Honda i Toyota najpopuzdaniji - Audi VW i BMW medju najnepouzdanijim autima na svetu

zato sto ne mogu da negiraju kvalitet japanaca.

jedino sto usput slepaju audija vw i bmw-a a ko sto vidimo oni bas po pouzdanosti ne spadaju u tu najjacu kategoriju.

pa i ne šlepaju baš
eto recimo pre tri godine na listi proizvođača u koju su bili uključena vozila starosti do 6 godina folksvagen bio šesti odozdo, lošija bila jedino ona francuska i italijanska boranija što standardno tavori na dnu liste
za mercedes isto su sami registrovali onu namernu uštedu u drugoj polovini devedesetih koja se odrazila na modele proizvedene posle dvehiljadite pa je i merc bio nisko kotiran do vrlo skoro
sad se kao malo popravili
i oni i folksvagen

nemci su vaki i naki kao narod al su definitivno sami sebi najbrutalniji kritičari, i to u vezi svega, ne samo auto industrije
mislim da TUV listama treba verovati

ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što se ne razlikuju mnogo od onih tvojih :lol:

Mozda one koji kupuju nova auta ne zanima - ALI VECINU U SRBIJI SVAKAKO DA ZANIMA

Jer 99% ljudi u Srbiji nema dovoljno novca da kupi nov auto. Zato je kljucna stvar znati koji polovnjaci su najbolji najpouzdaniji tj najmanje se kvare.

I kao sto vidimo to su Honde i Toyote.

.

Ovakvu temu si već otvarao i izbrukao si se. Slažem se da su njemačka vozila često skuplja od realne cijene. I da recimo francuska često nisu ništa gora. Ali postoji jedna caka. A to je da njemački proizvođači imaju daleko najrašireniju servisno-prodajnu mrežu. Za razliku od japanskih. A šta naš narod misli o polovnjacima vidi se po tome koliko košta bilo koji polovan golf ili polo. I po tome što 70% polovnjaka na ulicama čine njemačka vozila.

gotovo sve . moj brat od ujaka je do skora vozio 8 godina starog punta. ne znam sta mu sve nije menjao od mehanike ispod trapova. znam da mu je moj ujak, koji je inace mehanicar rekao tom prilikom, da neki od tih delova nikada nije zamenio ni na jednom autu osim na Fiatima :)

neka viljuska ili jabucica cini mi se :)

da ne pricam da je kukao stalno sto kad ukljuci klimu na autu auto jednostavno nema snagu da moze da pretekne bilo koga.

Dobar je taj mehanicar. SIgurno ima puno posla cim nikad nije zamenio viljusku ili kuglu.

A sta je ocekivao od auta koji ima 1.2 motor kad ukljuci klimu?! Klima oduzme snagu svakom motoru.

decko ja nisam amater a ti verovatno jesi. izbaceno ti je u naslovu teme ta statistika koja trazis kao i u uvodnom postu.

najbolju statistiku kvarova imaju osiguravajuce kuce kao ovaj Warranty Direct koje osiguravaju na zapadu automobile od kvarova .

Tako da sledeci put makar procitaj uvodni post pa posle napisi nesto

A ne kao sad , postavljena statistika u uvodnom postu a ti nisi ni procitao to.

Koju skolu si zavrsio i u kojoj struci radis?

pa dacija logan nije bas u rangu bmw serije 3 dok recimo honda civic ili honda accord narocito jeste....

Ovo pokazuje koliki si "strucnjak", kad poredis bmw serije 3 sa hondom civic. Ti automobili su iz totalno RAZLICITIH segmenata. Da ne pominjemo to sto bmw spada u PREMIJUM segment.

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2012-6-7/303

Dobra je ova lista, samo treba uzeti u obzir i kilometrazu.

Npr A8 137 hiljada, a Porsche 64 hiljade. Normalno je da ce redje ici u servis.

Poslednja izmena:
Ovakvu temu si već otvarao i izbrukao si se. Slažem se da su njemačka vozila često skuplja od realne cijene. I da recimo francuska često nisu ništa gora. Ali postoji jedna caka. A to je da njemački proizvođači imaju daleko najrašireniju servisno-prodajnu mrežu. Za razliku od japanskih. A šta naš narod misli o polovnjacima vidi se po tome koliko košta bilo koji polovan golf ili polo. I po tome što 70% polovnjaka na ulicama čine njemačka vozila.

a nas narod je poznat kao pametan narod a? z:D

pa primer si ti najbolji tog naroda tj koliko pojma nemas i veze blage

Narod sta misli da je dobro, on misli naosnovu misljenja drugih i na osnovu reklame.

