Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Previše se bakćeš pitanjima na koji znaš odgovor,negde možda na nekoj planeti,gde ima homića i isti takvi niču iz zemlje,posijani iz košare sa osmehom na usnama seljaka homića koji sije,...ali vratimo se u realnost,...tu stvari drugačije stoje!

Pa nije sve vredno reagovanja,živci ima da mu odu!

Yota, ubio me bog ako znam o čemu ti pričaš. :think:

Bolje da si nesto konstruktivno napisao, ovako ispada da nosis isuvise gorcine u sebu kao svi oni ****** sto su prozivjeli reparativne terapije. Mi-vi, nas- vas rasprave mi se gade.
Nisu bas sva istrazivanja za dokazivanje bioloske uzrocnosti propala:
Pekka Santilla et al, Potential for Homosexual Response is Prevalent and Genetic, Biological Psychology, 77, 2008, 102-105.
"In the past decade, I think the pendulum has swung more toward biological theory and biological causes," said Richard Lippa, a psychology professor at California State University-Fullerton, who has studied hair patterns and other biological traits in gay men.
Brendan P. Zietsch et al., Genetic factors predisposing to homosexuality may increase mating success in heterosexuals, Evolution and Human Behaviour, 29, 2008, 424-433.
Ne da mi se sada traziti sve po Science Direct-u, JSTOR-u i sl. Ovo su radovi iz moje digitalne biblioteke, ako treba PDF, javi.
Spitzer se zbog tog istrazivanja iz 2001. g. i reparativnih terapija javno izvinio pederima, pogledaj ovdje:
http://www.nytimes.com/2012/05/19/h...or-study-on-gay-cure.html?pagewanted=all&_r=0
Evo ti i prica iz prve ruke, covjeka i homoseksualca koji je bio podvrgnut toj istoj terapiji (Gabriel Arana, My So-Called Ex-Gay Life). Nije mu pomogla (pomisljanje na samoubistvo).
http://prospect.org/article/my-so-called-ex-gay-life
Sto se tice razlicitih psihickih oboljenja kod LGBT populacije, postoji studija koja objasnjava zasto je to jednim dijelom tako:
Michael E. Newcomb & Brian Mustanski, Internalizing homophobia and internalizing mental health problems, Clinical Psychology Review, 30, 2010, 1019-1029.
"Many attribute this increased prevalence of mental health problems in part to the experience of sexual orientation-based stressors, including internalized homophobia, perceived stigma due to sexual orientation, and sexual-orientation based victimisation."
Ovo se moze nadovezati na krinkin, pa onda moj prijasnji odgovor o devijaciji i uticaju drustvene sredine. Ybg, da se posluzim tvojim iritantnim rjecnikom i mentalnim sklopom, prvi "ste" poceli...
"Adaptivni značaj homoseksualnog ponašanja opisan je na različite načine kod različitih vrsta, ali možemo definisati nekoliko širih kategorija objašnjenja. Prvo, homoseksualni odnosi predstavljaju važan mehanizam uspostavljanja, održavanja i pojačavanja socijalnih veza u grupi (npr. kod nekih delfina i mnogih socijalnih primata). Sklapanje istopolnih dugoročnih veza može doprineti boljem odgoju i kvalitetu potomstva, kao što je ustanovljeno kod nekih vrsta ptica. Zatim, istopolni seksualni odnosi utiču na smanjivanje ili pojačavanje intraseksualne agresije i konflikta što može voditi boljem reproduktivnom uspehu jedinki i čitave populacije. Konačno, homoseksualni kontakti mogu pružiti mladim jedinkama praksu u udvaranju, kopulaciji i drugim aktivnostima koje su važne za reprodukciju. Primere za svako od navedenih objašnjenja možemo pronaći u veoma različitim grupama životinja."
http://pescanik.net/2009/09/biologija-seksualnosti/

Biljana Stojković, Katedra za genetiku i evoluciju, Biološki fakultet, Beograd.

Potential for Homosexual Response is Prevalent and Genetic

Nema potrebe za pdfom jer mi je ovo istrazivanje veoma dobro poznato, ali ti nije dobar primer, jer kao i ostala, a sa ovim ih je bilo pet, pokazuje minimalan uticaj genetskog faktora i vise govori o negenestkim faktorima. Naslov je veoma pompezan, ali ostalo je veoma siromasno. Ovo je jedno od najvecih istrazivanja koje je radjeno nad jednojajcanim blizancima koji za razliku od prethodnih cine slucajan uzorak.
Istrazivanje je sadrzalo samo dva pitanja u vesi sa istopolnom privlacnoscu. Osnovna greska u ovoj studiji je to sto ona meri potencijalnu homoseksualnost. Posto je prvo pitanje glasilo da li su mastali o tome kako bi izgledao kontakt sa istopolnim partnerom, 32,8% muskaraca i 65,4% zena je odgovorilo potvrdno, a samo 3,1% muskaraca i 1,2 posto zena je sebe opisalo kao homoseksualno aktivne. Sta reci?

