Ériu
Veoma poznat
- Poruka
- 12.966
ja ti lepo navodim primer svih stvari (i crvenog i ribljeg mesa) koje mogu da se konzumiraju sveze,u nedostatku argumenata pocela si da se koristis izjavama koje su jednostavno smesne,pritom potpuno zaboravljajuci sta si napisala nekoliko postova vise.hvatas se bilo cega da bi pokrila taj jedan deo totalnog nepoznavanja osnovnih stvari a koje su sad postale vise nego ocite. kolko znas o crvima, pokazala si u nekom od gornjih postova. a koliko ne znas da argumentujes to o cemu pricas, pokazala si u svim ostalim. a ni brdo histericnih smajlija ti ne ide u prilog. nisi sagovornik vredan trosenja vremena u svakom slucaju.Ajmo svi onda da jedemo zivo meso
Bilo meso mleveno ili ne, svejedno! Mleveno je bilo samo primer
Pogledaj malo bolje, zar su ljudi koji jedu te bifteke zdravi?
Ja ne skrecem temu, vec govorim da treba malo da prelistas knjige strucnjaka koji pisu o ishrani. Za tvoju informaciju, znam o parazitima i slicnim stvarima MNOGO vise od tebe, citala sam i bavim se time. A ti ne znas razlike ribljeg mesa i crvenog mesa... o boze!![]()
![]()
sustina je i da za i protiv vegetarijanizma ima gomila argumenata, i u zavisnosti od toga koji stav zastupas nacices podjednako validne argumente. na kraju se sve svodi na to da je odluka za jedno ili drugo potpuno licnaČovek teško da se hranio 'živim' mesom pre otkrića termičke obrade. Možda u nekim ekstremnim okolnostima koje podrazumevaju situacije u kojima bi i kanibalizam bio prihvatljiv u tako izmenjenim stanjima svesti.
U vezi 'crva'- problem sa mesom u digestivnom traktu zapravo je truljenje (usled 'neprirodno' dugačkog trakta) čiji produkti izuzetno kancerogeno utiču naročito na creva.
Temu ne treba skretati na argumentovanje ZA i PROTIV vegetarijanstva, jer oni koji to jesu ili žele da budu- imaće apsolutne dokaze za svoju odluku, a oni koji ga nipošto ne prihvataju- boriće se za svoje ubeđenje makar im konačni i kardinalni argument bio emocija izražena u rečenici: -Ja VOLIM meso!
Naime, nije sve za svakog.