Naravno da svi majstori hvale golfa, zato sto se golf kvari, pa majstor voli da mu dodjes da popravljas auto jer on ima tu direktni finansijski interes

Dok od Honde nema - jer da svi vozimo Honde i Toyote pola tih mehanicara i majstora - bi ostalo BEZ POSLA z:D

Kaze meni jedan majstor jos pre 10 godina, "da svi voze Honde i Toyote mi bi svi ostali bez leba"

A drugi pre 2 godine kad sam punio klimu na autu dok je popravljao nekog Fiata, ja kazem , e ovi Fiati su stvarno krs, stalno se kvare

A on meni "pa zasto ti mislis da ja radim Fiat"?

itd

Naravoucenije nas narod NEMA POJMA tj nema veze blage o automobilima u 99% slucajeva

90% naroda razmislja prvo, sta komsija vozi, to ce i on da kupi. Onda razmislja dalje "ee gde mogu da kupim deo ja za taj auto" . On hoce da moze da kupi deo za njegov auto na primer kod lokalnog prodavca auto delova, sto je glupost jer svaki deo sad mozes da narucis od uvoznika putem brze poste.

I zato svi kupuju VW Fiat i slicna vozila , jer se ta vozila uglavnom i prodaju, oni se plase "nepoznatog" tj japanaca i koreanaca, i majstori koji se "bolje razumeju" ih sami instruisu da kupuju manje kvalitetna vozila da bi mogli na njihovoj popravci da zarade sto vise novca.

Zatim su nemacka vozila i ako nekvalitetna jos vise precenjena jer jos vise ljudi hoce da kupi takav auto nego Hondu Toyotu KIA-u

Sto je za mene licno SUPER , jer mi koji vozimo japance iste posle placamo kao polovne mnogo manje novca nego sto bi smo inace trebali, da su kojim slucajem oni popularni z:D

Dobar je taj mehanicar. SIgurno ima puno posla cim nikad nije zamenio viljusku ili kuglu.

A sta je ocekivao od auta koji ima 1.2 motor kad ukljuci klimu?! Klima oduzme snagu svakom motoru.

Koju skolu si zavrsio i u kojoj struci radis?

Ovo pokazuje koliki si "strucnjak", kad poredis bmw serije 3 sa hondom civic. Ti automobili su iz totalno RAZLICITIH segmenata. Da ne pominjemo to sto bmw spada u PREMIJUM segment.

slazem se da honda civic hatchback nije u klasi sa bmw serijom 3 dok recimo honda accord to jeste u potpunosti

i honda spada u premium segment narocito Honda Accord i Honda Legend u executive opremi.

Jer i jedan i drugi auto ima sve sto ima bilo koji bmw serije 7 5 ili 3 plus ima bolju izolaciju kabine.

Poslednja izmena:
prvo , mozda su honda i toyota najpoPUzdaniji , ili sta vec koj q... sta god znacila ta rec , ali si nasao u pogresnoj crkvi da se molis, tj pricas ljudima u Srbiji da nemacka vozila su nepouzdana
i te fore kao i ostali sumnjivi statisicki podaci koje su donosili likovi iz humoristickih serija nalik top gear ;)

Druga stvar za tvoju informaciju japanska vozila su medju najskupljim za odrzavanje , znaci to se ne pipa samo iz tog razloga.... , a medju najNEpouzdanijim automobila su ti francuska vozila koja imaju u ovoj zemlji barem i to pricam iz iskustva hiljde i hiljade ljudi koji tvrde da su francuzi najkvarljivija roba u svetu automobilizma dok se neki dostavljaci delova kunu u francuze jer u suprotnom ne bi imali za leba uz recenicu , bog poziveo francuska vozila i njihove delove a ti razmisli zasto je to tako....

i na kraju pa niko nije idiot , i ako hoce vec da vozi dobar auto ... naravno naravno i naravno da ce da uzme nemacki auto jer nemacki auto nema alternativu i smesno je ljudima ponuditi im supstituciju za jedan gigant kakav je na primer MERCEDES-BENZ , kakva q-rceva supstitucija i trazenje utehe u toyoti i hondi , to voze bre zanesenjaci....

Japanska vozila uopste nisu skupa za odrzavanje cak su jeftinija od nemackih.

Naravno govorim o ceni originalnih delova a ne o fals delovima iz kine grcke i turske.