Activity Genetics Shared Environment Nonshared Environment
Men 27% (2.7-38) 0% (0-18) 73% (62-85)
Women 16% (8.3-24) 0% (0-3.6) 84% (76-91)
Potential
Men 37% (12-47) 0% (0-19) 63% (53-73)
Women 46% (32-52) 0% (0-11) 54% (48-60)

Procenti na prvi pogled su veoma ubedljivi, ali mogucnost greske koja je navedena u tabeli ukazuje da je u stvari genetska determinisanost 0%. I da faktori koji nisu genetski su dominantni. Moram da napomenem da upravo ovo peto istrazivanje je veoma slicno sa prethodnim koji su takodje doziveli neuspeh.

Medjutim osnovni problem je sto u studiji koja je radjena se navode samo blizanci, ali ne i da li su oni identicni, kao i da li su se u istrazivanju nalazili dvojajcani blizanci. Takodje da li je postojao uticaj jednih na druge, da li kod jednojajcanih postoji veci procenat istopolne privlacnosti za razliku od dvojajcanih itd. On to sve izbegava.

Nedoslednost se opravdala na sledeci nacin: Well, there is an inconsistency here that will take years to sort out but in the interim here is what the results would be using the traditional methods if we ignore this.”

Mislim da sam sa ovom recenicom iz istrazivanja rekao sve.

Dalje

Tacno je da se tada izvinio, ali ipak je uspeo da se uspravi i ostane dosledan i nije ga povukao vec imamo razne kritike koje su prerasle u hajku, kao npr u Journal of Gay and Lesbian Psychotherapy iz 2003. godine pa nadalje. Razumem ga u potpunosti. Vec sam se vise puta nasao na udaru LGBT lobija. Samo ja se ne izvinjavam. Kao dokaz da je ipak ostao dosledan imamo da ga je objavio u Archives of Sexual Behavior, Vol. 32, No. 5, October 2003.

Novija istrazivanja pokazuju da veliki uticaj ima odnos sa ocem. Ako je on narusen u ranom detinjstvu izmedju druge i trece godine, dolazi do predispozicije za pojavu homoseksuanosti.

Tvoja prica o reparativnoj terapiji i pokusaju samoubistva je dosta ne ubedljiva. Da li si ikada pomislio da mozda ti podaci nisu tacni ili su namesteni pre svega zbog LGBT gestapa pri svim udruzenjima koji su u startu odbacili mogucnost promene seksualne orjentacije? Da li si ti svestan do kakvih psihickih poremecaja dovodi autovanje? Evo razmisli pa cu ti dati odgovor.

Postoji puno udruzenja exgayeva koji su bili prinudjeni da se udruze zbog velike mrznje LGBT populacije. Iskreno vecu mrznju nisam video od te. Ali oni postoje.

Autovanje je ubedjivanje da je tako neko rodjen. Potpuno pogresno i veoma opasno. Tu vec mozemo govoriti o stopi samoubistava, depresiji i tezim psihickim poremecajima. Ako kazemo za reparativnu terapiju da nema naucni legitimitet, sta treba reci za autovanje?

Evo tebi jedan sajt gde pisu exgayevi. Inace znam sta se govori o njima i kako su napadani.

www.pfox.org

Ovo poslednje stavno ne mogu da citam, jer je izvuceno iz pescanika, a ona ko zna od koga je to prepisala i kako je protumacila.

Poslednja izmena od moderatora:
Ovo nema smisla, Mužjak ti je već dao odgovor na to pitanje ako misliš da nije u pravu (da greši ) onda ga ispravi - znači odgovori . Ovako jedno te isto pitanje postavljaš ko zna koji put .
:D
Ovo je forum pa ima svako pristup. Uvek polazimo od toga da je sagovornik razuman, psihički stabilan itd. Šta se krije iz kog nicka, pojma nemamo. A ima draži u tome da otkrivamo. Ponekad nije teško uočiti psihički poremećaj. Međutim, ponekad poremećena osoba ume da bude toliko ubedljiva da zavede i stručno lice (i to mislim na ordinaciju). Naravno, u te ne spada drdoktor. Njega je lako pročitati. One koje je teško provaliti, nećemo samo ovako pišući da provalimo.

