H'oponopono tehnika sa Havaja

Pozdrav,
da li je iko koristio ovu teniku čija je suština -preuzeti odgovornost za ono što ti se dešava odnosno " šta je to u meni što privlači takve ljude i događajea" i čišćenje i opraštanje, da bi došli do Nulte granice tj. praznog prostora misli-očišćenih od svih starih programa i uvjerenja, i da bi dostigli unutrašnji mir.
U stvari, mi ne znamo šta čistimo, čisti Bog, Univerzum, kako već ko naziva ili vjeruje/ne vjeruje, sa četiri rečenie -riječi:
HVALA
VOLIM TE
OPROSTI
MOLIM TE .

Iskustva oko ove tehnike, ukoliko neko ima, molila bih da mi napiše!

Hvala Hvala Hvala svima :heart:

Pozdrav,
da li je iko koristio ovu teniku čija je suština -preuzeti odgovornost za ono što ti se dešava odnosno " šta je to u meni što privlači takve ljude i događajea" i čišćenje i opraštanje, da bi došli do Nulte granice tj. praznog prostora misli-očišćenih od svih starih programa i uvjerenja, i da bi dostigli unutrašnji mir.
U stvari, mi ne znamo šta čistimo, čisti Bog, Univerzum, kako već ko naziva ili vjeruje/ne vjeruje, sa četiri rečenie -riječi:
HVALA
VOLIM TE
OPROSTI
MOLIM TE .

Iskustva oko ove tehnike, ukoliko neko ima, molila bih da mi napiše!

Hvala Hvala Hvala svima :heart:
Zar stvarno niko nije čuo ili ne upražnjava ovu tehniku ili van se ne da pisati?

Željela bih da čujem iskustva, jer, meni su se dešavale neke stvari, na pozitivno !

Npr.toksicno okruzenje se promijenilo, u 2 razgovora sa psihologinjom mnogo sam skontala uzrok svog anksiozno-depresivnog f., upoznala nove kvalitetne ljude, uspjela da oprostim roditeljima....., bas ta promjena uvjerenja i preuzimanje odgovornosti mi je extra promjena
Ustvari, ti si postala manje toksična, pa si privukla manje toksične ljude i događaje... Psiholog ti je pomogao da promeniš projekcije koje si imala...
A ova havajska reč deluje kao placebo, tj. magična bajalica na podsvest ... Šta god da pomaže - dobro je!
:heart2:

Poslednja izmena:
Čuo sam za to. Dr. Hew Len je to proslavio. Simpatičan dekica išao po najgorim zatvorima gde su ležali kriminalci osuđeni za više ubistava. (Mislim da je išao i po ludnicama?) Angažovali ga da ih izleči. Iznenadili se kad su shvatili da se on uopšte ne sastaje sa "pacijentima" nego samo četa okolo i ponavlja baš te reči tehnike.
Navodno nakon nekog vremena sve ih je izlečio na taj način, pa je to bilo ko čudo.

Ja sam praktikovao jedno vreme, ali mi je dosadilo iskreno. Ne mogu stalno da trtljam 5 pojmova u glavi. Nije moj način, možda grešim u tome :zzzz::huh:

Ja sam više tip za meditaciju. i slične stvari.

Čuo sam za to. Dr. Hew Len je to proslavio. Simpatičan dekica išao po najgorim zatvorima gde su ležali kriminalci osuđeni za više ubistava. (Mislim da je išao i po ludnicama?) Angažovali ga da ih izleči. Iznenadili se kad su shvatili da se on uopšte ne sastaje sa "pacijentima" nego samo četa okolo i ponavlja baš te reči tehnike.
Navodno nakon nekog vremena sve ih je izlečio na taj način, pa je to bilo ko čudo.

