:
Bilo meso mleveno ili ne, svejedno! Mleveno je bilo samo primer:lol:
Pogledaj malo bolje, zar su ljudi koji jedu te bifteke zdravi? :roll:
Ja ne skrecem temu, vec govorim da treba malo da prelistas knjige strucnjaka koji pisu o ishrani. Za tvoju informaciju, znam o parazitima i slicnim stvarima MNOGO vise od tebe, citala sam i bavim se time. A ti ne znas razlike ribljeg mesa i crvenog mesa... o boze!:worth::roll: :lol::rotf::zcepanje:
ja ti lepo navodim primer svih stvari (i crvenog i ribljeg mesa) koje mogu da se konzumiraju sveze,u nedostatku argumenata pocela si da se koristis izjavama koje su jednostavno smesne,pritom potpuno zaboravljajuci sta si napisala nekoliko postova vise.hvatas se bilo cega da bi pokrila taj jedan deo totalnog nepoznavanja osnovnih stvari a koje su sad postale vise nego ocite. kolko znas o crvima, pokazala si u nekom od gornjih postova. a koliko ne znas da argumentujes to o cemu pricas, pokazala si u svim ostalim. a ni brdo histericnih smajlija ti ne ide u prilog. nisi sagovornik vredan trosenja vremena u svakom slucaju.
Čovek teško da se hranio 'živim' mesom pre otkrića termičke obrade. Možda u nekim ekstremnim okolnostima koje podrazumevaju situacije u kojima bi i kanibalizam bio prihvatljiv u tako izmenjenim stanjima svesti.
U vezi 'crva'- problem sa mesom u digestivnom traktu zapravo je truljenje (usled 'neprirodno' dugačkog trakta) čiji produkti izuzetno kancerogeno utiču naročito na creva.
Temu ne treba skretati na argumentovanje ZA i PROTIV vegetarijanstva, jer oni koji to jesu ili žele da budu- imaće apsolutne dokaze za svoju odluku, a oni koji ga nipošto ne prihvataju- boriće se za svoje ubeđenje makar im konačni i kardinalni argument bio emocija izražena u rečenici: -Ja VOLIM meso!
Naime, nije sve za svakog.
sustina je i da za i protiv vegetarijanizma ima gomila argumenata, i u zavisnosti od toga koji stav zastupas nacices podjednako validne argumente. na kraju se sve svodi na to da je odluka za jedno ili drugo potpuno licna :)

ja ti lepo navodim primer svih stvari (i crvenog i ribljeg mesa) koje mogu da se konzumiraju sveze,u nedostatku argumenata pocela si da se koristis izjavama koje su jednostavno smesne,pritom potpuno zaboravljajuci sta si napisala nekoliko postova vise.hvatas se bilo cega da bi pokrila taj jedan deo totalnog nepoznavanja osnovnih stvari a koje su sad postale vise nego ocite. kolko znas o crvima, pokazala si u nekom od gornjih postova. a koliko ne znas da argumentujes to o cemu pricas, pokazala si u svim ostalim. a ni brdo histericnih smajlija ti ne ide u prilog. nisi sagovornik vredan trosenja vremena u svakom slucaju.

Smesno mi je (istovremeno i zalosno) da neko misli da je zivo meso za coveka :)
Zasto ne jedemo svi zivo meso onda? U jednom od predhodnih postova pominjala sam varenje i creva, procitajte malo, bice Vam jasnije. Nemam vremena za osobe poput Vas, koje tvrde samo svoje i prave se pametne. Nemojte mi samo reci da Rika Zarai laze u delu od zivog mesa? U stvari, ako uopste i znate ko je ona. :roll:
A sto se 'histericnih smajlija' tice, jel' imate nesto protiv toga?! Ja tim smajlijima iznosim moj osecaj, a ne histeriju.
I, molim Vas, drzite se dalje od mene, ne zelim takve osobe 'u blizini'. :lol:

ako je "stvar ličnog izbora"- zašto se zgražavati ako je nečiji izbor hrane na primer: svinja, krava, pas, žaba, mačka ili čak drugi (slabiji) čovek?
Dok god na ubijanje životinje ne budemo gledali JEDNAKO kao na ubistvo (čoveka)- svest čovečanstva će ostati na nivou divljaštva.

dokle god ne budemo znali da prihvatamo i zivimo sa kulturoloskim razlikama u drustvima i dokle god budemo pokusavali da svoje stavove nametnemo kao apsolutnu istinu, ostacemo na nivou divljastva.

Da se vratimo malo na temu. Evo zanimljivog linka o ishrani u Kini.

http://factsanddetails.com/china.php?itemid=148&catid=11&subcatid=73

Kinezi jedu 2,5 puta manje mesa od Amerikanaca. Potroshnja mesa po osobi se u poslednjih 20 godina u Kini povecala za 81%, dok se potroshnja povrca smanjila za 50%.

Evo i objashnjenja zasto jadni Kinezi jedu sve sto mogu:

pmark.gif
The Chinese eat every imaginable part of every imaginable animal because meat is in short supply in their overpopulated country and they have to take advantage of the few animals they have.

U redu je to što oni jedu sve što imaju, zaboga i Švajcarci jedu dimljenu kučetinu i mačetinu, ali nije u redu tretman koji te životinje prolaze pre klanja negde u Kini, naročito one koje čak neće ni biti pojedene tipa lisica sa krznarskih farmi.

Back