Zato, eto da ovom prilikom upozorim one koji su neiskusni. Ponekad ono što zaključuju iz pisanja ili razgovora sa nekim, može da bude u suprotnosti sa onim što je u realnosti. Ne treba biti paranoičan, ali treba biti oprezan. Ovo pišem za slučaj ostvarivanja ličnog kontakta. Nije loše, ako ste u mogućnosti, raspitati se kod nekoga ko tu osobu zna lično. Sem toga, to što je neko psihički poremećen ne znači i da je opasan. I ne treba se izrugivati psihički poremećenim osobama ako im to nanosi bol.

Pa srećno svima. :)

postoji i to su jako zanimljivi ljudi koje postujem bas zbog dualiteta zelje.. obicni homosi su mi hbg malo dosadni sa jednom te istom pricom ako je poenta naravno samo seksualnost... inace u korenu svakog zivog bica su dva elementa, muski i zenski, tako da je biseksualnost normalnija od homoseksualnosti. mada kad se setim drugara koji se vatao sa jednom ribom pa se ispostavilo da je shemale kad joj dotako mozak :lol: jos siroma ne moze da se oporavi od soka a svi se keserili ko dileje kad nam je pricao dogodovstinu :lol:

Verujem da ste se keserili:zcepanje: ...ali b'ate to je Trandza,Transsexualac... to nije Biseks...?

:D
Ovo je forum pa ima svako pristup. Uvek polazimo od toga da je sagovornik razuman, psihički stabilan itd. Šta se krije iz kog nicka, pojma nemamo. A ima draži u tome da otkrivamo. Ponekad nije teško uočiti psihički poremećaj. Međutim, ponekad poremećena osoba ume da bude toliko ubedljiva da zavede i stručno lice (i to mislim na ordinaciju). Naravno, u te ne spada drdoktor. Njega je lako pročitati. One koje je teško provaliti, nećemo samo ovako pišući da provalimo.

Zato, eto da ovom prilikom upozorim one koji su neiskusni. Ponekad ono što zaključuju iz pisanja ili razgovora sa nekim, može da bude u suprotnosti sa onim što je u realnosti. Ne treba biti paranoičan, ali treba biti oprezan. Ovo pišem za slučaj ostvarivanja ličnog kontakta. Nije loše, ako ste u mogućnosti, raspitati se kod nekoga ko tu osobu zna lično. Sem toga, to što je neko psihički poremećen ne znači i da je opasan. I ne treba se izrugivati psihički poremećenim osobama ako im to nanosi bol.

Pa srećno svima. :)

Hahahaha. Muzjak da li si siguran da ovakvim komentarima pomazes LGBT zajednici? Kakav stereotip sa vase strane u komunikaciji. Zato homofobija treba da se promeni u heterofobiju i da ovo udje u klasifikaciju. Jer ona je stvarna. Stokholm je to najbolje potvrdio.

Poslednja izmena od moderatora:
Postoji puno udruzenja exgayeva koji su bili prinudjeni da se udruze zbog velike mrznje LGBT populacije. Iskreno vecu mrznju nisam video od te. Ali oni postoje.
Sad, zaista ne znam šta se dešava u gay svetu, imam neke informacije da ima toga što je ovde pomenuto. Ali u svakoj grupaciji ima budala. To je već stvar ličnosti.

Međutim ono što je bitno, a možda nedovoljno pomenuto je da osoba jedne seksualne orjentacije može tu orjentaciju tokom života da promeni. Ta promena nije pod uticajem terapije ili lične želje, već zato što je čovek psihodinamičko biće. Mnogo faktora se tokom vremena menja tako da čovek ne ostaje isti ni fizički ni psihički. A naravno, te promene ponekad utiči i na seksualnu orjentaciju. Geni su svojom strukturom odredili i buduće promene na biću u zavisnosti od uslova u kojima će jedinka živeti.
Naravno da to, kako će koja osoba na koje uslove reagovati, zavisi od celokupne strukture te osobe, a koja je pod direktnim uticajem gena.

Autovanje je ubedjivanje da je tako neko rodjen. Potpuno pogresno i veoma opasno. Tu vec mozemo govoriti o stopi samoubistava, depresiji i tezim psihickim poremecajima. Ako kazemo za reparativnu terapiju da nema naucni legitimitet, sta treba reci za autovanje?
Međutim pošto ima onih koji možda ne znaju šta je autovanje, a mrzi ih da pogledaju po netu, evo da napišem. To je momenat kada osoba prizna svojoj okolini (obično porodici), da je homoseksualna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back