Nemacka vozila su medju najnepouzdanijim u svetu - statistika iz uvodnog posta to dokazuje.

Ti nemas nikakav dokaz da su nemacka vozila pouzdana.

Ona su samo "izvikana" da su pouzdana i uvodna statistika to dokazuje za BMW Audi i VW.

Japanska vozila uopste nisu skupa za odrzavanje cak su jeftinija od nemackih.

Naravno govorim o ceni originalnih delova a ne o fals delovima iz kine grcke i turske.

Nemacka vozila su medju najnepouzdanijim u svetu - statistika iz uvodnog posta to dokazuje

Ti nemas nikakav dokaz da su nemacka vozila pouzdana.

Ona su samo "izvikana" da su pouzdana i uvodna statistika to dokazuje za BMW Audi i VW.

hahahah , pa sta ja ima da dokazujem AKSIOMU kad je sveta i veka , ja mislim da tebe puca kompleks sto nemas neki od navedenih marki koje pljujes ovde , sljaka ti sujeta ;)
a te statisticke podatke slobodno zameni perfexom , da mogu necemu i da ti posluze u vozackoj karijeri , mislim kad stanes negde na putu ;) ako me razumes.... :D

a nas narod je poznat kao pametan narod a? z:D

pa primer si ti najbolji tog naroda tj koliko pojma nemas i veze blage

Narod sta misli da je dobro, on misli naosnovu misljenja drugih i na osnovu reklame.

Naravno da svi majstori hvale golfa, zato sto se golf kvari, pa majstor voli da mu dodjes da popravljas auto jer on ima tu direktni finansijski interes

Dok od Honde nema - jer da svi vozimo Honde i Toyote pola tih mehanicara i majstora - bi ostalo BEZ POSLA z:D

Kaze meni jedan majstor jos pre 10 godina, "da svi voze Honde i Toyote mi bi svi ostali bez leba"

A drugi pre 2 godine kad sam punio klimu na autu dok je popravljao nekog Fiata, ja kazem , e ovi Fiati su stvarno krs, stalno se kvare

A on meni "pa zasto ti mislis da ja radim Fiat"?

itd

Naravoucenije nas narod NEMA POJMA tj nema veze blage o automobilima u 99% slucajeva

90% naroda razmislja prvo, sta komsija vozi, to ce i on da kupi. Onda razmislja dalje "ee gde mogu da kupim deo ja za taj auto" . On hoce da moze da kupi deo za njegov auto na primer kod lokalnog prodavca auto delova, sto je glupost jer svaki deo sad mozes da narucis od uvoznika putem brze poste.

I

A možeš li brzom poštom da obaviš obavezni servis automobila? :D Kada se već izdaješ za takvog stručnjaka onda znaš i da se automobili mogu održavati samo kod ovlašćenog servisera. I onda ti je džaba i ako naručiš dio ako u tvom mjestu ne postoji ovlašćeni servis. Njemačka vozila su popularna na Balkanu jer imaju odličnu servisno-prodajnu mrežu. Za razliku od recimo japanskih vozila. Evo recimo Honda ima svega 3 servisa za cijelu Srbiju. http://www.honda-srbija.rs/code/navigate.php?Id=44 I sad neko iz npr Loznice treba za najobičniji servis da pređe preko 100 km. Mazda ima 6 servisa u cikeloj Srbiji. Ali između NS i Užica što je više od 300 km nemaju sevis. http://www.mazda-rs.com/KupujemMazdu/Prodajnoservisnamreža/tabid/1016/Default.aspx Toyota tu stoji nešto bolje ali ni oni nisu pokrili veći dio Srbije. http://www.toyota.rs/experience/the_company/toyota-srbija.tmex I naravno da to narod gleda.

Onaj italijanski bih i bio spreman da vozim da je sad tamo neka 2006.
Ali ovaj kragujevacki...:sad2:

srbija je mala i zgusnuta zemlja ko je od vas vozio 500+ km u cugu i kolko puta , i sta si prevozio? Nama prirodno pasuju mali gradski automobili ionako gradovi imaju problema sa parkiranjem jos nam samo fale velike limuzine i dzipovi gde cete sa njima? opet cete morati da pesacite jer je u centru zakrceno i nema dovoljno mesta za kola tolikih dimenzija. ako bas treba prostora tu je galerija i bisage sto se kace pozadi u retkim trenucima voznje sa prtljagom,dakle modularni dizajn je buducnost.drugo potrosnja nafte i uvoz mora da se smanji a velika vozila puno trose , najveca pojedinacna stavka u uvozu nam je energija- nafta i gas, a dinare ne primaju u rusiji. vec sam rekao da je punto najpouzdaniji nigde me nikad izdao do sada a imao sam, ford tranzita kombi, audi 80 ,keca...