Ja sam praktikovao jedno vreme, ali mi je dosadilo iskreno. Ne mogu stalno da trtljam 5 pojmova u glavi. Nije moj način, možda grešim u tome :zzzz::huh:

Ma ja imam anxsiozno depresivni, jos sama zivim 12 godina, pa se borim pored lijekova kako znam a sa h'oponopo rezonujem.
I meditaciju i molitvu ali zaspim od lijekova i depresije 😔

A jesi li osjetio ikakve promjene dok si radio h'oponopono? Ista?

Da li je to jedina tehnika kojom se baviš?
Da li koristiš i neka druga znanja kojima se postižu identični, ili čak i bolji rezultati za lečenje i pripitomljavanje ljudskog
mentala i psihe? Koliko poznaješ druge mehanizme i tehnike?
Sad jedina i KBRT za anxs.depresivni! To je isto kao Zahvalnost i Oprost.
Nekako sa Bucevickama nisam rezonovala, EFT tapkanje timusa me stvarno radi....
E sad- ponesto od Ekarta Tola sto procitam i ureze mi se, i sa psihologinjom!
Moj problem- najveci, usamljenost, nikog ni na poslu nit porodice, komsije stare, 54.god, niko bas ne izlazi. Bila 22 god u braku i naucila na zajednicki zivot, teze mi nego samcima oduvjek.
Ne znam zasto, bas ova tehnika je otjerala te 3 kolegice.... a mozda se pojave nove... ko zna- javljam

Sad jedina i KBRT za anxs.depresivni! To je isto kao Zahvalnost i Oprost.
Nekako sa Bucevickama nisam rezonovala, EFT tapkanje timusa me stvarno radi....
E sad- ponesto od Ekarta Tola sto procitam i ureze mi se, i sa psihologinjom!
Moj problem- najveci, usamljenost, nikog ni na poslu nit porodice, komsije stare, 54.god, niko bas ne izlazi. Bila 22 god u braku i naucila na zajednicki zivot, teze mi nego samcima oduvjek.
Ne znam zasto, bas ova tehnika je otjerala te 3 kolegice.... a mozda se pojave nove... ko zna- javljam
Napravile su mesta za neke bolje ljude i neka bolja druženja...
Mogu ti reći da sam ovde, na Krstarici, naišla na neke od najdragocenijih ljudi koje sam upoznala... sada imam njih u virtuali
koja je poprilično - reala...
:vzagrljaj: :heart:

Napravile su mesta za neke bolje ljude i neka bolja druženja...
Mogu ti reći da sam ovde, na Krstarici, naišla na neke od najdragocenijih ljudi koje sam upoznala... sada imam njih u virtuali
koja je poprilično - reala...
:vzagrljaj: :heart:
Dodji kod mene u BLuku 🥰
Sama zivim s psom, 80 m2 prostora, ostani koliko god hoces! Mi bosanci kazu da smo gostoprimljivi !
Hvala ti, pošto ćupiram na poslu- kao neki Savjetnik u Vladi- posla nista- pametnog ne treba savjetovati a budalu za dž, em sama kuci, obaveza mi pas i sto volim da mi je kuca i garderoba kao u apoteci- okp 😁

Dodji kod mene u BLuku 🥰
Sama zivim s psom, 80 m2 prostora, ostani koliko god hoces! Mi bosanci kazu da smo gostoprimljivi !
Hvala ti, pošto ćupiram na poslu- kao neki Savjetnik u Vladi- posla nista- pametnog ne treba savjetovati a budalu za dž, em sama kuci, obaveza mi pas i sto volim da mi je kuca i garderoba kao u apoteci- okp 😁
Evo, malopre sam stigla iz Banja Luke... bila mesec dana... eeee, da sam znala, gde bi nam bio kraj!!!

Evo, malopre sam stigla iz Banja Luke... bila mesec dana... eeee, da sam znala, gde bi nam bio kraj!!!
Daj nemoj zezati :( poslom ili privatno ?

Sledeći put kod mene a u inbox ti šaljem svoje generalije, sliku, broj fona, otisak prsta :-)
salim se stvarno ću ti napisati !

Baš mi žao što se ne upoznašmo poslije tvoje konstatacije- virtualnih prijatelja ....

Back