A možeš li brzom poštom da obaviš obavezni servis automobila? :D Kada se već izdaješ za takvog stručnjaka onda znaš i da se automobili mogu održavati samo kod ovlašćenog servisera. I onda ti je džaba i ako naručiš dio ako u tvom mjestu ne postoji ovlašćeni servis. Njemačka vozila su popularna na Balkanu jer imaju odličnu servisno-prodajnu mrežu. Za razliku od recimo japanskih vozila. Evo recimo Honda ima svega 3 servisa za cijelu Srbiju. http://www.honda-srbija.rs/code/navigate.php?Id=44 I sad neko iz npr Loznice treba za najobičniji servis da pređe preko 100 km. Mazda ima 6 servisa u cikeloj Srbiji. Ali između NS i Užica što je više od 300 km nemaju sevis. http://www.mazda-rs.com/KupujemMazdu/Prodajnoservisnamreža/tabid/1016/Default.aspx Toyota tu stoji nešto bolje ali ni oni nisu pokrili veći dio Srbije. http://www.toyota.rs/experience/the_company/toyota-srbija.tmex I naravno da to narod gleda.

obavezni servis automobila je zamena filtera ulja, ulja, filtera vazduha, svecica i tako to i to moze da uradis bilo gde samo ako imas potrebne stvari.

tzv ovlasceni servisi ti rade sve ko i ovi obicni samo te oderu 10 puta vise.

to ti je jedina razlika . i malo su bolje nasminkani.

U ovlascenom servisu ma kakav da je moras auto da servisiras barem dok je u garantnom roku,jer dovoljno je da si zamenio neko drugo ulje umesto onoga sto je fabrika propisala i da izgubis garanciju na nesto.
A to da su delovi odnosno servisi japanskih vozila(novih) jeftiniji od nemackih su cista glupost.Evo bas pre neki dan ovde kod mene u Norveskoj su jedne novine ispitale koliko kosta da se naruci nov kljuc za razlicite marke autmobila.Najskuplji je bio Mitsubishi ASX kome je kljuc kostao cak 610 eura,na drugom mestu je jaguar dok na trecem mestu je Honda Civic 560eura,od nemackih autmobila je najskuplji Mercedes sa 520eura ali to je kljuc za keyless-go,za Toyotu Prius 500eura a za BMW 520 320eura.Pa ti vidi Tihi.Takodje znam da jedan far sa ksenonskom sijalicom vise kosta na Toyoti Avensis nego na mojoj E-klasi iz 2005.

obavezni servis automobila je zamena filtera ulja, ulja, filtera vazduha, svecica i tako to i to moze da uradis bilo gde samo ako imas potrebne stvari.

tzv ovlasceni servisi ti rade sve ko i ovi obicni samo te oderu 10 puta vise.

to ti je jedina razlika . i malo su bolje nasminkani.

Ne može jer gubiš garanciju na vozilo ako ga ne održavaš u ovlašćenom servisu.

Ne može jer gubiš garanciju na vozilo ako ga ne održavaš u ovlašćenom servisu.

90% ljudi kupuje polovna vozila tako da ne mora da ih "servisira" u ovlascenom servisu

a i ta garancija je prica za budale u vecini slucajeva

najbolja je garancija , kupiti sto pouzdaniji auto. koji se ne kvari. onda ti garancija ni ne treba.

Odes kod elektronicara da ti "sredi" imobilajzer i ne treba ti nikakva elektronika :) Jedino sto je tako auto dostupniji lopovima, al ko hoce da ti ukrade auto, ukrasce ga kako god ga ti zastitio.

ovo je 100% tacno

Jedan moj prijatelj radi kao inspektor u SUP 29 novembar i radio je bas dugo na kradjama vozila i kaze kradu se sledece marke

Audi, VW , BMW, Porche i Francuzi.

Mercedese kaze ne mogu da kradu ove nove jer imaju magnetni kljuc a zastitu ne mogu da im probiju.

Toyota, Honda, Ford generalno svi japanci i koreanci - to niko ziv ne dira.

To je dodatni jos jedan plus za kupovinu japanaca. Em su pouzdaniji em se ne kradu.

Back